Leerlingenraad en flutpapier

Wij zijn allemaal nogal van het regelen. Ik iets TE. Moet ik afleren.
Maar blijkbaar zit het wel in me. Zoveel zelfs dat ik er wat van doorgegeven heb aan mijn kinderen.

Jarenlang heb ik samen met vriendin Trudy in de Schoof in Wervershoof een ‘kruipgroep’ georganiseerd. Eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat zij daar het meeste deed hoor! 
De kruipgroep was een groep voor moeders met kinderen in de leeftijd van 6 weken tot (officieel) 2 jaar oud. Een grote veilige ruimte waar de kinderen vrij konden kruipen en spelen, en een grote koffietafel waar de moeders even konden bijtanken, uithuilen of tips en trucs konden uitwisselen.
Altijd gezellig, vooral als er een kleintje bijkwam of een jaartje ouder werd.

Toen de oudste kinderen naar school gingen, en ik plotseling uit Wervershoof vertrok  ben ik andere dingen gaan doen.
Leesmoeder in Hoek van Holland.. later terug in Wervershoof werd ik kaftmoeder. Ik haalde het tot zelfs  in de Ouderraad en zelfs nog een blauwe maandag in de activiteitencomissie !

Dat werd toch wat te gek; en met alle perikelen thuis heb ik alleen  de functie van kaftmoeder  aangehouden. Alle nieuwe boeken die door school werden aangekocht , werden door mij dus gekaft en gecategoriseerd weggezet in de bieb. Leuk werk!! En aan het einde van het jaar lag er ook steevast een stapeltje met lesmateriaal dat door het vele gebruik uit elkaar dreigde te vallen.

Inmiddels zat Femke op het ClusiusCollege  en werd ze voor de leerlingenraad gevraagd. Wat was ik trots op haar! Ik heb een dochter die niet alleen ziet hoe dingen anders kunnen, maar ook genoeg lef heeft om haar nek daarvoor uit te steken! 😀
Ze werd zelfs voorzitter in de laatste 2 jaar.. En ook nu heeft ze zitting in de studentenraad. Want als je MBO doet en je 17 bent, ben je geen leerling meer maar een student. Ik snap dat.

Ook Emiel zit op dit moment in een klankboordgroep op Almata,  Siebe heeft vorig jaar gesprekken gevoerd met de toenmalig directeur van de Speelwagen over de inrichting van het nieuwe schoolplein en vorige week viel helemaal mijn mond open.

Boy. Mijn kleine stille mannetje. Die ene die achter zijn broertje gaat staan als het spannend wordt en anderen het woord laat voeren in sociale ‘omstandigheden’.
Mijn Boy zit ook in de leerlingenraad! Vanuit elke groep ( vanaf groep 4) zijn er 2 kinderen gekozen die ééns per maand met de directrice om tafel gaan voor een overleg.
En dat was afgelopen maandag. Boy had zelfs een onderwerp ingebracht!!
Mijn mond viel open toen ik het hoorde….

Voorzichtig heb ik gevraagd wat hij dan besproken had. Een gevaarlijk onderwerp, want als voorzitter van de Medezeggenschapsraad hoor ik dat pas in een MR vergadering te horen van de directie. Maar goed…ik ben ook mama ! En een trotse!! 😀

Mijn zoon heeft gemopperd over het toiletpapier. Toen hij begon te vertellen werd zijn rug rechter, en zijn stemmetje krachtiger. Ik zag een heel ander kind voor me! Strijdvaardig begon hij te vertellen.
“Ja… ik vind het vies! Dat wcpapier!.. Als je geplast hebt en je piemel wil afvegen, gaat zo je vinger erdoorheen!! Bah!”…

Dus nu gaat er voortaan ander (dikker) wc papier ingekocht worden, want hier was iedereen het meteen over eens. Dat wcpapier was flutpapier! 

5 thoughts on “Leerlingenraad en flutpapier

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.