Uitgeslapen

Zo af en toe hebben wij de kolder in de kop. Dan moet alles anders. Ik heb die tik vooral beneden in de woonkamer, maar ik heb gemerkt dat deze tik erfelijk overdraagbaar is. Deze keer hadden Femke en Siebe het in de bol..

“Mama, ik wil weer laag slapen….”
“Mama, mag ik dan in Femke’s bed???”

2 vragen.. maar wat een effect!! Want dat ook Sydney steeds vaker midden in de nacht bij mij kwam met “Mama..Boy mij steeds schoppuh!!” miste zijn uitwerking niet..die jongens werden ook een beetje te groot voor 1 bed. Zal ook eens tijd worden…ze zijn bijna 4!!
En dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken, heb Siebe’s halfhoogslaper vakkundig gesloopt en met hulp de hoogslaper van Femke naar de andere kant van hun kamer gezet.
Bed van de tweeling uit elkaar: dat wordt Femke’s plekje en een slaapbank voor de tweeling.

Wie wat bewaard heeft wat
Die slaapbank komt nog uit de periode dat Emiel thuis woonde en ik beneden sliep ( en hij op mijn kamer dus)
Bureautjes omgebouwd, tv verplaatst..voor de verrassing de oude Dvd-speler uit mijn kamer neergezet..Ik gebruikte dat ding toch nooit. Kids blij!!

Mama iets minder. Want afgezien van het feit dat mijn pols mijn valpartij met de tweeling nog niet vergeten is, en dit duidelijk kenbaar maakte ( KRAK….AUW!!) wilde ik ze eigenlijk niet weer afschepen….want zo voelde het een beetje.
Al jaren wil ik namelijk een kamertje op zolder maken. Vaste trap erin.. een wat groter raam ( oké.. droom zou zijn een dakkapel…maar dat is helemaal buiten bereik) en dan een eigen plekje voor mijn puberende dochter.
Ze slaapt nu met Siebe op de kamer…en lekker pesterig jochie van 8 jaar. En als Emiel er is, slaapt die daar ook. Niet ideaal dus. Zeg maar gerust: Verre van ideaal!!!
Femke weet ook dat ik aan het sparen ben voor dat kamertje. Dat gaat goud geld kosten, want ik kan het niet zelf. Behangen en opleuken..daar is mama goed in
Maar er moet om te beginnen een vaste trap in, dan moet alles geïsoleerd worden, en dan natuurlijk het kamertje..een groter dakraam en niet te vergeten een radiatortje! Ik heb jaren geleden al eens met de woningbouw gesproken en die willen het best doen, maar dat is helemaal niet te betalen. € 2000,= voor alleen een vaste trap en een groter raam!! En dan komt er nog een huurverhoging natuurlijk, want ze hebben je woning ‘verbeterd’…

Andere optie is verhuizen naar een grotere woning. Maar ook dat kost geld. Geld dat ik niet heb…sparen gaat hier niet zo hard
Een andere woning zul je ook in moeten richten.. beetje behang..beetje verf en een laminaatje. Reken maar uit!! Maar eigenlijk WIL ik hier helemaal niet weg. Dit is mijn plekje onder de zon.. mijn huis!! Wat mij betreft blijf ik hier tot het niet meer gaat

Ach ja…zo blijft er altijd wat te wensen..zo leer ik ook mijn dochter. Maar ik snap dat ze ook een plekje voor zichzelf wil..ze lijkt niet een beetje op haar moeder
Maar mocht er iemand zijn die toevallig een vaste trap heeft liggen…of nog een paar rollen isolatiemateriaal of aftimmerzooi…Wij houden ons van harte aanbevolen!!!

Oja.. het bed van Siebe staat nog steeds in stukken naast mijn bed, maar dat gaat naar de ouders van de voogd van Emiel ( ja, je mag deze zin 2 keer lezen).
Zij zijn in Uden een gezinsvervangend tehuis voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking gestart. ( Ook deze zin mag 2 keer  ).
Iedereen die mij kent begrijpt dat ik deze mensen dit ‘ADHD-er proof’ bed gun..

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.