Het begint met een idee…

Zoals vele goede ideeën, is ook onze laatste ontstaan door ergernis.
Als je in ons grote gezin een brood uit de vriezer moest halen, betekende dat een klim, klauter en vloekpartij door de garage. Natuurlijk is de deur altijd op slot als jij even snel iets wilt pakken, dus  kun je terug naar huis om de sleutel op te halen.
Dat gedaan hebbende moest je dan langs de 3 kleuterfietsjes, steppen en ballen… Daarachter staan dan ( als iedereen thuis is) nog 4 grote fietsen.
Probeer daar maar zonder dat het zooitje omvalt, langs te komen!!

Dan moet er ruimte gecreëerd worden zodat de deur open kan… Heel handig dat het deurtje omgekeerd open gaat. NOT.
Dat kun je omzetten natuurlijk, maar dat is weer ‘zo’n ‘ klusje.
Dan hink stap sprong weer terug.. licht uit en deur op slot. Met een ijskoud brood in je handen, die als je die niet goed vasthebt, natuurlijk openscheurt….. En dit alles natuurlijk meestal ’s avonds laat vlak voor het slapen gaan, want dan check je of je genoeg brood hebt voor de volgende ochtend. 

Na het zoveelste handvat in zijn ribben en standaard in zijn been kwam mijn eega met het geweldige idee om de vriezer naar de voorkant van de garage te verhuizen. Hij had het helemaal uitgemeten en het tafelmodel vriezer moest precies onder de werkbank passen.
Maar dan moesten eerst de traptreden die daar nog lagen opgeslagen , geschilderd en gemonteerd worden, een kookfornuis die we in opslag houden voor een scheidende vriendin een ander plekje krijgen, de werkbank een klein beetje verbouwd worden en dan kon op de plaats van de vriezer wel een wandrek gemaakt worden voor al het speelgoed. Goed plan!! Alleen had mijn lieverd er geen tijdsplanning aangehangen .. 😉 

Er zijn dus inmiddels al wat weken verstreken, maar de zoldertrap is voor elkaar en prachtig wit geschilderd! Ook zijn er 2 stellingrekken aangeschaft en stond alles startklaar. En vandaag zijn we dan ook gestart. Marc wilde toch nog naar de stort om de oude treden van de zoldertrap af te voeren, en er stond ook wel wat in de garage wat meteen mee kon.
We hebben de hele dag eraan besteed.. maar naar de stort is er nog niet van gekomen. Dat moet morgen maar..
Maar wat ben ik trots op het resultaat!!
En natuurlijk heb ik na zo’n dag uitzoeken mijn kinderen flink afgescheept. Ze kwamen zelf op het *geweldige!!* idee om vandaag spelletjes te gaan doen bij oma. Stiekem verdenk ik Boy er van dat hij eigenlijk mee ging om met zijn geheime liefde te spelen…een jonge blonde blom die tegenover oma woont….maar toegeven zal hij dat nóóit!
En toen onze magen ( en mijn arme benen) aangaven dat het tijd werd om te stoppen heb ik mij er ook van die taak makkelijk van af gemaakt. Gelukkig hadden de kinderen ook daar geen enkel probleem mee 😉

6 thoughts on “Het begint met een idee…

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.