Yin en Yang

Even van me afschrijven.
Niet om het een of ander. Niet om zielig over te doen. Niet om de adviezen…die ik eigenlijk zelf ook wel weet.

Mijn zelfvertrouwen heeft weer een flinke knak gehad.dear-stress
Thuis gaat het even niet zo lekker. O groot taboe!
Het is , zoals bij iedereen weleens ook hier niet altijd Huize Weltevree. Mijn partner heeft het moeilijk binnen ons gezin. De kinderen puberen wat af, en nu ik mijn baan kwijt ben staat ook ons inkomen weer onder druk. Dan heb ik gelukkig het nieuws gehad dat mijn plekjes voor het grootste gedeelte ‘ouderdomsvlekken’ zijn, en dat eentje een andere naam had…goedaardig, maar wel goed dat die verwijderd is.

Geen levensbedreigende zaken, maar wel genoeg om voor spanningen te zorgen. Spanningen die mijn man als typische kerel voor zichzelf houdt. Het oester-syndroom 😉 Maar ja…het moet er toch uit, en dat gebeurd dan ook middels sacherijnige buien en lichamelijke klachten.
En ik ga op mijn manier met deze emoties om. Ik wordt druk. In mijn hoofd dan, want fysiek gezien voer ik erg weinig uit. Fysiek gezien heb ik weer veel pijn en ben erg moe.
Ik heb moeite om mijn huishouden op orde te houden, en verdoe mijn tijd met nutteloze zaken.
En dat kan ik slecht omkeren. Ik lees wel weer! Dat wel.
Ik heb het boek Ki gelezen, over innerlijke kracht. Het boek heeft heel veel indruk op mij gemaakt, omdat ik opeens begrijp hoe ik mijn leven lang toch de kracht had om weer op te staan. Om door te zetten en verder te gaan.
Maar die innerlijke krachtbron zou ik graag versterken, want ik ben de laatste 3 jaar helemaal leeg gelopen.69563_583796671701889_1411496064_n

Vanmorgen moest ik naar een algemene bijeenkomst van WERK.
Met nog ruim 20 anderen mochten we onze rechten, maar eigenlijk vooral de plichten aanhoren.
De beste man bracht het leuk; hij trok meermaals de vergelijking met de plichten die je hebt bij een werkgever…maar echt positief kwam ik er niet vandaan.
Want als je aan de ene kant verteld wordt dat 70 % binnen een half jaar een baan heeft, en aan de andere kant verteld wordt dat er ( na een jaar werkloosheid) de plicht is alle werk te aanvaarden, maar dat zelfs het UWV niet voldoende banen heeft om je in dat geval werk aan te bieden! … dan ben je niet echt consistent aan het babbelen…
Maar misschien ben ik te kritisch..

Ik slaap niet goed. Ik lig wel veel in bed, ik kan gelukkig me steeds minder schuldig voelen als ik vroeg naar boven ga. Maar kwaliteit van mijn slaap is naatje. Ik wordt wakker als een bejaarde dame en moet rollend uit bed. Lopen is de eerste meters meer een strijd om niet om te vallen..gelukkig loop ik tussen raampost en bed, met voldoende ‘vastgrijp-mogelijkheden’ .

yinyang_orna_wall_decal_singleEen opsomming van negativiteit. Daar ben ik me van bewust. Maar zonder yang geen yin!
Iets dat ik uit dat boek opgepikt heb…en vreemd genoeg kan ik opeens mijn negatieve kant veel meer accepteren. Ik heb deze tijd even nodig om (hopelijk binnenkort) DE sollicitatiebrief te schrijven.
Om vol overtuiging mezelf neer te kunnen zetten bij mijn toekomstig werkgever. Liefst iemand waar ik langer dan een half jaar kan blijven.. ik ben niet iemand van de korte relaties 😉
Ik heb deze tijd nodig om bij te komen van de afgelopen maanden, waarin ik mijzelf en mijn omgeving heb bewezen dat ik wel een hele dag kan werken. Want het was best enthousiast wat ik deed..dat voel ik nu ook.
Maar ik kan het dus wel! En dat is een fijn gevoel.
Maar voor nu heb ik vooral veel behoefte aan stilte. Aan rust. Aan stabiliteit en zekerheid.
Mijn yan-tijd komt ook weer. En ik zou het zo fijn vinden als ik dan nog meer kracht in mijn lichaam zou hebben, zodat ik weer echt helemaal gezond zal zijn!

6 thoughts on “Yin en Yang

  1. jacqueline says:

    Even in gedachten een hele dikke knuf voor jou! je bent een kanjer. hoop dat alles straks weer in rustig vaarwater voor je komt en dat je gauw een baan vind die jou weer de rust geeft!

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.