Een DS…wat een feest!! NOT..

Wat een uitvinding. Een klein, handzaam apparaatje waarmee je in moeilijke, drukke of tijden waarin je lijdzaam moet wachten, je kinderen kunt bezighouden. Met een kleine aanpassing kun je er ook allerlei spelletjes mee doen waar je je niet blauw aan betaald hebt tijdens de aanschaf. Ideaal voor een moeder met een kleine beurs. Je schaft 2 microchips aan, ééntje voor je grotere zonen waar je spelletjes opzet met enige uitdaging Pro skater, Donkey Kong enz, en ééntje voor je jongste zonen waar Dora, Puk van de Petteflat en Sesamstraat genoeg vertier bieden.

Ideaal…als het werkt dan. Want dat deed het wel. 2 weken .
Om één of andere vage reden lukte het toen wel. Totdat op mysterieuze wijze de spelletjes van de chip verdwenen waren. Niet duidelijk is of dat spontaan gebeurd is, of door toedoen van de zonen in kwestie, die lukraak aan het klikken waren. Maar goed.. feit bleef dat de kaart opeens leeg was.
Ach, kwestie van de software er ff opnieuw opzetten. Het was me tenslotte eerder gelukt.
Dus met een backup file de boel weer kopiëren .. kind kan de was doen. Eerst de speciale software voor het kaartje.. en daarna de spelletjes. Hoe bijzonder was het dan ook toen de DS niets deed. Niet eens lezen. Niks gaf hij aan.
Hmm.. bijzonder.. vast iets verkeerd gedaan. Dus opnieuw de chip leeg getrokken, voor de zekerheid de software opnieuw gedownload ( misschien zat er een soort wekkertje ingebouwd waardoor het programma na een bepaalde tijd ermee stopt) maar niets hielp
De DS deed niks.
Bij aanschaf had ik er 2 originele spellen bijgekocht. Braintrainer en Advanced braintrainer. Niet dat ik er slimmer van wordt, maar deze spelletjes deden het wel. Mijn illegale spelletjes niet. Wat doe ik dan verkeerd?

Microchip stuk? De R4 card stuk? De DS stuk??
Nieuwe chips gekocht, nieuwe R4 kaartjes gekocht ( met dank aan de kinderbijslag) geen geld voor een andere DS.
Als een volleerd onderzoekster heb ik alle mogelijkheden uitgeprobeerd, en wat schetst mijn verbazing? De ‘oude’ kaartjes doen het wel op de DS-en van vriendjes, maar niet op de mijne. Hun illegale spelletjes zijn wel op mijn DS te spelen, dus hij is niet stiekem beveiligd ( Kan ook niet, want dan had ik eerst er ook geen gedownloade spelletjes op kunnen spelen.. toch? )

Al bij verschillende collega moeders en vaders om hulp gevraagd, maar de gouden tip zat er niet bij. Tot een paar dagen geleden de vriendenclub van dochterlief hier kwamen ‘chillen’. Al bankhangend verschenen hier verschillende DS-en, met gedownloade spelletjes!!. Hee… kenners!!
Dus vandaag kwam één van de heren speciaal voor moeders de boel nakijken. De arme jongen heeft de hele middag achter mijn pc zitten pielen, uitproberen, testen en checken. Hij kwam er niet uit. Hij is met hoofdpijn naar huis gegaan.

Iemand de Gouden Tip voor mij??Liefst dat het dan ook werkt.. ik ben er klaar mee. Geef je bijna € 200,= uit aan een spelletjes ding met 2 originele spellen, en dan werkt het amper.
Dit had ik me er niet van voorgesteld, want ik vind Braintrainer en Advanced braintrainer nou niet bepaald geschikt voor jongetjes van 4 jaar. 

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.