Rijk

Soms heb ik dat. Van die momenten die me overvallen. Dat ik plotseling  besef wat ik allemaal ‘heb’.
“Tel je zegeningen” zei gisteren iemand tegen me die van zijn vrouw geen Topgear mocht kijken, en verplicht TVOH moest aanzien….

En dat doe ik regelmatig. 😉
Dan denk ik even terug aan 2 jaar geleden, toen mijn man en ik besloten dat we het aandurfden te gaan samen wonen. Na een gesprek bij de woningbouw met de vraag voor een groter huis, bleek al snel dat kopen een betere optie zou zijn. Maar dat betekende het dorp uit. Wat had ik het dáár moeilijk mee!
Ik woonde er tenslotte al bijna 20 jaar en kende (eindelijk!!)redelijk wat mensen. Maar ik had er ook veel meegemaakt en juist dat maakte dat het pas echt  ‘een nieuw begin’ zou zijn als we Wervershoof  zouden verlaten.

We konden het ouderlijk huis van Marc kopen. En nadat de tweeling de badkamer (en ligbad) gezien had, kreeg ik hun fiat. Natuurlijk waren de andere kinderen niet blij. Vooral dochter van toen 14, gaf flink tegengas.  Logisch ook…….

De aankoop verliep voorspoedig en de verbouwing, door de  superinzet van Marc en onze bevriende aannemer en flink wat hulptroepen ( nogmaals onwijs bedankt Trudy!!) ook. Precies een jaar nadat we besloten te gaan samenwonen, betrokken we ons EIGEN HUIS.  Dat had ik dus niet kunnen bedenken, en als je gezegd had dat ik nog dolgelukkig en blij zou worden als ik van mijn plekje zou verhuizen, had ik je absoluut voor gek verklaard!

Maar inmiddels wonen we hier ook alweer een jaar. Eerlijk gezegd moest ik wel erg wennen. Regelmatig kwam het voor dat ik vanuit mijn werk de verkeerde kant opreed. Kon ik mijn boodschappen niet vinden bij de supermarkt, en stond ik ‘alleen’ op het schoolplein van een school waar de tweeling het vooral in het begin, heel erg moeilijk had.

Inmiddels heb ik leuk contact met een aantal collega- moeders ( waaronder 2 met ook een tweeling!) ben ik gevraagd als voorzitster voor de MR (ga ik nog even over nadenken) en raken we steeds meer ingeburgerd. ( Ik weet eindelijk het verschil tussen de Heemtuin en het Kreekbos! ).
Afgelopen Kerst kon ik de oma van mijn oudste 3 kids uitnodigen. Wat heeft het lieve mens genoten van die 2 dagen!  In een jaar tijd haar man en oudste zoon verloren aan kanker, 10 jaar geleden al haar enige dochter aan dezelfde kwaal. Het enige familielid die ze nog heeft is haar jongste zoon.
Mijn ex, die dus geen Kerst viert. En ook zijn moeder niet uitnodigt om dan in ieder geval die dagen ( dan maar zonder kerstboom) bij hem door te brengen.

En dan voel ik me rijk!!
Rijk met mijn man die daar alle begrip voor heeft en met liefde MIJN ex-schoonmoeder onder zijn dak neemt.
Rijk met de kinderen die spelletjes met haar doen en rijk met onze grote auto, zodat ze meekan naar haar oudste kleinzoon in Den Dolder.

Rijk met alle contacten die ik inmiddels in dit dorp heb.
Rijk met vriendinnen die vragen of mijn dochter op haar kinderen zou kunnen passen, en rijk met de kennissen en collega-moeders die mij uitnodigen op kinderverjaardagen.

Rijk met de internet contacten zodat ik een vriendin die het door omstandigheden even niet breed heeft ( goh…. Heb ik dat ook niet eens meegemaakt???)  op een leuk dagje weg kan sturen met man en kids.
Rijk met vriendinnen  die me meevragen naar de Zwaluwhoeve…. Wat was dat lekker!
En rijk met buren waar ik even bij binnen kan lopen voor een bakkie.
Rijk met mijn prachtige oven en mijn lieve man, die na mijn gemopper over mijn 18 jaar oude mixer, vanmorgen een nieuwe voor mij kocht.
En rijk met mijn 2 keukenprinsjes, die de lol van cupcakes maken helemaal ontdekt hebben…( of het decoreren 😉
Ja, ik tel mijn zegeningen, en geniet heel even van het feit dat ik ‘tussen 2 banen’ inzit, zodat ik hier optimaal van kan genieten!!!

5 thoughts on “Rijk

 1. Rebecca says:

  Je bent zo’n open en toegankelijk persoon, natuurlijk komt dat goed met jou!! Ik woon hier nu 7 jaar en geloof me.. jij kent meer mensen dan ik hier. Pas sinds de kleine meid naar school gaat heb ik pas echt wat mensen leren kennen uit dit dorp.
  En gelukkig zitten daar hele leuke tussen 😉

  Verder woont alles verspreid door Nederland. Ook gezellig, maar je gaat wat minder makkelijk bij elkaar langs,
  Mijn deur staat altijd open, als je dat maar weet 😉

 2. Silvia says:

  Hmm, had net een reactie geplaatst, maar kreeg een foutmelding. Nog maar een keer proberen:-).
  Wat goed dat je de dingen zo positief kunt benaderen! Dat is echt een helemooie eigenschap. En bijzonder dat je zoveel oog hebt voor je medemens! Dat maakt jou een bijzondere vrouw! Die leuke baan komt ook zeker nog wel, ondertussen…… Geniet van al het mooie! En ook mijn deur staat voor je open, ben ook niet te beroerd om jouw kant op te komen als dat beter uitkomt;-).
  Ps 3de poging

 3. Silvia says:

  Ik heb het door, je moet eerst ff de code verversen, dan werkt het wel. Tenminste dat dacht ik, maar nu ik het meteen uitvoer lukt het toch niet ;-(. Was te proberen.

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.