Een nieuwe Piet

Wederom het tafelgesprek van vanavond.
Wij verbazen ons nog steeds over het hele Pieten-verhaal. Dochterlief is er stellig over; zij vindt wat er nu gebeurd ronduit belachelijk.
“Wist je dat Nickelodeon gestopt is met het uitzenden van dat Sinterklaasverhaal?”

We hebben het er nog even over als ze nog toevoegt: “En weet je wat ik ook las? Dat er dit jaar agenten verkleedt als pieten mee gaan!! Dat is toch belachelijk!!! Dat dat nodig is.. dat ze een kinderfeest zo weten te verkloten” , is haar mening.
Marc en ik verzekeren haar dat dat elk jaar het geval is. Al jaren is het een publiek geheim dat de Sint beschermd wordt door agenten..
Zij wist dit niet maar haar verontwaardiging is er niet minder om.
Totdat Syd, die met een volle vork onderweg was naar zijn mond, deze weer laat zakken en zegt:
“Jup….een SCHIETPIET!!”
zwarte-piet

3 thoughts on “Een nieuwe Piet

  1. Trudy says:

    Ik ben het helemaal met femke eens. Wat een onzin allemaal. Alleen maar omdat er zo’n doos het hele verhaal aangezwengeld heeft zonder directe aanleiding en op die manier een volksfeest verkloot wat al zo lang gehouden wordt. En niet alleen hier maar in veel meer landen. Ook Suriname en de Antillen vieren Sinterklaas met Pieten. En wat voor mensen wonen daar? Inderdaad. Heel veel zwarte mensen. En die hebben er geen probleem mee dat Piet zwart is.

  2. dyana says:

    Hihihi; schietpiet 😉 Maar ik wist het ook niet hoor. Schrik er wel van. Ben erg benieuwd (eigenlijk verontrust) hoe het dit jaar allemaal zal verlopen.

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.