Hoera!! Ik schrijf 10 jaar!

Gisteren zag ik het opeens..
Naar aanleiding van een mailtje uit dat verre verleden.. met de vraag hoe het nu met mij en de kinderen gaat.
4 februari 2005 ben ik begonnen op LiveJournal. Toen naar web-log.nl omdat die makkelijker was.
Maar toen die de servers uitzette heb ik nog een tijdje via Hyves geblogd. Puur omdat het gratis was.
Toen ik eindelijk uit de bijstand was en trouwde, had ik iets meer te besteden en nu heb ik mijn eigen website. Hoewel ik nu wel weer op zoek ben naar een goedkopere (het liefst gratis) alternatief.

Privé
10 jaar. Wow. Wat heb ik veel genoteerd. En ook gepubliceerd! Niet alles hoor… er staat ongeveer zo’n 75 blogs op privé. Te pijnlijk of te veel inbreuk makend op andermans privacy. 10jaar
Verjaardagen, mijlpaaltjes, kinderopmerkingen, leuke gebeurtenissen maar helaas ook een paar verdrietige. Zoals het leven zeg maar. Mijn leven.
Ons leven! Want hoewel mijn kinderen niet altijd blij waren en ik heel af en toe de vraag kreeg om blogs privé te zetten zijn ze wel trots op me. Ze zien nu de waarde er ook van in.
Alle gebeurtenissen rondom de tweeling en Emiel zijn toch wel in de beginjaren de belangrijkste onderwerpen geweest. En de laatste 4 jaar vooral mijn eigen ontwikkeling. Leuk details is misschien wel dat ik vandaag waarschijnlijk het laatste evaluatiegesprek over mijn zoon heb. Over 6 weken wordt hij 18 ..

In goed gezelschap
Goh…10 jaar!! Dit is zeg maar mijn langst durende relatie 😀
Vanmorgen hoorde ik toevallig dat er nog ‘iemand’ jarig is vandaag: Hij is 11 geworden.
Facebook!
Dus bij deze: van harte gefeliciteerd Grote Broer 😉10019318gr

8 thoughts on “Hoera!! Ik schrijf 10 jaar!

 1. jacqueline says:

  Gefeliciteerd, wat goed dat je dat al 10 jaar doet, knap vind ik dat. Ga er vooral mee door want dat helpt jou maar ook denk ik mensen die het lezen,
  Groetjes

 2. Gefeliciteerd!!! Ik vind het een bijzonder waardevol blog. Ik wil niet vervelend worden, maar is 10 jaar geen ideaal moment om het te gaan bundelen???? (Dacht, probeer het nog eens 🙂
  Hoop in ieder geval dat je er zeker nog 10 jaar aan vastplakt! Ik lach, huil, stampvoet, snuf en giechel graag nog jaren met je mee.
  X Dyaan

 3. Hilde Luken says:

  Van Harte Gefeliciteerd met je 10-jarig schrijfjubileum, Jolanda!

  Ik “ken” je via de FB van Machteld en zo ben ik je ooit gaan volgen.
  Vaak zijn de verhalen die je schrijft zo herkenbaar, zowel bij de leuke als de minder leuke dingen die je meemaakt, dat maakt het lezen ook leuk.
  Je kunt het zo mooi verwoorden.

  Dat je er nog vele schrijfjaren aan vast mag knopen, ik leef met je mee, groetjes, Hilde

 4. Jolanda says:

  Happy blog-anniversary! Ik doe volgens mij nog maar 1 jaartje mee (sinds de meneer Vader column :-)), maar van mij mag je er zo nog 10 jaar aan vast plakken! En dan hopelijk met heel veel happy nieuws. Want dat is je wel gegund. En ook al denk je soms dat je de enige op de wereld bent die zich rot voelt….dat is echt niet zo hoor. Alleen de meesten zijn er niet zo open over als jij. En dat siert je!

 5. Trudy says:

  Wij loggen al langer met elkaar dan de 10 jaar dat je schrijft. Soms met korte onderbrekingen, soms met wat langere. Waar het om gaat is dat we er zijn als het nodig is. En dat is wat jou voor mij heel speciaal maakt.
  Door de drukte van werk en gezin komt het er vaak niet van om elkaar in rl te spreken. Op deze manier blijven we evengoed van elkaars wel en wee op de hoogte. Ik vind je een kanjer Jolan. Ik hoop nog heel wat jaren van elkaar te mogen genieten. Zowel op schrift/scherm als in het echie.
  Je bent kritisch en open. Blijf wie je bent lieverd. XxX

 6. Esther van den Bergh says:

  Gefeliciteerd! Ik volg je dan nog wel geen tien jaar, maar ben beslist van plan om te blijven volgen.
  Het schrijven is voor jou erg belangrijk, misschien wel van levensbelang om zo te zeggen, maar het is ook voor anderen een belangrijk ijkpunt, er is vaak veel herkenning. Je bereikt best veel mensen hiermee, en doet veel goed.

  Het lijkt mij dat als je alles zo doorleest van die tien jaren, het voor jouzelf soms een eyeopener moet zijn. En je kunt zien hoeveel je gegroeid bent in die tijd! Top!

  Ga zo door!

 7. Becca says:

  Wow 10 jaar! Heel mooi naslagwerk geworden zo voor jezelf. En bedankt dat wij zo mee mogen kijken in je wat je bezig houdt allemaal. Ik vind het vaak moeilijk om een juiste reactie te geven, de woorden te vinden . Wil geen stomme dingen zeggen, dus zeg dan vaak maar niks.
  Ik heb in ieder geval heel veel respect voor je en een voorbeeld voor velen!

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.