Mijn eerste werkdag! :D

Het zit erop.. mijn eerste werkdag! Ik vond het heerlijk!
Wel even wennen, dat nieuwe ritme, maar dat zal vanzelf goed komen.
Vanmorgen meteen maar op de  gestapt. 40 minuten later kwam ik warm en bezweten aan.. lekkere indruk!!  Maar nadat ik vertelde dat ik zo’n 13 km gefietst had was het al goed…
En dan mijn werk: ik ga bij Stichting Welzijn Ouderen West Friesland op ‘alarmering’ werken. Dat houdt in dat ik de administratie bijhoudt van alle mensen en de apparatuur die gebruikt wordt.  Mensen op leeftijd of met een medische indicatie kunnen bij ons een persoonlijk alarm huren. Gebeurd er iets, kan via één druk op de knop iemand opgeroepen worden die gaat kijken wat er aan de hand is. Die ‘iemand’ kan bijvoorbeeld een buurvrouw, zoon, of vriendin zijn. Maar als er geen mantelzorg of sociaal netwerk is, kan er ook iemand van de ‘achterwacht’ naar die persoon gestuurd worden.  Dit zijn dan de contactpersonen of sleutelhuizen.
Best een hele administratie… vooral nu alle verouderde systemen vervangen worden, en ‘mijn’ afdeling en de afdeling Maaltijdvoorziening volgende maand gaan verhuizen naar een nieuw pand. Ik val met mijn neus in de boter dus.
Voor mij wel een voordeel, die verhuizing. Het pand staat namelijk 10 km dichter bij mijn huis.. met 10 minuutjes fietsen ben ik straks op mijn werk!

Ja.. het was een pittig daggie vandaag. Niet alleen moet ik bekend worden met de procedures, maar ook met de collega’s en het systeem. En met een pc die nog trager werkt dan mijn eigen 9 jaar oude pc’tje van thuis ben ik nog wel eens te snel heb ik al gemerkt. Het is op zich niet heel moeilijk, maar het is wel opletten. Vandaag ben ik ingewerkt door Emmy. Een heel lief mens die vanavond voor 5 weken op vakantie gaat ( en dus terugkomt als de verhuizing achter de rug is… slim bekeken  ) Morgen wordt ik ingewerkt door Marga. Ik ga haar vervangen. Helaas zal zij voorlopig niet terugkomen nadat 2 weken geleden bij een ernstige ziekte is geconstateerd. Zij is er zelf heel nuchter en open over, maar ik heb er zelf toch moeite mee. Ik voel me een beetje dubbel. Vanaf woensdag sta ik er dus al alleen voor!!

Verder heb ik meteen al de sleutel, en een eigen wachtwoord voor pc en mail gekregen. Voelt al heel ‘echt’ allemaal!!! Het contact met collega’s is dus goed.. ik heb vandaag ook kennis gemaakt met mijn leidinggevenden… allebei heren die wel van een grapje houden. Ik mocht zelfs al een promotie systeem meenemen om cadeau te doen aan mijn moeder die vandaag 59 jaar wordt … ik heb vriendelijk bedankt.. ik denk niet dat ze dat cadeau gaat waarderen  

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.