RS-virus slaat toe

Al 3 weken lang wordt ons gezin geplaagd door ziek en zeer. Vooral ziek eigenlijk..
Het begon met Boy…die bleek een longontsteking te hebben. Ach…kuurtje denk je dan, het is tenslotte geen onbekend iets hier.
Week later..ja hoor Sydney was aan de beurt..dus het tweede kuurtje in huis.
Sydney knapte op, maar toen ging Boy weer onderuit. Op woensdagmiddag naar een dienstdoende arts ( heel fijn zo’n dorp) en die constateerde een bronchitus.
HE!! Die stond nog niet op ons lijstje 😉
Dus de derde kuur opgehaald.
En ja hoor…afgelopen donderdagavond kreeg Sydney ook koorts en zijn bekende beroerde ademhaling. Alsof er een complete afdeling oude mannetjes aan het snurken waren!!

Ik kan veel hebben, durf ik wel te zeggen, maar vrijdagochtend heb ik huilend mijn eigen huisarts opgebeld. Of hij alsjeblieft wilde komen, ik zag het ff totaal niet meer zitten, en ik wilde ook niet 2 mannetjes met bijna 40 graden koorts in een auto zetten.
Gelukkig weet mijn huisarts wel een beetje wie ik ben, en kwam hij eind van de ochtend even langs. Hij schrok en belde meteen het ziekenhuis. We werden met spoed verwacht.

Sinds vrijdag liggen mijn mannetjes dus in het ziekenhuis. Daar bleek dat ze het RS-virus hebben opgelopen, en dat de longontstekingen en de bronchitus dus het gevolg waren daarvan.
Belachelijk weer… ik was zelf idd heel erg verkouden geweest, Femke klaagde ook al dat ze het zo benauwd had als ze van de fiets stapte.. en ‘normaal’ gesproken kan RS alleen gevaarlijk zijn bij kindjes tot 1 jaar oud! En het verklaarde ook waarom die kuurtjes dus niet geholpen hebben..die werken ook alleen bij een bacterixeble infectie…niet bij een virale……..
Boy  ( met het blauwe shirtje) knapt ondertussen al wel op, maar Sydney ( met de rode dus) heeft nog steeds koorts en moet nog elke 2 uur zijn medicijnen hebben. En zolang hij niet met 6 dosis per dag toe kan, mag hij niet naar huis 🙁

O…die foto waar ik ook op sta…dat is geen reexebl beeld van mij hoor, normaal ben ik knapper 😉
Maar ja, dit doet dus 3 weken niet- tot bijna niet slapen met je …..

4 thoughts on “RS-virus slaat toe

 1. Grinnik! Die foto van jou? Is dat na drie weken niet slapen? Ik moet tegenwoordig rond zes uur op staan om rond negen uur uit de kreukels te zijn!

  Maar goed, zwaar balen dat je jochies zo ziek zijn. Ik hoop dat ’t snel weer de goede kant op gaat. Veel beterschap gewenst en hou je haaks, ik denk aan je!

  Liefs,
  Nicky

 2. Jeetje mina,Wat een gedoe,de 2 jongens in het ziekenhuis.Ik hoop dat ze snel opknappen en dat jij nog tijd en energie kan vinden om de kerstboom op te zetten.
  De foto valt me nog mee,na 3 weken bijna niet slapen!Hou de moed erin!

 3. tjonge jonge, jullie hebben echt heel erg zitten tobben zeg, vreselijk als je kind zo ziek, laat staan 2 tegelijk! nog heel veel beterschap toegewenst, gelukkig zijn ze dus weer thuis, hopelijk gaat het nu alleen maar weer beter hoor.

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.