Onze superbabe


Die Emma..

Ze blijft ons nog bijna dagelijks verrassen.
Zo angstig als ze was toen ze 1.5 jaar geleden bij ons kwam, zo vrij en vooral blij loopt ze nu (los!) naast ons als we ‘de kindjes gaan halen’.
Bij die zin alleen al reageert ze alsof dàt het allerleukste op de hele wereld is!!
Ze loopt vol vertrouwen keurig tussen de opstappende, vallende, rennende en gillende kinderen door, ontwijkt de kleintjes die bang zijn voor zo’n grote hond, en gaat even een aaitje halen bij de kinderen die weten hoe lekker zacht en lief ze is.

Bij de kleuteringang weet ze precies welk kindje verdrietig is en even wat steun kan gebruiken.
Als een soort drugshond, maar dan een ‘verdriethond’ gaat ze stil naast het kindje zitten wiens dag niet zo gezellig verliep.
“Zuster Emma”  noemen mijn collega-moeders haar al!
Feilloos pikt ze de tweeling van mij er tussenuit en sprint voor me uit naar de deur om ze te begroeten. Heerlijk, zo’n hondebeest 😀2013-07-15 030

Gisteren ging ze met mijn oudste mee naar school. Dat kan daar…. De opleiding Dierverzorging MBO geeft de ruimte aan haar leerlingen om hun hond mee te nemen de klassen in.
En voor de lessen waarbij dat niet handig is mogen de honden gebruik maken van de kennels.
Maar dat wil Emma niet. Panisch is niet het goede woord, maar ze houdt er absoluut niet van om een hek achter haar te horen sluiten. En gelukkig hoeft dat ook niet. Ze gaat keurig in de klas liggen en wacht netjes tot Femke naar de volgende les moet.
Vorig jaar bracht ik haar nog met de auto, maar gisteren nam Femke Emma mee in de bus ( spannend! Want ze is nog steeds snel wagenziek) en de trein. Dat ging geweldig!!
Volgens Femke ging ze heerlijk liggen slapen…tot het volgende station. Dan sprong ze met haar voorpoten bij Fem op schoot om goed naar buiten te kunnen kijken naar al die mensen op het perron. Hilarisch toch??

In de klas mocht Emma model liggen voor de voetverzorging bij honden. En als een echte dame, vond ze het heerlijk, al dat gepriek! Haar nagels zijn netjes geknipt, en ook de *veel te lange* haren tussen haar tenen zijn geknipt. Blijkt  dat Emma zwemvliezen heeft!  Ze heeft dus ‘waterhond-genen’ in zich. Best bijzonder voor een hond uit Bosnië !
Over twee weken mag ze weer mee naar school voor een trim-les.  Haar dikke kraag zal dan aangepakt worden, en ze krijgt ook een keurige ‘broek’.
Ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan!
pizap.com10.8935837447643281379505489144

5 thoughts on “Onze superbabe

  1. Esther van den Bergh says:

    Wat een schatje! En zo lief en zorgzaam voor kinderen die het nodig hebben!
    Wel heerlijk dat ze zelf verzorgd wordt bij Femke op school, goed voor die kids daar om zo’n leuke ‘proefhond’ te mogen gebruiken.
    En Patrick heeft helemaal gelijk, de hond straalt uit wat hij opvangt van jullie. Ik zie dat hier thuis bij mijn kat (erfenis van overleden vriend) die sinds hij bij ons is ontzettend veranderd is van een kat die blies als je hem aaide tot een enorme knuffelkat…… 😀

  2. Wat onwijs leuk zeg! Echt mooi dat ze mee kon. Echt een tophond is het. Mijn jongetje heeft heel wat traantjes kunnen drogen aan haar vacht. Daarom is hij nu allergisch denk ik 😛

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.