Donkere kant (deel 2)

Dank jullie allemaal voor de reacties!
Ik voel echter de behoefte om wel het één en ander toe te lichten..

In de reacties is het beeld ontstaan dat mijn probleem zou zijn dat ik niet geaccepteerd wordt.
Waar het mij echter om ging is dat ik heel duidelijk zag wat mijn reactie op anderen is, en dat dàt dus als een spiegel werkt. Mensen behandelen jou zoals je hen behandeld! Ook al denk je nu dat dat onmogelijk waar kan zijn…
Zo wordt ik in de groep ‘doodgezwegen’ simpelweg omdat ik niet in die groepsdynamiek pas. Ik heb er in de jaren hiervoor nooit deel van uitgemaakt, en als op de feestjes nu alleen maar terug gegrepen wordt op wat er voor leuks jaren geleden gebeurd is…tja, je gaat nou eenmaal nooit deel uitmaken van de herinneringen! Dat is nou eenmaal zo; dat heeft niets met geen respect voor mij hebben of zoiets te maken..

Wat ik als mijn duistere kant zag is dat ik van mezelf dacht dat ik bepaald gedrag nooit zou laten zien. Wat mij irriteert in andere mensen, zijn precies die punten waar ik bij mezelf ook aan werk of in grote angst wegstop en ontken!
Ik heb heel veel moeite met mensen die zich beter voor willen doen dan een ander.
Die gooien en strooien met precies de juiste woorden, op precies het juiste moment.

saboteur41238056312Want wil ik zelf niet ook zo zijn?
Ik wil ook gewaardeerd worden om mijn gevatte en intelligente opmerkingen.
Om mijn ervaringen die ik met andere mensen zou kunnen delen.
Maar dan komt dat duiveltje weer…en praat mij de grond in.
Saboteurs…heten die gedachten.
En zoals bekend: Ik heb er een heleboel! 😉

Maar daar wil ik nu aan werken. Snel en accuraat de saboteurs herkennen en niet met haat buitensluiten, maar in liefde. Dat is zo moeilijk.
Maar ik ben welgemanierd, en ik ben me heel bewust van de gevolgen van pestgedrag. Mij zou nooit iemand kunnen betrappen op gemene roddel en achterklap!
Maar op dit moment ik ben net zo. Wat je zaait zal je oogsten.
En het gaat ook worden  : Wie goed doet, goed ontmoet!!  En laat dàt proces al een paar jaar aan de gang zijn!

Ik ben heel blij met de mensen die nu in mijn leven zijn en wel kunnen zeggen wat ze in mij waarderen. En dat mijn schrijven hen verder helpt. Dat ik dat niet voor iedereen kan doen: jammer! Maar zoals Paulien zei: So be it! En zo is het ook.

Ik ga aan de gang met mijn donkere kant. Zonder drama ( hoop ik) , maar ik vrees nog wel wat tegenstand van de saboteurs. Maar zo lang ik kan schrijven om op die manier mijn gedachten en angsten onder ogen te komen: Kom maar op!! 😀

6 thoughts on “Donkere kant (deel 2)

 1. Wat ik zo mooi vind bij jou: je bent bezig met een zoektocht en groeiproces en deelt dit met ons waarmee je anderen helpt. Geloof me dat ieder mens dit proces meemaakt, als hij/zij geluk heeft tenminste.
  Jij mag je vertrouwen laten groeien, wat er gebeurt is blijkbaar wat nodig is (in het grote geheel). Je hebt heel veel mooie eigenschappen en misschien wel de mooiste of opvallendste is je eerlijkheid. Je durft jezelf bij de kladden te grijpen (waar zitten ze ook alweer 😉 ) en dat zouden meer mensen ‘mogen’ doen. Ik ben je dankbaar voor het kruisen van mijn levenspad en ook dat is niet voor niets. We weten niet altijd de reden en dat hoeft ook niet. Samen een stukje de weg bewandelen en dan weer verder zien. Chapeau *hoed even optilt*. XX

  • Jolanda says:

   Je kladden zitten rechts van je lurven.. net boven je donder!! 😉

   Dank je wel… ik hoop dat we nog een heel tijdje samen mogen lopen! ( al is 11 km per dag misschien iets overdreven 😛 )

 2. +1 voor reactie Tini. Ik zou zelf een soortgelijke reactie geven. Dat heeft Tini al gedaan. 🙂

  Geef jezelf vooral de ruimte en de liefde om ook fouten te mogen maken en je eigen tempo te hebben. Dit kost tijd en energie en je gaat ontzettend goed als ik me niet vergis!

 3. jacqueline says:

  Jeetje Jolanda
  Die spiegel komt eigenlijk wel bij mij ook aan!!!!
  Als ik het zo lees denk ik jeetje je zou over mij kunnen schrijven! dit is trouwens net wat je zegt die spiegel!
  wens je succes met het proces en het zal je zeker lukken! en wie weet stiekem ga ik het van je afkijken wie weet leer ik daar ook nog van!
  Ga heerlijk door met de weg die je bent ingegaan! TOP gewoon
  succes

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.