De eerste Koningsdag

Het moet nog even wennen allemaal.
Koningsdag. 2014-04-26 15.45.15
Op de één of andere manier bekt het nog niet lekker hoor..
Of, zoals ik bij iemand op FB las: Koningsdag…. het voelt als Koninginnedag Light.

En al helemaal als de plaatselijke Oranje-vereniging vorig jaar het bijltje erbij neer gegooid heeft.  Erg jammer!
Hier en daar zijn wat persoonlijke initiatieven, maar het is het allemaal nèt niet.
En dus had ik het plan opgevat om maar in Wervershoof te gaan kijken. Ik had er veel zin in!

Mijn huisgenoten niet. Ik mopper niet vaak over ze, maar als de sfeer collectief tot ver onder het vriespunt belandt hoeft het voor mij ook niet.
Via via hoorden we dat er toch wat georganiseerd werd in het park; er stond een tent.
Ik heb de jongens die kant opgejaagd.. ik zou wel zien wat ik ging doen. Het duveltje in mij zei nog dat ik dan lekker alleen naar mijn oude woonplaats zou gaan..dat zou ze leren!

2014-04-26 14.57.53Siebe is voor het eerst naar een festival in Alkmaar, Femke ging met de partybus naar Hardfest, en Emiel had ook met vrienden afgesproken.
Dus daar zit je dan…dit was zo niet hoe ik het gepland had! Bah zeg….
Na het broodje mezelf bij elkaar geraapt. Ik ging toch echt mijn eerste Koningsdag niet laten verpesten door een paar sjagerijnen zeg!
En dus manlief meetrokken en de hond aangelijnd. Op naar het park!
Onderweg kreeg ik een appje van de buurvrouw: Een foto van haar zoon en eentje van mij..dàt zag er zonnig uit!

Op het veld werd er van alles georganiseerd door Vakantiespelen Dijkgatsbos. Dat was leuk want daar gaan de jongens ook naar toe deze zomer! Spelletjes, ballen, kegels en touwen.. en even later werd er een Vossenjacht opgezet.
Mag ik zeggen dat dat mijn eerste vossenjacht ever was? Zo leuk gedaan! We hebben het hele park 6 keer gezien, zelfs Emma was het zat op het laatst 😉 .
IK heb genoten van het mooie weer, van die plakkerige kinderkoppies en het idee dat de jongens over een paar weken een hele week zo leuk bezig zullen zijn!!
Eenmaal thuis waren dan ook erg toe aan een kop koffie. Helaas voor ons bleek, uitgerekend vandaag, het koffiezetapparaat kapot te zijn!
Hoe durft hij!!
Gelukkig had ik nog een oudje staan van de verbouwing. Voorlopig doet die het nog prima!
En ach…met zo’n lekkere *mierzoete*  tompouche erbij smaakt het allemaal prima 🙂2014-04-26 14.57.53 2014-04-26 14.49.38 2014-04-26 14.42.55

4 thoughts on “De eerste Koningsdag

  1. Esther van den Bergh says:

    Een goed georganiseerde vossenjacht is altijd leuk om te doen! Voor een eerste Koningsdag toch redelijk bevallen lijkt mij zo?! Wij kunnen absoluut niet meer tegen mensenmassa’s door de COPD, dus wij blijven al heel wat jaren rustig samen thuis. Lekker even in de zon gezeten vanochtend toen die er nog was!

  2. Dyana says:

    Leuk dat die club dat opgepakt heeft voor de jeugd zeg!!! Volgens mij gaan de jongens het fantastisch hebben die week daar met ze!

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.