Teveel..

Ik weet heus wel dat ik jaren geleden veel te veel deed. Dat mijn referentiekaders wat buiten proporties zijn. Dat ik een ongeduldige dramkont ben.
Maar als ik dan eens op een rijtje zet wat ik deze week gedaan heb, en dan moet concluderen dat dat dus ook weer te veel was… Dat wekt wat agressie bij me op. Ik kan amper lopen. De wc is al te ver.
En heb ik nou echt teveel gedaan? Ik vind van niet. Ik leef , en gedraag me als moeder. Niets minder, maar dan ook echt niets méér. Onnodig te vermelden dat ik al een tijdje in de buitenste ring leef.

 

Maandag: Meditatiecursus, koffie met vriendinnen en 4 uur wachtkamer dierenarts.
Dinsdag: ’s morgens gesprek GGZ en daarna middagje hulpverleningsplan bespreken over puberzoon.
Woensdag: Goed gesprek met moeder..  en oppassen tweeling van 4 jaar.
Donderdag: Huishouden, rommelen en ’s avonds naar ‘Kijkje in de klas’ op school.
Vrijdag: GECRASHT.  Mastopathie- uitbarsting, brandende benen, darmen van slag en hoofdpijn.

Kan wel janken…..

10 thoughts on “Teveel..

 1. Linda says:

  Ook van mij een hele dikke knuf Jolan….Maar dan wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel dik,oke?
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 2. stella says:

  Je zegt dat het niet veel is wat je van de week hebt gedaan, maar als ik het zo lees was het met name op het mentale vlak behoorlijk wat en dn komen er de ‘gewone dagelijkse dingen’ nog bij. Dit uit zich nu mss uit door je te straffen met fysieke ellende.Het is balen, dat is duidelijk. Dikke knuffel XX

  • Jolanda says:

   Nee. Want die twee van jou dagen mij op ander niveau uit. Ik vind het twee heerlijke , eerlijke en oprechte ventjes. ( net als die van mij dus…alleen ietsje drukker 😉 )

 3. Kim says:

  Ik ben het met Stella eens, mentaal heb je heel wat te verduren gehad en dat weegt ook heel zwaar! Probeer jezelf weer wat extra tijd/ontspanning te gunnen en geef het een plekje, deze week was heftig. Dikke knuffel

 4. Irene says:

  arme skat…ook al ben je dan lichamelijk niet zo actief geweest ben je geestelijk des te drukker geweest. Het lijkt niks maar toch is het alles…het vreet energie; wachten praten kijken aandacht geven onbewust ben je continu in beweging…wees lief voor jezelfxxxx.

 5. Esther van den Bergh says:

  Jij denkt dat je niet veel doet? Ik vind van niet hoor! Meet dit soort dingen nooit af aan anderen…..

  Of je nu lichamelijk veel doet, of geestelijk veel moet dragen, dat maakt niet uit. Alles telt mee. Ook ik heb beperkingen waar ik mee moe(s)t leren leven gezien mijn medische problematiek en levensgeschiedenis. Opnieuw al mijn prioriteiten moeten ‘her-ijken’, en heb geleerd te mòeten doseren. Nu plan ik dingen meestal zo in, dat ik om de dag iets in de agenda plan, zodat er elke keer een dagje tussen dingen in komt te zitten. Maar je weet: het leven houdt geen rekening met onverwachte emotionele zaken/gebeurtenissen.
  Toch, door die om-en-om agenda, kan ik meer hebben dan ik verwachtte.

  Jij moet leren inzien dat je ontzettend veel doet gezien wat je met je meedraagt aan problematiek, lichamelijke beperkingen, en dan heb ik het nog niet eens over je (overigens prachtige) gezin!!! Dat afmeten aan anderen is onzin, het is appels met peren vergelijken.
  Jij bent heel sterk (kijk naar wat je al verzet hebt in de afgelopen jaren, nee, eigenlijk je hele leven!), je doet enorm veel (huishouden, kinderen, partner, sociaal leven, ga zo maar door), je draagt veel (ziekte, pijn, zorgen, altijd bezig met anderen) en als je leert hoe te doseren, dan zul je zien dat dat alleen maar een positieve uitwerking heeft: je kan méér want je hebt dan meer energie voor dingen. Daardoor geniet je weer meer en ben je weer écht aanwezig jezelf en voor je omgeving. Juist dat doseren maakt ruimte, je zult het zien. Want die ontevredenheid die je nu regelmatig voelt door het overbelast zijn/lijken, heeft alleen maar een negatieve uitwerking.

  Natuurlijk spreek ik hier enkel uit mijn eigen ervaring(en), die niet helemaal hetzelfde zijn, maar deels vergelijkbaar. Als anderen objectief bekijken wat jij allemaal doet, echt, dan zul je horen dat ze zich enorm verbazen over wat jij allemaal doet, kan, meemaakt en leert….. Je bent een kanjer!

 6. Esther van den Bergh says:

  Ik zeg dus niet dat jouw doseren moet lijken op de mijne, je moet voor jezelf de juiste manier proberen te vinden. Ik doe dat door om de dag dingen in te plannen, zodat er altijd ruimte is voor iets onverwachts, of om even bij te tanken mocht er iets heftigs zijn gebeurd waar ik van bij moet komen. Je snapt wel wat ik bedoel, denk ik. Het is voor iedereen anders, dat doseren. Maar het werkt wel…. Succes en sterkte, zoals altijd! Ik heb enorm veel respect en waardering voor jou!

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.