Sociale Media

Ik sta er echt van te kijken. Mijn vorige blog ging over de jongen die we afgelopen vrijdag probeerden te helpen. Hij was op zoek naar de winteropvang in Hoorn. Niet te vinden.
Hulp ingeschakeld van de politie, en die zetten je doodleuk met je neus naar de verkeerde kant van de stad.
On-be-grij-pe-lijk. Echt waar. 

In mijn toch wel beetje boze bui heb ik op Facebook in het Westfries/ Hoorns Discussie Platform, waar ik tot vorige week alleen een beetje meelas, het hele verhaal neergezet. Met de vraag wie mij kon vertellen hoe het nu ECHT zit in Hoorn.

De discussie loopt nog steeds. Maar naar aanleiding van dat stukje, en een verwijzing naar mijn blog naar blijkbaar de juiste mensen, wordt er wel wat aan gedaan!
De politiek heeft het gelukkig opgepakt. Afgelopen dinsdag kreeg ik bericht dat Groen Links fraktievoorzitter Dhr Bashara, ook namens SP, de betreffende ambtenaar aan zijn vestje ging trekken met de vraag waarom de politie er niet van op de hoogte is dat de opvang verhuisd is naar een compleet andere wijk. En waarom je, als je op de Hoornse gemeentesite zoekt op ‘daklozenopvang’ je terechtkomt bij het Groot Hoorns Dictee.

Via Stella Quasten, fractievoorzitter van (haar eigen) Lijst Quasten uit  Enkhuizen nota bene, kreeg ik een linkje waardoor ik live kon meeluisteren.
Ik wist niet dat zo’n raadsvergadering zo interessant kon zijn.  Betreffende ambtenaar wist duidelijk niet hoe het werkelijk geregeld is. Wel hoe het zou moeten…dat wel. Maar zo werkt het dus niet.
Meneer gaat erop terugkomen. Wanneer weet ik niet… ik ga mijn adem er niet op inhouden.

Ook via twitter werd er flink aan takken gerammeld en kreeg ik mailtjes vanuit de Zwerfjongerenopvang – hoek. Met het verzoek of zij mijn blog op hun site mochten linken. Natuurlijk!! Ik voel me vereerd! In verder mailcontact toch ook nog wat voor hen kunnen betekenen, want inmiddels had ik weer een paar linkjes gevonden met adressen die zij nog niet hadden. Die staan nu ook op die sites. Graag gedaan!

En zojuist werd ik wakker(..sorry.. lag vannacht pas om 3 uur in mijn bed na een geweldige avond Doe Maar in Arnhem) gebeld door een journaliste van het NHD.  Of ik de Jolanda Pant was die afgelopen week had lopen leuren met een dakloze jongere…. Ook zij had mijn vraag gelezen op het Platform en had in de Hoornse Politiek opgevangen dat dat onderwerp geborreld had.. zo vertelde ze. Ze wilde een artikel maken.
Nou, kom maar met je vragen

Wat mij nou zo verbaasd is waarom dit op mijn pad komt. Jarenlang heb ik gestreden tegen de bureaucratie van al die Jeugdzorg en Opvang regeltjes. Ik zal de laatste zijn die een oordeel heeft over ouders die niet meer voor hun kind kunnen zorgen, maar dit doe je gewoon niet! Je schopt geen kind op straat en gaat er maar vanuit dat in Nederland zo’n kind wel opgevangen wordt. Zo eenvoudig is dat dus niet. Als je besluit dat een ander voor je kind moet gaan zorgen, moet je er wel zeker van zijn dat zo’n kind ook beter af is.
Ik heb me al vaker verbaasd over de kracht van Social Media. Ik weet dat anderen dat hele facebook en twitter ed maar niks vinden. Maar als ik nou mijn steentje kan en mag bijdragen op deze manier, is Social Media voor mij echt SOCIALE MEDIA!!

9 thoughts on “Sociale Media

 1. Ireen says:

  hoop dat dit de radars in gang zet, ik vind het heel goed van je. Laat de diegene die erover gaan zijn verantwoordelijkheden maar nemen!xxx

 2. Wat ontzettend goed! Als er nu eens écht geluisterd wordt en er écht wat aan gedaan wordt, ben jij wel een vermelding in het guinness book of records waard.
  De enige Nederlander die écht verschil wist te maken.
  Chapeau!

 3. Jolanda says:

  *geloofd ook in sprookjes* 😉

  Ik ga er niet vanuit dat ik nou degene ben die de wereld even zal verbeteren. Maar de boel is wel weer even flink opgerakeld!

 4. Leonie says:

  Misschien moest het zo zijn? Iemand die zóó lang gevecht heeft tegen bureaucratie, en er (toen) niet doorheen kwam, kan blijkbaar toch een verschil maken. Gewoon omdat het een liefhebbend en verstandig mens is. Dat ze héél toevallig blogt, omdat ze dat (heel toevallig) heel goed kan. Daarom moest zij misschien (toevallig?) degene zijn die deze jongen tegenkwam. Zodat zij (geheel toevallig) een stukje kon schrijven. Dat ook geheel toevallig word opgepikt.

  Ik geloof niet in toeval! Er is iemand die dit op je pad heeft gestuurd. Of iemand heeft jou op het pad van die jongen gestuurd. En je blog blijkt dus ook nog eens ergens goed voor (ipv. het gelul waar je soms ook tegenaan loopt).

  Je mag trots zijn! Jij maakt het verschil voor een flink aantal mensen. En dat met behulp van sociale media! Mooi spul is dat! x

 5. Jolanda says:

  ongelofelijk wat een enkel blog kan doen Jolanda … maar meer nog wat jij en Femke voor die jongen hebben gedaan! Daar heb ik diep respect voor!

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.