27 december

Ik krijg veel vragen hoe het nu gaat thuis.
En daar kan ik volmondig en eerlijk op antwoorden: Goed!! Emiel doet vreselijk zijn best en dat zie ik ook. Ook wordt nu duidelijk hoe anders ik de tweeling opvoed dan de oudste kids.
Die vinden natuurlijk dat ik veel te makkelijk en soft ben geworden 😉
Ik probeer wel uit te leggen dat je naarmate je meer kinderen krijgt, je ook makkelijker wordt.
Pick your battles zeg maar.
Borden hoeven tegenwoordig niet meer per sé leeg. En ook met de screentime ben ik soepeler. De oudsten vinden het maar gemeen dat ik voor hen best streng ben geweest…vinden zij 😉

De feestdagen zijn voorbij gevlogen!
Het rare weer, de vele dagen werken en de ‘nieuwe’ drukte in huis maakten dat ik er niet zo heel bewust mee bezig ben geweest.
Ja.. ook de feestdagen heb ik gewoon door gewerkt, en vandaag is mijn laatste vrije dag dit jaar.
Nog even door tot half januari en dan gaat mijn normale rooster weer in.

Ik zal het missen denk ik, want het werken geeft veel voldoening…..en loon! Nu klap ik natuurlijk weer terug naar mijn karige vergoeding en moet ik weer aangevuld gaan worden.
Maar ja… deze 3 maanden heb ik het toch maar even mooi zelf gedaan allemaal! En daar ben ik best trots op.IMG-20151227-WA0002

Afgelopen week zijn ik en mijn gezin enorm verwend door mensen om ons heen. Echt geweldig om de kinderen toch wat extra’s te kunnen geven en wat luxere dingetjes op tafel te kunnen zetten.
Ik heb genoten van Kerstavond.. het heerlijke eten en de gezelligheid van de kinderen.
En van de cadeautjes die ze voor elkaar gekocht hebben. Heel gaaf, die nieuwe fase!
Zo leuk dat ik eindelijk NIET weet wat er allemaal onder de boom ligt! Zo is mama heerlijk verrast met lekkere luchtjes, wierook, een lekker dekentje voor op de bank en verschillende smaken thee.

Maar als ik dan toch heel even in de winterdip mag schieten… je weet wel, het is morgen weer die vreselijke 28ste december….
Weet je dat ik er soms zo moe van ben? Van alleen maar moeder zijn!
Op het werk heb ik er totaal geen moeite mee verantwoording te krijgen en ook te nemen als dat nodig is. En ook thuis ben ik er als er iets is of er iemand hulp nodig heeft.
Maar zoals mijn lieve nichtje (zelf moeder van 4 kinderen) opmerkte: Er is nog meer dan alleen maar moeder zijn.
Gewoon een glas wijn en een fijn gesprek. Eens uitgaan en nieuwe mensen ontmoeten…1375200_925180504230892_8865641853574238088_n

En ja…. Ik weet dat er nu mensen zijn die zeggen: “O ja….. daar gáát ze weer!! Neem toch eens de tijd. Doe niet zo wanhopig!” …. Maar dat heeft er NIETS mee te maken.
Ik ben moeder, collega, schoonmaakster…maar ook zoveel meer.

Lieve lezers  (ik weet niet eens wie en hoeveel… )
ik wens jullie alle goeds voor 2016.
En heel egoïstisch wens ik mezelf meer loon, een paar fijne vriendschappen erbij, heel veel mooi weer en weinig stress en pijn toe.
Namasté

12 thoughts on “27 december

 1. Esther van den Bergh says:

  Dat je op deze weg door mag gaan! Uiteindelijk komt de vervulling van je wensen wel op je pad, zal je zien… Geduld is een schone zaak zegt men dan, maar o zo moeilijk! Ik ben blij voor je dat er zoveel ten goede is verandard! xx

 2. Dyana says:

  Namaste lieve Jolanda! Ik wens je al het goeds voor 2016, voor jou en je mooie gezin. En wat is het toch een fantastische foto van ze 🙂 !! X

 3. Jij ook een super 2016, met veel voorspoed, en we gunnen het je niet, maar misschien ook een klein beetje tegenspoed, dat hoort bij het leven, probeer het te handelen, mocht je zin hebben, ook in 2016 ben je welkom voor een koppie, borrel, een praatje, een lach, maar indien nodig ook een traan, kom op meid, je doet het super, maak er een geweldig 2016 van, liefs mennoeningrid

 4. Cor van Doesburg says:

  Hoi Jolanda ook vanuit IJmuiden van ons de aller beste wensen voor 2016
  En dat de rust binnen je gezin helemaal terug keert.

  Groetjes Aida

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.