Verboden voor ouders!!

Etenstijd.
Aan tafel verteld de jeugd over een nieuwe hut die ze aan het maken zijn in ‘een berg’.
Het speelterrein bevindt zich in een bouwproject hier aan de rand van het dorp waar eind dit jaar weer nieuwe gezinnen van hun nieuwe huis een thuis gaan maken.
De details over deze hut en vooral ‘de berg’ interesseren me… het zal niet voor het eerst zijn dat een bouwwerk onder de grond instort; en je moet er niet aan denken dat daar jeugd onder ligt..images

Na mijn vraag of er wel eens moeders zijn wezen komen kijken en ik daar een negatief antwoord op kreeg vertel ik de mannen dat ik eigenlijk wel eens op bezoek wil komen.
Maar blijkt dat even niet de bedoeling te zijn!! Verboden voor grote mensen!!
Ik vraag eens door naar de bouwtechnische kant van de hut maar begrijp al snel dat enige controle geen overbodige luxe is.
Syd probeert mij ervan te overtuigen dat het niet nodig is. “Het is hartstikke hard Mam! Alleen als het hard waait zie je een beetje stof van de wanden komen”.

Ik kijk verschrikt Marc aan. En hij mij.  Na onze hoestbui omdat we ons verslikten zeg ik Syd dan ook dat dat wel anders wordt als het weer eens gaat regenen…
“Nee hoor, ik heb de muren al nat gemaakt….. met een emmer water!” probeert hij mij met droge ogen op de mouw te spelden.
Ik kijk eens streng over de rand van mijn bril * meestal is die actie genoeg om hem in de lach te laten schieten, maar deze keer houdt hij vol*
“Echt hoor!!” … en hoe kom jij dan aan een emmer?  ,vraag ik hem dan.
“Van Justin!! Weet je nog dat ik vertelde van die klas kikkervisjes??”

Hoestbui nr 2 dient zich aan…
Een klas kikkervisjes???
Marc buigt zich naar Syd en fluistert: “Dat heet een school…een school kikkervisjes”.
“ o…. ook goed. Dat is toch hetzelfde”,  verdedigd mijn kleine eigenwijs….index

7 thoughts on “Verboden voor ouders!!

  1. Wat hebben die jongens toch een heerlijke leeftijd en wat leuk dat we via de moderne techniek mee mogen genieten. Het gaat zo snel probeer af en toe de tijd wat stil te zetten om nog meer te genieten van je kids.

  2. Trudy says:

    Jongens bouwen hutten en als groot mens mag je daar niet in. behalve als je iets nuttigs komt brengen zoals drinken of snoepjes. Dan mag het ineens wel en krijg je zelfs een ereplaatsje (voor zolang als er snoepjes zijn)
    Idee?

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.