Meer om van te houden??

Ik mag niet mopperen, maar ik doe het toch eventjes..Ondanks dat ik weet dat het compleet mijn eigen schuld is..
Vandaag bij de diëtiste werd mijn ernstige vermoeden bevestigd. Wéér 2 kg aangekomen.
Elk pondje gaat door het mondje, en eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat mijn kaken niet stilgestaan hebben.

De verleidingen waren dan ook groot. Gebak van de zaak, vanwege de verhuizing. En niet één stukje nemen en dat compenseren over de rest van de dag. Nee, gewoon de volgende dag nog een stuk nemen, anders moet het worden weggegooid. En als lekkerbek die dit niet elke dag aangeboden krijgt en de laatste jaren geleerd heeft nooit iets weg te gooien is zoiets gelijk aan een doodzonde. ( Oke, ik overdrijf nu een beetje ).
Maar het bleef niet bij een extra stukje op mijn werk. Een verjaardag bij Marc’s ouders, de vierde verjaardag van mijn neefje, waarbij mij niet alleen een enorm stuk slagroomtaart werd aangeboden, maar ook een tweede stuk na het eten. En daarna kreeg ik nog een stukje chocolade taart van de Lidl. Alsof je je mond vol pure chocolade had…… erg lekker, maar ik voelde hoe die punt zo naar mijn kont zakte!
En ja… ik ging op de fiets naar Nibbixwoud en terug ( km of 20 alles bij elkaar??) Maar dat lijkt dus totaal niet te compenseren..

En dan die brief van de gemeente, waardoor ik besluiten moest onmiddellijk te stoppen met sporten. Want dat ‘ze’ je zelf aanraden te gaan sporten en een diëtiste te bezoeken, Dat ze aanbieden dat als ik een medische verklaring van mijn huisarts heb, en ‘ze’ mij op kosten van de gemeenschap naar een onafhankelijk arts sturen om mij te laten keuren en die ook positief oordeelt, dat wil niet zeggen dat je het ook daadwerkelijk vergoedt gaat krijgen. ( Die zin loopt niet helemaal lekker, vergeef me). Laaiend was ik.
Hun argument was dat ik dat maar moest betalen van mijn Sociale Participatie. Normaal is dat ook zo.. dat geld is bedoeld voor abonnementsgelden van bijv. de bibliotheek of de contributie van een sportvereniging. Maar ik moest in mei van de gemeente dat geld gebruiken om een fiets te kopen, waarmee ik naar mijn werk kon! Dus indirect heb ik dat geld ook ten goede van mijn gezondheid besteedt. De gemeente wist dus dat dat potje voor mij leeg was. Het halve jaar dat ik dus onbeperkt sportte, moet ik alsnog zelf betalen. En waarvan? Dat is hun probleem niet. Ik kan er in ieder geval geen bijzondere bijstand voor ontvangen.

En dan raak je verbitterd. En dwars. En ga je dus troost zoeken. En val ik keihard weer in diezelfde valkuil. Want ik zie ( ook op hyves) de meest mooie, slanke, sportieve en handige doe-het-zelf moeders voorbij komen.
Dan ga ik mijn eigen pluspunten zoeken. Nou, dat zijn voornoemde dus niet! Ik ben wel gezellig. En lekker zacht. En altijd lekker warm…volgens mijn kinderen die geen moment onbenut laten eens fijn op schoot te kruipen en die koppies tegen mijn boezem te laten vallen.
Waar ik me dan zo druk om maak? Tja…. Ooit was ik wel slank. En toen vonden mijn kinderen me ook geweldig. Nu hoor ik steeds vaker dat ik er goed uitzie. Maar hoe kunnen ze dat zeggen als ik gewoon een dikke 20 kg te zwaar ben?

Ik ben vandaag (met de tweeling achterop) naar de diëtiste geweest. Op het uur der waarheid, welke ik vreesde, maar eigenlijk wel wist hoe het ervoor stond. Ik heb het ook met haar besproken, mijn terugval, mijn dip, mijn gebrek aan doorzettingsvermogen. Ze vond het begrijpelijk en kwam wederom met goede tips. Nu dat ik niet meer kan sporten in de Dars omdat me dat te duur is, kan ik natuurlijk wel met Holland in beweging meedoen. En dat kun je opzetten wanneer je wilt …lang leven Uitzending gemist!!
En hoewel ik eerst erg moest lachen om het idee, denk ik dat ik dat toch maar moet doen  

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.