Verbouwing

Oke, even een update over de staat van onderhoud

Nieuwe muren krijg ik niet..de hele boel is opnieuw dichtgesmeerd, en volgens de stucadoor kan ik zonder al te veel problemen de boel overschilderen, sausen of behangen. Maar volgens hem moet ik dan niet die ‘perfaxrotzooi’ gebruiken, maar een echt smeermiddel….

Het makkelijkste ( en goedkoopste) is om de boel te sausen, maar dan blijf ik voor mijn gevoel met die stofbende zitten. Het liefst zou ik vinylbehang erop doen, omdat je dat met een natte lap kunt afnemen. Een groot voordeel, gezien de gezondheidstoestand van de kleine pygmeetjes.
Maar ja, met die oplossing is mijn portomonnee het niet helemaal eens geloof ik

Dan krijg ik vandaag een nieuw plafond op mijn overloop..YESS!!
Een kadootje van mijn moeder en haar vriend ( financieel) en een kadootje van een bevriende bouwvakker, die helpt het er tegenaan te spijkeren. Vandaar dat dat op zaterdag gebeurd.

En dan het grootste nieuws… ik krijg dinsdag een nieuwe keuken!! Donderdagmiddag stond het bouwbedrijf die ‘m gaat installeren opeens op de stoep.
“Ja, die keuken is er al, dus ik kom dinsdagochtend om half 8…is dat goed??”

Ehm…ja… en nadat die beste man vertrokken is, bedenk ik me dat dat betekend dat ik tweede Paasdag mijn oude keuken moet leeghalen, en dat ik dinsdagochtend wel héél erg vroeg broodjes moet smeren voor de kids….
Nou ja, we zien wel…het zal wel goedkomen. En mijn keuken sausen?? Nou ja, daar heb ik al helemáál geen tijd voor .

8 thoughts on “Verbouwing

 1. succes met uitruimen hoor. de keuken sauzen kan altijd nog hoor, als ‘ie er maar alvast inzit (bij ons zit bijv. het plafond nog vol met boorgaten wel 30 ofzo). is het al gelukt met het plafond op de overloop?

 2. Nee, de overloop gaat niet door vandaag 🙁 Philip, de bouwvakker, staat op zijn vrije dag het prutswerk van collega’s op te knappen, en is zeker tot 5 uur bezig….
  En ik krijg net een brief van de schilder, dat die OOK dinsdagochtend om 7 uur wil komen schilderen ( de buitenkant)..dus of ik maar ff de tuin wil leegmaken voor de steigers…. En ik kreeg ook al een telefoontje of ik kan werken dinsdag om 9 uur…..
  Ik moet weer even uit de wervelstorm stappen geloof ik 🙁

 3. Iedereen steekt je in één keer de helpende hand toe. Reden genoeg om even te gaan gillen. Dit wordt dus weer een week van verstand op nul en het allemaal over je heen laten komen.

  Ik hoop dat je straks kunt zeggen dat het de moeite waard was.

 4. oh jee, alles weer te gelijk! kunnen die schilders zelf niet even het xe9xe9n en ander aan de kant zetten? heb je je toch nog zomaar ff vertild aan de tweeling 😉 jammer van die overloop, maar dat komt vast wel een andere keer in orde. wat doe je nu voor werk trouwens, heb ik even gemist denk ik!

 5. He ,Jolanda,ik heb boven op de slaapkamers ook muurverf(of zou dat iets anders zijn als latex?)
  Ik neem dat gewoon af met een natte lap.Misschien kan je het even na vragen bij een doe-het-zelf zaak?
  Heb je nog tijd gevonden om je keuken te sausen?
  Anders ga je toch om de kastjes heen 😉 Die gaan toch niet meer van hun plaats af!

 6. Als het goed is is het inmiddels achter de rug, maar wel fijn dat er toch het een en ander gedaan kan worden. Het is tenslotte belangrijk dat er ook voldoende lichtpuntjes zijn!

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.