Teleurstellende berichten… maar wat doet hij het goed!

Zo ééns in de 3 maanden hebben we een HVP van Emiel. Het  HulpVerleningsPlan  wordt dan besproken en wordt er bekeken of er doelen  behaald zijn of dat einddoelen bijgesteld moeten worden.
Na 7 jaar ben ik er inmiddels aardig bedreven in om dit soort lijvige stukken door te werken.  Eerst keek ik nog erg op tegen dit soort bijeenkomsten: het is ook nogal een gezelschap dat dan bij elkaar zit!
Voordat mijn zoon 12 werd, werd er alleen óver hem gesproken..tegenwoordig wordt er ook mèt hem gepraat.
Dat heeft zo zijn voordelen. Mijn zoon, behebt met een enorm talent voor ‘shop gedrag’ weet na zulke gesprekken meteen waar hij aan toe is.
Dus mag je ervan uitgaan dat voogd,  gedragswetenschapper, sociaal werker , mentor en ouders op 1 lijn zitten.
Wel zo duidelijk !
Tja…*uche*

Het begon vandaag in ieder geval weer niet lekker.  Om kwart voor 9 belde de sociaal werker al af. “Sorry, ik heb een dubbele afspraak. Maar kijk maar even …. Ik bel je eind van de middag om te horen wat er besproken is!”. ..tuurlijk joh..
Eenmaal in Den Dolder kwam de stagiaire van de gedragswetenschapper..: “Sorry, Mw kan niet aanwezig zijn”. Punt. Dat was het.
En ook de voogd liet op zich wachten. Omdat de notuliste ,  ex en ik wel aanwezig waren ( en wel meer dingen te doen hebben) zijn we toch maar begonnen.
Met de stagiaire als voorzitster. Gelukkig kwam de mentor van Emiel wel snel , maar niet voordat
ex het weer nodig vond een aantal rotopmerkingen te maken aan mijn adres. Hij durft wel als de voogd er niet bij is!! De held…

 

Ik ga niet eens meer herhalen wat hij ( tot 2 keer toe..later toen de voogd 3 kwartier te laat arriveerde zei hij het nogmaals) wist uit te kramen. Pijnlijk, onnodig en kwetsend. Maar ja…daarom is hij ook al 10 jaar mijn ex…

Ik heb tot 10 geteld…wel 100 keer.  Gelukkig nam de 2de keer de mentor van Emiel het voor me op. Nadat hij op niet te misstaande wijze mijn ex wist te overtuigen van het feit dat hij, de gedragwetenschapper en de sociaal werker ALLE VERTROUWEN in mij hebben, en hulptrajecten betreffende de relatieverbetering tussen vader en zoon geen prioriteit heeft, bond ex in.
Zodra iemand zo begint te praten, valt ex stil…snapt ‘ie het niet meer. Zo leuk, want ik ga dan juist op het puntje van mijn stoel zitten! 😀

 

Zoals ik net al vertelde arriveerde de voogd 3 kwartier te laat. Had de verkeerde tijd in haar hoofd, kan gebeuren.
We hebben in sneltreinvaart  het dossier doorgenomen. En toen kwam het hoge woord eruit. Emiel komt eind Juli nog niet ‘vrij’. Hij doet het goed, het muntje begint te vallen bij hem. De cognitieve therapie begint in te kicken…maar hij moet nog veel meer ervaring opdoen om de geleerde technieken ook goed uit te voeren. Dus nog vaker naar zijn moeder waar hij leert omgaan met veel mensen 😛

En dus gaat voogd een verlenging ‘Gesloten Plaatsing’ aanvragen…voor een half jaar. Dus sowieso zit hij heel 2012 in Almata. Pffffffff……… Ik snap het wel..maar wat vind ik dit moeilijk!

5 thoughts on “Teleurstellende berichten… maar wat doet hij het goed!

 1. Renecca says:

  Natuurlijk is het moeilijk. Hier heeft niemand voor gekozen. Als je kind geboren wordt heb je daar een bepaald toekomstbeeld bij en dit was dat niet. Gelukkig ligt het niet aan JOUW pedagogische vaardigheden. 🙂

 2. krista says:

  he meis wat een verhaal weer en zo herkenbaar over allerlei instanties. Wat goed dat het vooruit gaat met hem en aan de ene kant jammer dat hij nog langer moet blijven anderzijds blijkt wel dat hij daar veel leert en dat half jaar langer is misschien wel de beste investering in zijn verdere leven. Wat ben jij een sterke moeder daar heeft hij tenminste veel aan! heel veel succes en sterkte met alles xxxxx

 3. Silvia says:

  Jeetje, wat een dag weer! En wat ik zo super vind is dat de voogd dus duidelijk achter jou staat en jou dus heel goed op je waarde inschat!!!! Goed bezig dus, en jij weet dus heel goed dat wel en niet goed is voor je zoon en dat noem ik goed moederschap.

  En ben ik blij te horen dat hij het dus goed oppakt allemaal. En wat leuk dat hij dus vaker naar jou toe mag! Beetje jammer dus van je ex dat die het zo laat afweten, maar dat is dus ook voor Emiel duidelijk, want als ik het goed begrijp zat hij er ook bij. Wel sneu voor hem natuurlijk dat hij niet ook op zijn vader kan bouwen.

  Liefs, Silvia

  • Jolanda says:

   Hoi Sil,

   nee, Emiel zit er niet het hele gesprek bij hoor! Het eerste gedeelte worden de dingen besproken die niet voor zijn oren geschikt zijn.. ( dus de oeverloze discussies…en mijn (soms niet helemaal goed ingehouden) reacties op achterlijke beweringen van zijn pa)
   Maar ook de details van de observaties.. 😉 dus de evaluatie is alleen met de ouders.
   Pas in het tweede gedeelte wordt Emiel erbij gehaald. Dan worden de nieuwe doelen besproken en weet hij ook meteen wat er afgesproken is.. 🙂

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.