Mama aan de Cups

Ik schreef er al eens eerder over: Lang leve de Sociale Media!

Foto van Petra, na behandeling van 'een stijve nek'

Foto van Petra, na behandeling van ‘een stijve nek’

Wat leer ik elke dag bij.. over mensen, dieren, relaties, gezondheid, de wereld…en over alles waar ik nooit eerder over hoorde.

Zo zag ik via via..bij iemand die ik nog van vroeger bleek te kennen, een ‘verschrikkelijke’  foto langskomen.
Mijn interesse was gewekt en via facebook is het makkelijk reageren.


De jongedame bleek mij beter te kennen dan ik haar, en via een berichtje vertrouwde zij me toe: Ik ben je ‘ouwe’ doktersassistente 😉
Ach natuurlijk!! Hoe is het met jou?? ..en een leuk gesprek volgde.

Petra blijkt zich tegenwoordig bezig te houden met haar eigen massagepraktijk. Thuis, maar ook aan huis.. en ze blijkt ook cliënten te bezoeken op Leekerweide! *zorginstelling voor verstandelijk en lichamelijk beperkten*
Ze kende dus de omgeving waar ik nu woon.

Maar die foto’s…ze bleven mij intrigeren. Cuppen bleek het te heten, en het deed mij om heel eerlijk te zijn ook wel een beetje SM-achtig aan. Ik zag grote rood/blauwe bloeduitstortingen..dit kon toch niet goed zijn? Ik wilde graag de gedachte erachter weten.
En die kreeg ik :
*Cuppen is een techniek uit de Chinese geneeskunde die wordt gebruikt bij het helpen afvoeren van opgehoopte afvalstoffen. Dit gebeurt door middel van een glazen kopje dat door korte verhitting vacuüm zuigt, of door een plastic bol die met behulp van een ballon vacuüm op de huid kan worden geplaatst. Hierdoor wordt het bindweefsel van de huid losgemaakt en de doorbloeding verbetert.

Op de rug bevinden zich meerdere bindweefselzones die in verbinding staan met verschillende organen. Als er binnen deze zone een blokkade zit, kan de huid een verkleving laten zien. Door middel van Cuppen kunnen deze blokkades worden opgeheven.*

En zo ontstaan dus zuigzoenen op je rug :)

En zo ontstaan dus zuigzoenen op je rug 🙂

Aangezien ik alweer 3 maanden flinke spierpijn in mijn rug heb wilde ik het wel eens proberen. Een afspraak was snel gemaakt en vanmorgen om 10 uur kwam Petra met eigen tafel en een sporttas aan de deur.
Eerst maar eens even bijpraten en een kopje thee later mocht ik gaan liggen. Ik wilde het gewoon graag in de woonkamer ondergaan, de kinderen keken hun zondagochtend-programma en Marc kwam net terug met Emma.

Allereerst kreeg ik een soort oriënterende massage en binnen 2 minuten voelde ik dat haar handen al feilloos de pijnlijke plekken te pakken had. Fijn om te weten dat ik mij mijn spierpijn dus niet ingebeeld had, maar dat een ‘wildvreemde’ het dus ook voelde 😉
Even later kwamen de cups.. een grappig gevoel en ik mocht zelf aangeven hoe ‘strak’ ze konden..
En hoewel ik het wel een beetje spannend vond, was de sfeer in huis goed en ontspannen. Zo ontspannen dat Kip, met aanloop, bovenop mijn rug sprong om eens fijn te komen onderzoeken wat er allemaal gaande was 😛2014-01-19 (3)

Na een flink half uurtje waren de behandelingen ten einde. Mijn rug voelde vreemd aan, alsof er reusachtige pleisters op mijn rug geplakt zaten. Maar wel lekker..alsof er echt iets gebeurd was.
We namen afscheid en daarna kon ik zo aanschuiven aan de brunchtafel die Marc inmiddels klaargezet had.
Ik merkte dat ik enorme dorst kreeg, en ook dat ik wat katterig werd. Ik werd een potje moe zeg!!
Gelukkig was me ook uitgelegd dat deze reactie misschien wel zou komen: Ik heb sowieso moeite met mijn energie en na een drukke dag gisteren, met een kinderverjaardag en daarna een avondje Keezen in Wervershoof was dit natuurlijk wel te verwachten.
Na het eten ben ik dan ook op de bank geploft en heb bijna 2 uur in een hele ontspannen slaap doorgebracht…héérlijk!
We zijn nu een uurtje of 4 -5 verder en ik ben nog steeds lomig. Ik ben heel blij dat het nog steeds zondag is..2014-01-19 (6)

Dank je wel Petra van Massagepraktijk de Gouden Handen. Ik houd je op de hoogte, maar zeker tot ziens!!
* Officiële tekst opgezocht op internet*

9 thoughts on “Mama aan de Cups

 1. Cilia says:

  Boeiend verslag Jolanda, logisch dat het je veel energie heeft gekost.
  Ik ben eigenlijk benieuwd naar hoe je het morgen vergaat…. hoop natuurlijk op veel beter… 😉

 2. Esther van den Bergh says:

  Ik denk dat je hier wel baat bij kunt hebben. Dat je je kattig voelt en zo in slaap valt is niet zo gek, net als die dorst. Al die gifstoffen moeten er toch uitgewerkt worden!

  Ik vind het altijd zo jammer dat dit soort dingen voor mij/ons niet meer werken….. Stuk is stuk, helaas. Ik zoek nog wel naar alternatieven om de vele ontstekingen in de longen terug te dringen, dat is het enige wat ik nog kan doen, zelf.

  Maar wat dit betreft, ik denk dat je dit nog weleens zult doen als het echt het effect heeft zoals het hoort! Liefs, Esther

 3. Wat leuk zeg! Ik had er wel al eens van gehoord en nu ken ik dus iemand die het ondervonden heeft 😀 Ik ben heel benieuwd of het je echt gaat helpen, zou ze het ook op enkels doen? 😉

  • Jolanda says:

   Nee, het doet geen pijn. Je kunt zelf aangeven hoeveel vacuüm je kunt handelen..zeg maar.
   Het voelt heel bijzonder aan.. maar ik kan het geen pijn noemen 🙂

   We zijn inmiddels een dag verder en ik voel me prima! Vandaag heel veel gedaan ( teveel eigenlijk) maar ik heb geen last van mijn rug gehad. Ik ben heel benieuwd hoe lang ik het effect blijf merken.

 4. Shiatsu is fijn. Het werkt holistisch en verbetert de doorstroming van je meridianen. Je energiebanen. Ik ga maandelijks naar Laurens in Medemblik. Onderhoud aan mezelf zeg maar. Sinds januari wordt hij ook nog eens vergoed door de ziektekostenverzekering. Handig…. 🙂

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.