Ik was het even vergeten..

Maar de soep wordt nooit zo heet gegeten als hij wordt opgediend!
Het heeft toch voordelen: wéér een nieuwe voogd! De 4de in 3 jaar tijd, maar deze weet van wanten. Zo kort door de bocht als ons eerste telefoongesprek was, zo is ze ook ‘in het echie’.

Blijkbaar heeft ze zich ingelezen, en heeft daarna de ‘oude’ voogd opgebeld met de vraag: “Zo, ik ken het dossier, maar hoe zit het nu echt??”

‘Oude voogd’ belde mij vanmorgen op. Vanaf haar privénummer wilde ze graag afscheid van me nemen, en mij persoonlijk vertellen waarom ze er zo acuut mee gestopt is. Het werd een emotioneel gesprek, maar ik geef haar volkomen gelijk. Ook als Jeugdbeschermer wordt het werken je in Nederland compleet onmogelijk gemaakt. En als je dan zelf ook 2 jonge kinderen hebt… .. We hebben afgesproken dat ze nog wel meekomt als ik het kennismakingsgesprek heb met de nieuwe voogd.

Maar goed! Ik heb haar toch nog even gevraagd waarom ik niet eerder op de hoogte ben gebracht over de “Groningen-plannen”.
Daar was haar antwoord kort en bondig op: “Omdat ik het er absoluut NIET mee eens ben, en deze oplossing dan ook niet accepteer van Parlan.”  ( Parlan is de pleegzorgverlener, zij moeten een geschikt gezin of instelling zoeken).
Ik vind dat ze hem dichterbij dan ook wel kunnen plaatsen, maar eigenlijk wil ik gewoon dat hij in een pleeggezin komt. En ik wist hoe jij zou reageren.. dit pik jij ook niet”.

Hehe, dat klopt dus inderdaad… Gelukkig heeft de oude voogd ook de nieuwe ervan kunnen overtuigen dat dit een ronduit belachelijk plan is. De nieuwe schijnt gisteren dus al contact te hebben gezocht met Parlan , en ons contactpersoon daar een aantal suggesties te hebben gedaan.
Er zijn toch genoeg zorginstellingen in Noord-Holland!! Kom op zeg!!

Zelf heb ik er ook maar weer een mailtje tegenaan gegooid.. Net doen alsof mijn neus bloedt, en contact gezocht met Parlan, met het verzoek of ze mij op de hoogte wilden brengen over de laatste ontwikkelingen.
Ook heb ik een aantal suggesties van instellingen neergetikt die volgens mij best in aanmerking zouden kunnen komen. Nog geen 5 minuten later had ik mijn contactpersoon van Parlan aan de telefoon!! Het kan dus WEL

Ze heeft beloofd er verder naar te kijken, en samen met de voogd gaat ze half mei ( als zij terug is van vakantie) om de tafel om spijkers met koppen te slaan. Want dat Emiel vóór 1 juli gaat verhuizen staat vast.


Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.