Wake up Call !!

Eerst maar even een terugblik. Dat lijkt me verstandig 😉

De laatste 1.5 jaar heb ik 2 blokken van 8 weken gebruikt om te leren ontspannen. Dat waren de hardcore- blokken, mag ik wel zeggen.
In die tussenliggende periode en daarna heb ik veel tijd en aandacht besteed aan het toepassen van de meditatietechnieken en van de compassie-gedachten. Ook heel veel van me af geschreven en heel veel geleerd over please-gedrag en de waarde van vriendschap.418_418_nieuwe_uitdaging

Een hele leerweg.. die laatste 3 regels zijn wel een hele summiere samenvatting van wat ik allemaal over mijzelf geleerd heb.
Ik ben heel dankbaar voor die periodes. Ook al ging ik niet altijd met even veel zin richting het GGZ 😉
Het heeft me geleerd beter voor mezelf te zorgen. Meer evenwicht te brengen in inspanning en ontspanning omdat ik toen pas duidelijk het verband tussen mijn vermoeidheid en pijn zag.
Een paar dagen knallen??
Prima hoor, dat kan ik wel, maar dat ik daarna de rekening gepresenteerd kreeg vond ik alleen maar heel ‘gemeen’ van mijn lijf.
Met als gevolg dat ik alle vertrouwen in mijn eigen lichaam kwijt raakte.
Want dingen die ik tot voor enkele jaren lachend deed lukte me niet meer.

Ik ben inmiddels 2 maanden aan het werk. 24 uur per week extra inspanning.
Nu hoop ik niet dat er ook maar IEMAND is die denkt dat het me teveel is, of dat ik het niet aan zou kunnen.
Want wonderwel; en geloof me: Marc en ik zijn daar zelf nog het meest verwonderd over, maar het gaat ons…de kinderen en wij, eigenlijk heel goed af! 24 uur extra; want het dagelijkse huishouden komt ook op mij neer. Dat bedoel ik niet als steek naar mijn man! Want toevallig werkt hij wel 40 uur en meer. Het is dus ook logisch dat ik de boodschappen haal en de dagelijkse dingetjes doe.
Ook zoiets..
Ten tijde van mijn eerste huwelijk verweet ik mijn ex nog wel eens dat hij in het weekend geen ene reet uitvoerde. Niet in het huishouden, niet in onze enorme tuin en al helemaal niets wat ook maar enigszins leek op verzorging of contact met onze 3 kinderen.
Zijn verweer was dat hij al de hele week al voor zijn baas aan de gang was, en ‘dus’ in het weekend vrij was. Hij zag niet dat ik dat ook de hele week in de weer was.. en ik zag niet dat hij ergens wel een punt had.
In een goed huwelijk zoek je dan naar een middenweg.. maar goed…Heb ik al verteld dat het mijn ex is? 😉

Wij zijn nog een beetje op zoek naar een nieuw schema. De klemtoon lag de laatste weken bij de kinderen. Hoe gaan zij om met de nieuwe situatie? Hoe zal het gaan met de hond? We hadden altijd al een back up plan toen we de beslissing namen voor een hond te gaan. We hebben er nooit gebruik van hoeven maken maar ik was ook nooit ‘een hele dag’ weg!
Kon ik het aan? 8 uur werken op een dag? Was het niet teveel?

2013-07-01 021De nieuwe situatie miste haar uitwerking niet.
Spanning in mijn rug en schouders. Hyperventilatie en tremoren in de huid.
Spasme in mijn bovenbenen…ondanks de medicatie. En slaapproblemen. Beetje jammer weer.
En afgelopen week kreeg ik koorts en ik had het zooo koud!! En spierpijn.. ongelooflijk! Mijn lijf ging in vol protest.
Een griepje, dacht ik eerst. Vooral toen ik via facebook las dat veel mensen spierpijn hadden en niet warm te stoken waren.

Totdat Patrick in een reactie zei: Luister eens met 2 oren!
Eyeopener!!
Natuurlijk ik merkte wel dat het niet goed ging, maar ik bleef lekker in de ontkenning. Vooral niet toegeven dat je weer bezig bent in je oude patronen te stappen.
Vooral niet toegeven dat je in die val gedonderd bent. Ik luisterde maar met 1 oor. Of eigenlijk met een half oor 😉

Gisteravond heb ik dus bewust tijd voor mezelf gepakt.
De cd’s van de eerste cursus opgezocht.  De cd van de Bodyscan; meteen de lange  maar…om goed te maken wat ik alweer weken genegeerd had. Aandacht geven aan mijn lichaam.

En dat was best wel weer even confronterend. We gaan de komende tijd de schema’s opnieuw bekijken. Maar dat ik daar bewust ME-time in ga plannen is geen luxe, maar noodzaak.

4 thoughts on “Wake up Call !!

 1. Leonie says:

  Wat een leerzame tijd heb je achter de rug! Respect! En zoals voor alle wijze lessen geld; je moet ze in de praktijk brengen om er gewoontes van te maken. T komt wel goed schatje!

 2. Hilde Luken says:

  Zo herkenbaar, het weer vervallen in oude patronen. Zo goed weten wat ik niet meer wil, maar door deze focus juist weer in het patroon stappen dat ik niet meer wil.
  Dus net als jij weer bewust worden en focus verleggen naar wat ik wel wil.
  Met vallen en opstaan wijs worden, toi toi toi Jolanda!

 3. Esther van den Bergh says:

  Ja, die oude patronen val je makkelijk in terug. Je zal moeten leren om altijd, echt altijd, die rustperioden in te plannen. Die tijd voor jezelf, ook al gaat het goed. Misschien juist ook dan wel….
  Maar wat goed dat je op tijd ingrijpt en inziet waar je de fout ingaat. Dan heb je de helft van het werk al gedaan! Dit komt wel goed, dat geloof ik zeer zeker. Want jij bent sterk, je hebt een goede achterban die meewerkt en er is zoveel liefde bij jullie te vinden, zoveel goede wil, dat vindt zijn weg wel!
  Sterkte, even terug naar dat ijkpunt en dan kun je weer vooruit…. Liefs, Esther

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.