Halverwege!

Zo voelt het. En ik voel dat ik het kan halen!!Hope
Zonder tramadol….
Wel met een ander hulpmiddel, maar dat is een organischer product dan die chemische morfine waar ik al 4 jaar aan zit.
Ik had al eerder geprobeerd te minderen maar dat strandde elke keer jammerlijk. Zweten, een humeur om op te schieten, veel pijn en gedoe in en met mijn benen.
Betonnen poten die door behoorlijke spasmen het hele bed door vlogen. Nee…het was geen succes!
Mijn energie was weg en slapen was een drama.

Al eerder werd ik gewezen op de medicinale wietolie.
Maar het idee alleen al was een no-go voor mij.
Jootje aan de wiet.
Nou…dàt moest maar niet!
Als er iemand van Jeugdzorg oid achter zou komen dan had je de poppen aan het dansen.
Nee joh… die pillen hielpen prima, dus waarom dan niet?
Maar het knaagt al een hele tijd aan me. Ik ben niet graag ergens afhankelijk van. Zelfs niet van medicijnen.

flesjewietolieNa veel lezen over de olie en wat gesprekjes zo hier en daar, heb ik het erop gewaagd. Je kunt het online bestellen, maar ik heb liever persoonlijk contact als ik vragen heb. En dus ging ik zo’n 4 weken geleden naar Hoogwoud, naar een klein onopvallend winkeltje in natuurproducten.
Toevallig ken ik de eigenaren dus dat maakt de drempel ook minder hoog 😉
Een lief, wit met groen winkeltje op het adres dat ik gekregen had.
Binnen een fijne, open sfeer…maar bijna een beetje als een apotheek.
Ook een boekenrek over kruiden, thee, suikerziekte en kanker. Met dat laatste had ik wel veel moeite… maar goed, ik heb geen kanker en als ik het allemaal zo hoorde en las kon het voor mij echt wel iets goeds brengen!

Na een kort gesprekje over de laatste koetjes en kalfjes kwamen ik en mijn oude buurvrouw ter zake.
Ze wist al wel het een en ander van me, maar even uitleggen wat de situatie nu is, en hoe ik die in de toekomst graag zie maakt het voor haar makkelijker te bepalen hoe we dat gaan doen.
De tramadol afbouwen zou geen enkel probleem zijn met hun standaard product.
Ook stoppen met de gabapentine ( een middel tegen epilepsie) kan wel, maar vereist een ander product.
Eén ding tegelijk leek me sowieso een goed plan.. eerst maar eens van die synthetische morfine af!

Ik kreeg een prachtig opbouw-schema mee die ik na week 2 samen met Simone heb aangepast. De hoeveelheid druppels die ik ’s nachts mocht nemen bleken al te veel te zijn, dus die mochten wat meer verdeeld over de dag. En het gaat geweldig!
Ik let goed op wat mijn lichaam aangeeft. Zo kan ik opeens vreselijk moe worden en dan MOET ik even de luiken sluiten. Ook zweet ik wat meer maar ja.. het is zomer, ik werk en ik ben ook in de overgang. Dat valt niet op dus.
Mijn eetlust is prima en het gaat geweldig met de stoelgang; wat een verschil! Verder kan ik wat kribbig uit de hoek komen maar ik probeer er erg goed op te letten.emoties-emoticons1
Maar ….. het eten smaakt weer een keer zo lekker, ik slaap perfect en..: Ik begin eindelijk weer te voelen! Emoties hakken er flink in af en toe, maar ik merk dat ik meer registreer, meer ‘oppik’ en gewoon ook letterlijk meer kan voelen! Alsof ik een dikke capuchon afschuif en mijn dikke wanten mag uittrekken. De waas die al bijna 4 jaar over mij heenhangt, wordt eindelijk minder 🙂
Inmiddels heb ik tramadol-gebruik gehalveerd; Ik slik er nu nog maar 2 per dag!
Morgen heb ik een telefonische afspraak met mijn huisarts voor de stand van zaken en dan vraag ik naar tramadol-druppels omdat die beter te doseren zijn en ik dan nog meer kan afbouwen!
Ik ben trots op mezelf.

4 thoughts on “Halverwege!

  1. Esther van den Bergh says:

    Ben zelf erg voor het gebruik van deze druppels. Het is een natuurprodukt en heeft helemaal niets van doen met de effecten die het roken van wiet teweeg brengen. Dit is iets heel anders door de manier van bewerken van de plant. Maar de meeste mensen nemen niet eens de moeite om zich beter te informeren over zoiets en wijzen het gelijk af. Jammer is dat. Goed dat je het probeert en fijn dat het zo bevalt. Niet bij iedereen werken ze optimaal. Maar als ik dit zo lees, kan ik niet anders dan zeggen: Go Jolanda go!

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.