Houvast..

 Na een hele korte nacht, een drukke ochtend en een hele gezellige maar zware middag zit ik met mijn gezin aan tafel.

Ik breng mijn eega op de hoogte van mijn activiteiten van vandaag en vertel hem ook over mijn gesprek met onze huisarts vanmorgen.
Het woord ‘burn-out’  is genoemd en ook mijn man verbaasd dat niets.
Zij vertelde ook ( net als een goede vriendin gisteravond)  dat het na een flinke burn-out  soms wel  4 tot 5 jaar duurt voordat je weer enigszins de oude bent.
En dan te bedenken dat ik nog geen 1,5 jaar thuis zit….. Ik zucht nog eens diep.

Het valt even stil aan tafel en van die stilte maakt Boy gebruik.
“Mam….. 4 jaar…duurt dat lang??” vraagt hij.

Waarop mijn lieve slimmerd Sydney antwoordt: “Dat hangt ervan af. Als je vrolijk bent niet!”

Kijk… en dàt is nog eens een goede raad. Dat is nog eens houvast!
Ik kom er wel…burnout-werk

10 thoughts on “Houvast..

  1. Esther van den Bergh says:

    😀 Heel goede raad! En met het ouder worden gaan de jaren steeds sneller. .iijkt wel! Als kind duurde de zomervakantie een eeuwigheid, nu is een jaar zo weer voorbij! Met een positief gemoed en elke dag gelachen is het een stuk aangenamer, daar heeft hij helemaal gelijk in!

  2. Dyana says:

    Mooi, heel mooi! Helemaal mee eens. 😉
    Ben het ook met Ida eens. Het ligt aan zoveel verschillende aspecten. Vorig jaar kon ik mijzelf nog geen half uur op iemand concentreren. Tijdens dat ‘gesprek’ ging ik mijzelf dan steeds slechter voelen. Zowel geestelijk als lichamelijk. Wat veel geholpen heeft is vertellen aan mijn omgeving wanneer ik rust nodig had. Dan kon ik er wel bij blijven, maar even geen in- of output verdragen/geven. Ik zei er altijd duidelijk bij dat het niet aan hen (bv ons gezin aan tafel) lag, maar dat ik “vol” zat. In het begin is dat eng, maar het is wel duidelijk. Tevens accepteren de mensen om je heen dat, want je wilt elkaar graag helpen – toch?! Het gewoon er ‘zijn’ en even niet ‘moeten’ reageren is helemaal niet verkeerd. Als je het jezelf toestaat, voel je vanzelf weer de impuls en de ruimte voor de lach. ( al hadden we daar van de week geen problemen mee 😉

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.