Raak

Mijn gezin wordt steeds kleiner. Vandaag maar 4 eters, gisteren 3.
En hoewel ik enorm geniet als iedereen er is, vind ik dit toch ook wel erg fijn.
Even qualitytime.
Siebe verteld over een voorval in de klas en de reactie van de docent daarop.
Een nogal bijzondere reactie, dat zijn we met elkaar eens.

Ik vertel hoe ik het zou oplossen als ik docent zou zijn en Siebe is onmiddellijk heel blij dat dat niet het geval is.
“Ja jongen… zo zou ik het doen als ik die leerkracht was. Wees maar blij dat….”
Ik kijk naast me als Boy mij onderbreekt. Hij legt zijn hand op mijn schouder, kijkt zijn grote broer aan voor steun en zegt dan:” Tja… maar jij bent maar schoonmaakster”.

Zo. Die zit. Ik zie Siebe bleek wegtrekken en proberen zijn mond weer te sluiten voordat ik het zag dat zijn onderkaak op zijn bord stuiterde.
“Inderdaad. Maar ik ben ook je moeder, Boy” wist ik redelijk vloeiend eruit te krijgen.

“Ja…een moeder die jou zo naar bed kan sturen!!”, zegt Siebe snel om de situatie te redden.
We schieten samen in de lach… Die was Raak!!
Ik schaam me er totaal niet voor dat ik ‘maar’ schoonmaakster ben. Ik weet hoe hard ik werk en hoeveel eer ik daaruit haal. 😉

cleaning_lady

3 thoughts on “Raak

  1. Esther van den Bergh says:

    Maar schoonmaakster? Hij is nog jong, dus ik wijt het aan zijn leeftijd. Om hem een idee te geven hoe belangrijk schoonmaken eigenlijk is, zou je in je eigen huis de boel eens de boel moeten laten zijn. Dan kijkt hij er heel snel anders tegenaan!

    Maar als ik volwassenen dit soort opmerkingen hoor maken, dan kan ik heel boos worden. Denk er eens over na hoe onze maatschappij er bij zou komen te liggen als al die schoonmakers hun werk niet meer zouden doen? In bedrijven, ziekenhuizen, op straat, waar dan ook…. Binnen de kortste keren is het niet alleen een puinhoop maar zouden ziekten welig tieren, alles gaan stinken, etc. Juist dit soort beroepen zouden in mijn ogen flink veel meer/beter betaald moeten worden, want ze zijn belangrijker dan we ons realiseren!

    Dat ik in mijn vorige post opmerkte dat dit voor jou geen geschikte baan is, heeft vooral te maken met de conditie van jouw lichaam. Maar respect heb ik zeer zeker voor je! Je doet juist heel belangrijk werk! Zo zwaar als het is, je doet het toch maar wel elke dag!

    Maar wat een kanjer is die Siebe! Hij trekt de lont snel uit de situatie, heel goed!

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.