We’re so happy !!!

Ik ben vandaag naar de leefgroep geweest waar mijn zoon vanaf volgende week gaat wonen!!  De Hobbits in Heiloo is een woongroep waar in totaal 10 kinderen wonen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Ik wist al een paar weken dat hij daarnaar toe zou gaan, maar omdat hij zelf dat nog niet wist, hij ook een hyves account heeft en ik niet weet hoe raar een balletje kan rollen kon ik dat even nog niet delen. En ik heb wel meer gekkere dingen meegemaakt met het LJ & R en Jeugdzorg, dus ik ben voorzichtig geworden

Maar goed, vanmorgen was het eindelijk zo ver.. we gingen kijken hoe, wat, wanneer en waar, maar vooral.. hoe ziet het eruit, hoe is de leiding enz enz. Hij heeft een prachtige, ruime kamer.. met natuurlijk een bed, kledingkast, een eigen wastafel ( wil ik ook wel!!  ) en een wandvullende kast voor boeken, cd’s en eigen spulletjes.
Géén tv of pc op de kamer. Ze mogen er wel muziek maken/ draaien, maar binnen grenzen. Hij slaapt tegenover de badkamer met ligbad, iets wat hijzelf helemaal geweldig vind!!
Vlakbij zijn school ( 15 minuten  ) en zijn vriendje Max. Hij moet nu alleen in Heiloo op de trein stappen, dus de reiskosten zijn voor mij wel opgelopen. Maar alles beter dan Vlagtwedde, Groningen!!

Verder was het vooral een afstemmingsgesprek. En er moest wel even het een en ander afgestemd worden ja  .
Natuurlijk is zijn dieet heel erg belangrijk, maar ook belastend voor de mensen die voor het eten zorgen. Er zijn makkelijkere diëten, maar het is ondertussen zo dat hij echt lichamelijk ziek wordt als hij smokkelt. ( Maar daar komen ze vanzelf nog wel achter.. mijn zoon kennende  )
Ook zijn er afspraken over de omgangsregeling en belmomenten. Eigenlijk veranderd daar niet zoveel in. Hij blijft 1 keer in de 3 weken thuiskomen en ik bel om de week.
Verder moesten wij ( ex en ik) veel formulieren, machtigingen en akkoordverklaringen tekenen. Toch een raar gevoel dat je een papier moet ondertekenen waarin je toestemming geeft dat leiding met je kind naar het ziekenhuis mag in geval van nood.
Natuurlijk mag dat!!.. Sterker nog.. ik zou uit mijn vel klappen als je dat niet deed!!

Maar zowaar… terwijl ik er vorig jaar bijna letterlijk de 3de wereldoorlog om gevoerd heb met ex, tekende hij nu zonder morren dit soort toestemmingen!! Ik viel bijna naast mijn stoel van verbazing. Ik had eigenlijk verwacht dat hij daar wel met zijn “eisenlijstje” zou zitten, maar het enige dat hij bij zich had waren een paar redelijk algemene foldertjes over Jehova’s getuigen en hun leefregels.
Hij maakte er ook helemaal niks van toen ik meldde dat Emiel alle verjaardagen en feestdagen in principe bij mij is.  Normaal eist hij dan dat Emiel andere dagen extra bij hem is, maar ook dat gebeurde niet eens
Ook eiste hij niet dat Emiel dagelijkse Bijbelstudies moet maken.. iets wat hij in de pleeggezinnen wel deed. ( Niet dat Emiel zich daaraan hield, maar het gaat om het idee)
Kortom verliep het gesprek veel soepeler en comfortabeler dan ik ooit meegemaakt heb. Het kan dus wel!

Ja, ik ben gelukkig. Ik heb eindelijk na ruim 7 jaar ellende en vechten het gevoel dat het echt goed met me gaat. Mijn zoon op de plek waar ik hem eigenlijk 4 jaar geleden al wilde hebben, mijn andere kinderen in goede gezondheid, ik ondertussen 10 kg lichter en een lieve ( zeg maar gerust hele lieve) vriend rijker.  Het klikt gigantisch goed tussen alle 5 de kinderen en Marc en het is leuk om te zien hoe hij groeit in zijn rol. En ik krijg eindelijk rust in mijn lijf.. zoals gezegd : het sporten gaat steeds lekkerder, mijn dieet is nu volledig ingesleten en is geen strijd meer. En al die vage klachten waar geen arts iets mee kon, beginnen langzaamaan te verdwijnen.
Ik verzamel beetje bij beetje weer leuke, lieve mensen om me heen.. iets wat ik de laatste jaren zo gemist heb!! Ik was zelf ook ( te??) druk met mijn kinderen, maar ik heb ook gemerkt hoeveel vriendinnen het kost als je een ‘foute’ partner hebt. Gelukkig is dat nu totaal niet aan de orde  Ja.. ik ben gelukkig!!

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.