Hulp bij afvallen

Ik ga de strijd aan.. Het is nu GENOEG!! Vanmorgen in de sportschool woog ik bijna 93 kg… 3 kg méér dan in december, toen ik begon met 3 keer in de week te sporten. En het is geen spiermassa dat ik gekweekt heb, het is gewoon VET volgens de bmi-weegschaal die dus boven de gevaarlijke 30 % aanwees. En dat terwijl ik best een zwaar trainingsprogramma heb!!

Het ligt niet aan mijn schildklier. Die is in orde, zo bleek na het bloedonderzoek van vorige week.  Mijn suiker is aan de hoge kant, maar dat is het altijd al geweest. Cholesterol is wel iets aan de hoge kant, maar mijn ‘goede’ cholesterolwaarden zijn ook hoog, dus dat schijnt dan weer goed te zijn. Mijn bloeddruk is ronduit laag ( nu ff niet vrees ik  )
Volgens mij ligt het niet echt aan mijn voeding, hoewel ik me er wel van bewust ben dat ik een emotie-eter geworden ben. Voel ik me alleen?.. dan is mijn grootste vriend een zak chips of een rol volkorenkoekjes. Ben ik verdrietig of boos? Hetzelfde verhaal, maar dan met chocolade ..liefst met nootjes en rozijntjes  ..of, om het helemaal gek te maken: Honingdropjes van Venco… de bodem van een verpakking halen is geen enkel probleem

En na het gesprek vanmorgen met mijn Personal Trainer ( jaja  ) kwamen we tot nog een aantal ‘conclusies’ .
Het kan wel eens zijn, dat ik teveel sport. Klinkt raar, dus ik schoot ook eigenlijk in de lach toen Nico hiermee kwam. Het is ook nooit goed!!!
Maar ergens zit er wel wat in: ik heb eigenlijk mijn hele leven onder flinke psychische stress gestaan en mijn lichaam is daaraan gaan wennen. Lichamelijk gezien deed ik niet spectaculair veel ( behalve dan 5 kinderen op de wereld zetten) maar mijn energieverbruik was voornamelijk geestelijk, en inderdaad niet lichamelijk.
Nu dat de stress minder wordt, en mijn lichamelijke inspanning ‘opeens’ een stuk groter, gaat mijn lijf in de fout. En houdt dus alle voedingsmiddelen vast, omdat het denkt dat dit stress is. En dat ik een reservebuffer nodig heb. Tel daarbij op dat ik nu bijna 4 jaar aan het rommelen ben met anticonceptie En dan natuurlijk niet te vergeten het stoppen met roken in dec 2007 (pakje per dag.. van de ene dag op de andere mee gestopt) en afgelopen zomer in een kniebrace en dan zijn daar een groot aantal kilo’s wel mee verklaard.
Ik train op maandag voornamelijk op kracht ( fitness) woensdag doe ik Steps en Bodyshape , en op vrijdag fiets ik met ‘de grote mannen’ mee..Spinnen!! Beetje te veel waarschijnlijk, en vooral te fanatiek, vooral omdat ik echt kapot ben op vrijdag. Ik heb echt de zaterdag nodig om te herstellen. Ook heb ik dat ‘lekkere’ gevoel niet na een training. Iets dat ik voor jaren geleden wel had. Dan was ik wel moe, maar dan voelde ik me ook lekker daarna.

En daarmee komen we bij optie 2… maak ik wel genoeg serotonine aan? Want dat is het stofje dat je hersenen aanmaken en dat euforische gevoel geven na de sex, een flinke lichamelijke training ( is dat niet hetzelfde dan?  ) of een berg chocolade.  Hee…. Dat zou kunnen kloppen!!! Laat ik nou toevallig (???) een artikel gelezen hebben (link).
Daarin wordt ff in het kort aangegeven dat bij een hoop vrouwen de PMS-symptomatiek verklaard zou kunnen worden door een gebrek aan serotonine. Want zonder dat stofje raak je depressief, ongelukkig en futloos en in sommige gevallen zelfs agressief.
Laat ik me nou al maanden zo voelen

Ik ga dus vrijdag de 13de naar een diëtiste , ik ga minder fanatiek trainen ( ander cardioprogramma op de maandag, wel woensdag naar Steps& Bodyshape en op vrijdag niet meer spinning, maar ‘beneden’ fietsen en lopen.) Niet minder trainen dus, maar wel minder fanatiek. Eerst eens kijken of ik met dit programma wel dat voldane gevoel krijg, zonder dat dat overheerst wordt door pure vermoeidheid.

Verder wil ik iedereen laten weten dat ik met mijn gewicht bezig ben. En ik zou het ook enorm op prijs stellen als jullie daar rekening mee willen houden.
Dus lieve Trudy, geen chocoladekoekjes ( met echte stukjes chocolade) meer,
Lieve Aïda, geen sinaasappelchocoladestokjes meenemen alsjeblieft!!,
lieve Frans: laat de honingdropjes voortaan maar in het vak liggen,
lieve Marc, hoezeer ik het ook waardeer en vol overgave van gesmuld heb: dank je wel voor de eigengebakken appeltaart, maar dat doen we weer als ik 10 kg kwijt ben.
En lieve lieve onbekende die wel eens gebak bij de voordeur neerzet: nee, dank je..ook ik ben tegenwoordig op dieet!!
Om mezelf te motiveren heb ik met de cadeaubon die ik voor mijn verjaardag heb gekregen, een mooie sportbroek aangeschaft. Ik ga nu sparen voor lichtgewicht sportschoenen. Want die lompe dingen waar ik me nu op begeef zijn iets te zwaar voor mijn knieën
Maar ja…die zijn € 60,=…dan moet ik eerst minder eten en dan bij elkaar sparen

Nogmaals, omdat ik het alleen moet doen, is ieders steun en support meer dan welkom!! 

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.