Later als je groot bent

De zaterdag na alle (drukke) feestdagen. Ik probeer de kinderen weer in iets van een structuur te duwen.
Aan tafel, als we samen een broodje eten vraagt Boy aan mij of ik weet wat hij later kan worden.
Aan mijn antwoorden “Groot en Sterk”  heeft hij niet veel; dat bedoelde hij niet.beroepskeuze2

Ik weet het niet..
Bij Femke had ik al vrij snel het idee dat zij ‘iets met dieren’ zou gaan doen. Als peutertje lag ze al op haar buik tussen de struiken en nam alles wat zij tegenkwam aan levende have mee naar binnen.
Voor Emiel voorzag ik een toekomst als hardwerkende jongeman in de bouw ofzo. Bezig zijn. Bouwen of slopen, maar dan wel onder gecontroleerde omstandigheden.
In Siebe zie ik een leerkracht. Hij heeft zoveel geduld om met zijn broertjes bezig te zijn, en ook bij andere kinderen weet hij de juiste knoppen in te drukken zodat ze tot resultaten komen die ze zelf niet verwachtten.

Maar voor de tweeling weet ik dat nog niet. Hoewel het mij niet zou verbazen als Sydney het ooit voor elkaar gaat krijgen zijn geld te verdienen met mensen laten lachen 😉
Ik zeg Boy dat ik denk dat het goed is als hij een beroep kiest waarbij hij weinig collega’s heeft. Mijn toppertje vindt het heel moeilijk om met veel mensen tegelijkertijd rekening te moeten houden.
Dat is hij helemaal met me eens en terwijl hij nog bezig is met een hap brood zegt hij al smakkend:
“Mam… weet je dat er een beroep is waarbij je nieuwe computerspelletjes mag spelen om ze uit te proberen? Ik denk dat ik dat wel kan.
Ik hou van gamen, en als er iets niet klopt zie ik dat meteen!”

Ik glimlach…zie je wel dat hij ook iets van mij heeft 😉
“Ja..dat zou jij zeker heel goed kunnen!” beaam ik dan ook. “Maar als jij een tester bent, want zo heet dat, dan moet je ook op een nette manier vertellen wàt er niet goed is aan een spel. En dat moet je dan zó doen, dat het duidelijk is, maar dat mensen geen ruzie met je gaan maken omdat je ze gekwetst hebt.”
tegeltje-gelijk-hebben Ik zie hem nadenken..

Ja jongen…wat dàt betreft hebben wij beiden nog iets te leren. Je kunt nog zoveel gelijk hebben, maar het is de kunst dat op een goede manier te laten weten. En niet vanuit frustratie.
#leermomentje

2 thoughts on “Later als je groot bent

    • Jolanda says:

      ..daarom schreef ik ook : wij . 😉
      Ik ken mezelf een beetje en dat meteen reageren is mij ook de laatste dagen niet in dank afgenomen.

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.