FF landen..

En dan land je weer met beide beentjes op de grond.
Niet al te hard gelukkig, maar wel met een schok. Maandag had ik het intakegesprek met het gezin. Bleek dat het gezin niet in het oude Zwaag woont, maar in Zwaag-Risdam. Geeft niet..hemelsbreed scheelt het ook niet zoveel. En met de auto ben je er ( buitenom gereden) zelfs sneller.
Ware het niet dat daar geen rechtstreekse busverbinding naartoe gaat. Ik moet dus eerst naar Hoorn station, en daar overstappen op een stadsbus. Ik ben dus bijna een uur onderweg!! Ipv 20 minuutjes die ik eerst gedacht had, valt dat wel ff vies tegen dus  . Ik denk dat ik toch maar op zoek ga naar een  of zo.. (Wie weet er iets voor me?? Wel gekeurd en in goede staat aub  )

Meteen na binnenkomst werd al gemeld dat ,na beraad tussen de beide echtelieden, ik niet voor 4×4 uur wordt aangenomen, maar dat 3 dagen ook wel genoeg zouden zijn. Ik hoefde tenslotte de was niet te doen.
Oke.. prima.. ik heb wel aangeboden dat als de omstandigheden mochten veranderen, ik wel bereid zou zijn om 4 dagen te komen, maar dat hoefde niet.
Koken hoef ik niet, de boodschappen verzorgen de kinderen ( ze eten halal..heb ik niet zoveel verstand van  ) en de vuilnisbak mag ik ook niet legen. Dat horen vrouwen niet te doen, volgens de man des huizes..  Op mijn weerwoord dat ik ook voor dat soort dingen gewoon betaald krijg, kreeg ik een boze blik..”Nee, dat doe ik..mijn vrouw hoeft dat ook nooit te doen” Het is trouwens geen Pakistaans gezin, maar Surinaams-Hindoe … sorry voor deze misser
Oke  Verder heb ik wel het idee dat ik hier goed werk kan doen. Ik merk dat er vooral behoefte is om verhalen te vertellen. Gelukkig ben ik een vrouw, en kan ik luisteren en   tegelijk

En toen weer naar huis. Maandag was het natuurlijk erg mooi weer. Te mooi om binnen te zitten, en de voordeur stond dan ook lekker open terwijl ik met de jongens in de voortuin aan het koetelen was  . Nou ja…lang verhaal kort, de poezen waren ook buiten, en terwijl ik met mijn buurman ff stond bij te teuten, wandelde Luna ( het zwarte poesje) de weg over. De auto remde wel…maar reed gewoon door en stopte niet……………………… . Luna vloog nog naar binnen waar ze meteen onder de bank vloog. Mijn eerste indruk was dan ook dat het heel goed afgekomen was, en dat ze waarschijnlijk alleen maar heel erg geschrokken was. 5 minuutjes later ging ik weer naar binnen om even te kijken, maar toen was het al te laat.
Het gevolg, 1 dode kat onder de bank, en 4 huilende kinderen toen ik haar onder de bank vandaan haalde

Ook de dierenarts was er ff stil van toen ik vanmorgen even de praktijk in liep ( Wormenkuurtje voor Pavo halen) Ook hij zei dat ze dat nooit overleefd zou hebben, zelfs al was het voor zijn praktijk gebeurd en hij erbij geweest was………
Maar 1 ding is wel duidelijk…ik wil geen katten meer..Pavo mag natuurlijk blijven, en ik hoop ook dat hij dat nog heel lang zal doen, maar dit is niet de eerste kat die ik zo verlies…en ik wil dat verdriet niet meer. Niet voor mezelf, en al helemaal niet voor de kinderen!!

En dan nog even besluiten met goed nieuws: Ik heb een gastouder gevonden!! Monique is bereid om de jongens mee te nemen uit school op de maandag en dinsdag..woensdag ben ik dus voorlopig vrij, en op donderdag mogen ze ook met haar mee.. Bedankt Monique  

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.