Ik ben geweldig!

Jaja…soms moet je dat tegen jezelf zeggen.

Maar of het nou typisch Hollands is om ‘maar gewoon te doen’, weet ik niet, maar wat heb ik daar een hekel aan!
Nou heb ik dat ook moeten leren.. mezelf ophemelen. Krediet vragen voor wat ik gedaan heb.
Maar nog steeds heb ik er moeite mee.piramide

Maar het zal wel aan mijn humeur liggen.. denk ik.
Zeldzaam pijnlijk wakker geworden…werkelijk alles deed zeer aan mijn lijf! Om lekker te gaan douchen na het ontwaken was dus een heel slecht idee. Zelfs het water op mijn huid doet dan zeer en afdrogen is een onmogelijke opgave.
Dus dan maar een Franse douche, en vanavond onder het warme water. Het is een kwestie van ‘mee leren leven’, ‘balans zoeken’ en ‘accepteren wat is’…. God wat heb ik daar een hekel aan!

Vervolgens met 5 man in de keuken …ontbijt maken, lunchpakketjes klaarmaken, bekers vullen. Je kunt werkelijk je kont niet keren. En dan komt ook de hond nog de keuken in en loopt de kat voor je voeten. Alle ingrediënten zijn aanwezig om eens flink te ontploffen. En zo geschiedde.
De kids kennen mij al en blijven dan op gepaste afstand, maar mijn man, die normaal gesproken al vertrokken is voordat ik de wekker uit tik, weet dat niet. Hij kreeg dan ook de volle laag en vluchtte met hond en al het park in.
Sorry schat!!ochtendhumeur03

Op mijn werk ging het niet veel beter. Kotsmisselijk en bibberend probeer ik stil te blijven zitten op mijn draaistoel. Ik ben absoluut niet trots op mijn tempo maar weet wel in recordtijd de toiletruimte te bereiken. Gelukkig……
Ik weet mijn uren op wilskracht vol te maken en neem in de auto even 2 minuutjes om genoeg energie te verzamelen om nog knap naar huis te kunnen rijden.

Eenmaal thuis is het alweer wachten om de kids op te halen. Ik kijk in mijn agenda en tot mijn grote schrik heb ik gewoon om 4 uur nog een afspraak staan! O help, ik zie er niet uit, voel me nog minder en natuurlijk komt er vandaag iemand langs van het Leger des Heils Jeugdzorg en Reclassering om met mij te praten over het opzetten van een cliëntenraad!!
Ik besluit me niet druk te maken en nog even te ontspannen. Pc aan, even FB checken maar dat heeft nou niet bepaald een rustgevende uitwerking. De ene kotsstatus na de andere “Kijk mij eens even geweldig zijn”-reactie scrollen over mijn beeldscherm. UIT dus.

Klokslag 4 uur staat er een gepiercte jongedame voor de deur. Een duidelijk zichtbare lippiercing… van een Leger-medewerkster!! Over vooroordelen en pretenties gesproken: Dit had ik niet verwacht 😛
Wat een leuke meid! Zij kwam vanuit Utrecht om kennis te maken.
En na een heel eerlijk gesprek over de vorige cliëntenraad, die doodbloedde nadat ‘Pleegzorg’ afgestoten werd en er dus bijna geen leden meer waren, wil ze graag weten welke ervaring ik eventueel in kwam brengen.300_300_3_521_0_nl_mensen_met_puzzel

En nu moest ik dus doen wat mij al de hele dag zo verschrikkelijk tegen stond. Mezelf verkopen.
Nou ben ik daar heel gauw klaar mee.
Ik vertel wie ik ben, wat mijn ervaringen zijn met LJ & R ( in vogelvlucht…echt waar!!) En wat ik vind wat best zou mogen veranderen of aangepast worden in de protocollen waarmee gewerkt wordt. Verder heb ik een paar maanden in de OR van een stichting die midden in fusies en bezuinigingen zat, gezeten en ben ik nu 2 jaar voorzitter van een school-MR.
Juridisch gezien allemaal aardig hetzelfde, maar ja, ervaring in een cliëntenraad heb ik niet.
Maar dame was zo enthousiast!

Ik ben ‘aangenomen’!

One thought on “Ik ben geweldig!

  1. jacqueline says:

    ik wist al dat je een geweldige meid bent! gelukkig weet je het nu zelf ook!!! ik hoop voor je dat het morgen met je lijf beter gaat

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.