Vragen

Weken gaat het alweer goed.
Misschien moet ik er toch eens een kalender op naslaan waarom ik dan nu weer in een doem-denk-cyclus beland.
Enkele weken geleden ben ik bij een paragnost geweest. In het verleden heb ik vaker gesprekken met hem gehad, en toen vertelde hij een aantal dingen die gewoon spot on waren.
Ook zaken waar ik toen niet aan wilde, zoals de aankondiging van mijn laatste (deze dus) scheiding.1940-paragnost-helderziende

Hij gaf me hoop.
Maar op deze één na laatste dag van het jaar, is die ene belangrijke voorspelling toch niet uitgekomen. En ik ben daar zo verdrietig om! En boos ook een beetje.
Ik voel me ook stom omdat ik me er zo aan vastgehouden heb, maar tegelijkertijd besef ik dat dat ook het enige was waar ik me aan vast kon klampen.

Nee, er is nog steeds geen woning. We gaan gewoon doodleuk maand 7 in.
Het bij elkaar houden van het ‘gezin’ kost steeds meer moeite.
De enige woning die deze week aangeboden werd die meer dan 3 kamers heeft, staat in freakin’ Aartswoud!
Een heerlijk rustig landelijk dorp, waar ik mijn jeugd doorgebracht heb en waar ik, als ik geen kinderen zou hebben gehad, zo naar terug zou willen. Kerk Aartswoud in winterse sfeer 2014
Maar er is daar niets! Ja, een kroeg, een kerk en een schooltje met 3 groepen in 1 lokaal.
Niks mis mee, maar absoluut ongeschikt voor mijn kinderen.
En zelfs voor die woning, 6 km van de eerste supermarkt, en 4 km van de eerste bushalte, zijn nu al 10 mensen voor mij. En dan is het vandaag dinsdag.
Ervaring heeft mij geleerd dat in het weekend zich altijd nog een paar mensen tussen wringen.

Ik word er een beetje moedeloos van.
5 zoekjaren.. dat is dus véél te weinig om in aanmerking te komen voor een huurwoning maar ik heb ook geen recht op urgentie.
Dat de kinderen inmiddels exploderen van frustratie schijnt geen reden te zijn. En vanaf overmorgen hoef ik ook niet aan te kloppen bij Maatschappelijk Werk, want die weten al helemaal niet wat ze met de situatie aan moeten.
Iemand suggesties?

8 thoughts on “Vragen

 1. Esther van den Bergh says:

  Een oplossing heb ik natuurlijk niet.
  Misschien dat er ergens in dit jaar wel al iets in gang is gezet waardoor je binnenkort wel iets krijgt, dat dat werd bedoeld door de paragnost?

  Met particulier iets huren zul je echt geluk moeten hebben, zeker voor een schappelijke prijs. Vrije sector is veel te duur, dat snap ik ook wel.

  Mijn enige suggestie is dat Marc mogelijk iets ergens kan huren? Iets kleins, tijdelijk, tot jullie iets vinden? En dan huur betalen aan hem voor het huis zodat de hypotheek betaald kan worden…. En als jullie dan iets gevonden hebben, kan hij gewoon weer terug in het huis. Maar dan is er in de tussentijd geen stress meer, kun je zonder al die zorgen rustig wachten tot er iets aangeboden wordt, ook al duurt het even wat langer. Maar of dat fair naar hem toe is, weet ik niet. En ook niet of dat financieel te regelen is. Maar goed, daarom is het een suggestie…..
  Ik blijf voor jullie hopen dat er snel een oplossing komt!

  Evengoed een goede oudejaarsviering gewenst en een geweldig 2015 voor jullie allemaal! <3 xx Esther

 2. Jolanda says:

  meid … ik leef mee… vind het moeilijk voor je/je kids en Marc. Ik weet niet wat ik schrijven kan om je op te beuren. Ik hoop heel erg hard voor jullie dat er gauw een oplossing komt.

  In elk geval hoop ik dat 2015 je meer rust brengt… liefs, Jolanda

 3. Dyana says:

  Het enige wat ik kan bedenken is een huis huren bij een particulier. Maar ik begreep eerder in de berichten dat dat niet kan/mag? En optie 1 van Esther, maar die valt af. Moeilijk allemaal. Ik kan je verhaal (alleen dit bovenstaande) delen met vrienden uit Hoorn? Die hebben ook weer vrienden en kennissen daar. Zeg maar of je dat wilt.

 4. Trudy says:
  • Jolanda says:

   Die kan ik niet betalen Trui.. Tot €695 kan ik nog aanspraak maken op huurtoeslag. Is de huur hoger dan dat bedrag, val ik in de vrije sector en kan ik die toeslag niet krijgen. Helaas verdien ik met mijn werk niet genoeg dat ik dit soort huurbedragen kan ophoesten.

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.