Haar eerste festival

Kleine meisjes worden groot. En meestal sneller dan je denkt
Zo werd mij hier al weken de vraag gesteld:”Mama, mag ik naar Forever Young??”
Mijn hart sloeg over.. mijn meisje, mijn mooie meisje tussen die boeren?? Forever Young, voor diegenen die het absoluut niets zegt, en een kruising tussen Lowlands en de Zwarte Cross. En daar wil mijn mooie, slanke, blonde 14-jarige dochter naar toe. Gelukkig zit haar vader op Curacao met zijn nieuwe vrouw. Overleg is dus niet mogelijk
Meid, met wie ga je dan? En hoe? En kan iemand je thuisbrengen?? 6 km door de polder midden in de nacht kan ze dus echt wel vergeten, en dat weet ze zelf ook wel.
De weersvoorspellingen zijn niet al te best, en ik ben bijna blij dat ik haar geen NEE hoef te verkopen.
Natgeregend worden zonder aanwezige vriendengroep is niet al te aantrekkelijk. De hele dag wordt er ge-msn-ed en ge-sms-ed alsof haar leven ervan af hangt. Dit festival duurt namelijk vanaf vrijdagmiddag..tot zaterdagavond , en blijkbaar hebben al haar vriendinnen vandaag (zaterdag dus) huisarrest gekregen nadat ze zich vrijdag al misdragen hebben.

Gelukkig zijn er ook vrienden die wel mogen, maar nog twijfelen. Ze weet ze over te halen. Inclusief een vriend van mij met auto. Hij zal haar brengen, en als er ‘niks an is’ belt ze hem op zodat ze weer opgehaald kan worden. Zonder telefoontje zal het feest voor haar om 12 uur ten einde zijn. Mooie tijd voor een 14 jarige, die dus voor het eerst alleen uitgaat.

Natuurlijk gaat de telefoon niet. En als om 00.10 uur mijn dochter binnenstapt, geniet ik van haar verhalen over dronken, headbangende mannen die opmerkingen naar haar maken, waarna ze met een net nieuwe vriendin besluit om ‘alweer’ naar de wc te gaan. Ze heeft het geweldig gehad, en is weer een heleboel ervaringen rijker..
Ik ben trots op haar.. en ik ben blij dat ze het plezier van festivals nu deelt met haar moeder 

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.