En zij zag dat het goed kwam…

maar het heeft wel even geduurd zeg!!
Tjonge jonge. Het is niet eerlijk hoeveel tegenslag dat jochie te verduren krijgt, maar zoals zijn pleegmoeder zegt: Je kunt zeggen dat jou dat altijd overkomt, maar je kunt ook je leven in eigen handen nemen! En laat mijn zoon nou juist dàt de afgelopen weken hebben laten zien!
Mama is trots!

verschil-BBL-en-BOL-leerwegen

Zo is hij al een tijdje bezig bij een bedrijf aan het werk te komen en een BBL opleiding te doen. Dus 4 dagen werken, 1 dag naar school.
En verdomd: binnen 2 dagen had hij een bedrijf gevonden! Maar het bedrijf voldeed (nog) niet aan de voorwaarden om als leerbedrijf aangemeld te worden.
Formaliteitje…zo werd zoonlief verteld. Even een kwestie van een paar handtekeningen en dan zou hij aan de gang mogen.. wij schrijven begin september.

Inmiddels hebben we het blaadje op de kalender omgedraaid en zoonlief zit nog steeds hele dagen thuis. Bijna dagelijks heeft hij met één of beide partijen gebeld, en verschillende ‘betrokken’ leraren en mentoren aan elkaar voorgesteld om zaken te bespoedigen. Maar school en leerbedrijf dansen  in een vreemde tango om elkaar heen met gisteren een flinke uitglijer als grande finale.
Terwijl zoonlief zijn contract gaat tekenen ( denkt hij) meldt bedrijf dat zij geen BBL, maar alleen BOL opleidingen ondersteunen. Hij mag dus 1 dag komen werken, en 4 dagen naar school.
En dit wordt een enorme uitdaging voor mijn zoon, die nog nooit een volle dag in een klaslokaal heeft volgehouden.
Hij zal nu wel moeten….en ik heb er alle vertrouwen in dat hij dit tot een goed einde brengt! * je zult wel moeten vent!!* 😉

Verder gaat het enorm goed met hem. Hij laat zijn zorgzame kant zien, maar ook leeftijds-adequaat pubergedrag. Zo is hij ‘betrapt’ tijdens het kijken van een …eh… ‘natuurfilm’.
Ik moet er wel om lachen, maar paps ging een beetje uit zijn plaat en wilde *weer* zeer uitgebreid  over alle gevaren van het kijken naar ‘natuurfilms’ uitwijden.
Tja….en dan moet ik mijn mond houden…vind ik nog steeds erg moeilijk!! *maar het lukt 😛 *
Hij doet veel klusjes bij het pleeggezin en ook zijn verenigingsleven heeft hij opgepakt.
Mijn kerel doet aan handboogschieten, een klusje waar je je absoluut aan de regels dient te houden!
2013-09-20 008
En het gaat zelfs zo goed, dat ik voorgesteld heb de omgangsregeling los te laten. Hij hoeft per slot van rekening ook niet meer ‘verplicht’ naar zijn vader, en nu die druk eraf is gaat het vele beter tussen hen.
En als zoon straks 4 dagen naar school gaat, en 1 dag stage loopt, zal hij toch ook een zaterdagbaantje moeten zoeken. Lijkt mij niet handig dat je dan om het weekend naar je moeder ‘moet’.

Dus hij mag nu ( in overleg natuurlijk) zelf weten wanneer hij komt. Dit betekend een veel relaxtere sfeer thuis. Ik ben blij!! * en trots…maar dat staat buiten kijf*

8 thoughts on “En zij zag dat het goed kwam…

 1. Dyana says:

  Hartstikke fijn dat het zo goed gaat zeg!! Jammer van die bbl/bol perikelen, maar het gaat vast lukken! Mooi begin van het weekend! 🙂

 2. Rebecca says:

  Klinkt heel erg goed! Als je start als bol, kun je altijd nog overstappen naar bbl als hij een bedrijf vind dat hem dit wel kan bieden.

 3. maaike says:

  Fijn dat het zo goed gaat, Jammer dat dat bedrijf geen bbl’ers aan neemt,
  En natuurfilms, ach dan is het een gezonde jongen. Ik ging me zorgen maken als ie dat niet keek 😉

 4. jacqueline says:

  wat lekker dat het zo goed met hem gaat! Ik weet zeker dat het hem gaat lukken, hij heeft al zoveel overwonnen, vind het knap dat hij zo positief blijft en toch weer een baan vind!
  Snap dat je super trots op hem bent!

 5. Trudy says:

  Je wilt niet weten hoe trots ik op mijn leenzoon ben. Ondanks alles flikt hij het hem allemaal.
  Tja, en zijn vader weet alles over de gevaren van die natuurfilms. Ervaring zat opgedaan. (ik mag het wel zeggen…)

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.