Leuke en minder leuke dingen..

Eerst het leuk dan maar??
Dan kun je snel weer verder

Siebe heeft sinds kort logopedie..
Hij heeft een zeer bijzondere uitspraak van de S.
Probeer eens je tong breed te houden en dan de S te zeggen…dan hoor je het.
Het klinkt hetzelfde als dat meisje van de wasmiddelreclame die op 3 plaatsen op haar shirtje ijsvlekken aanwijst…
Die S dus .
De wachtlijst voor Logopedie is hier 4 a 5 maanden, maar hij mocht dus al langskomen voor een indicatie-gesprekje, en heeft oefeningen meegekregen.
De hele familie is dus sinds deze week aan het “tong-gymen”.
2 a4-tjes met allerlei oefeningen voor de tong.
Het probleem bij Siebe is dus dat hij geen puntje van zijn tong kan maken. Heel bijzonder, want hij kan het wel als hij ook de randen mag omkrullen.
Maar dat is dus niet de bedoeling.
Ook Femke doet gezellig mee, want zij heeft door al dat duimen dat ze nog steeds doet, een slappe tong.
Goed, we zaten dus voor de spiegel te oefenen, tong uitsteken, rondjes draaien, het puntje van je neus proberen aan te raken en meer van die lachverwekkende dingetjes.
Tot we even opkeken en naar de tweeling keken.
Daar zaten dus twee kleine mannetjes, die met uitgestoken tong naar ons zaten te kijken…
Nee, dat gaat goedkomen met die twee, er staken twee prachtige punttongetjes naar buiten ..

Dan het mindere..
Het gaat nog steeds niet echt lekker met me.
Ik probeer te ‘genieten’ van de rust, maar dat lukt me niet echt.
Dagelijks word ik geconfronteerd met mijn zoon als ik hem tegenkom op school.
En ik zie dat het niet goed met hem gaat, ondanks zijn ‘enthousiaste’ verhalen over hoe gaaf het wel bij zijn vader is.
Elke dag moet ik tenenkrullende verhalen aanhoren, van hem of via via.
Hij schijnt zich voor zijn doen redelijk gedragen te hebben op kamp.
Tuurlijk ben ik daar blij mee, maar ik weet dat hij daar wel suiker heeft gekregen. Dat mocht van Papa.
En nu loopt hij ook op school rond met zijn mond vol Engelse drop. En dan moet natuurlijk die mond wijd open als hij langsloopt. Gewoon even om te laten zien dat het nu wel mag.
En dan moet ik het hem vanaf a.s. zondag weer verbieden??
Zijn vader smeert elke dag zijn brood voor hem, en mag hij ’s morgens voor schooltijd wel t.v. kijken.
Hier mag dat niet.
Ik hou mijn hart vast voor het opstandige mannetje dat al tegen zijn zusje verteld heeft dat als hij hier zijn zin niet krijgt, hij zijn jas pakt en dan weer naar zijn vader zal gaan.
Klinkklare chantage natuurlijk, maar deze moeder is daar wel vatbaar voor……

19 thoughts on “Leuke en minder leuke dingen..

 1. katkiller says:

  ach meid ik hou ook mijn hart vast,maar laat je niet op je kop zitten,het zijn jullie regels.natuurlijk is het bij zijn vader leuk daar mag hij meer,maar zijn er daar dan geen regels?? of word hij maar lief gehouden met t.v en snoep?? zodat hij niet lastig is?. zijn vader zijn brood smeren ? zo leert hij nooit zelfstandig teworden,als alles voor hem gedaan wordt.maar goed dat jij dan wel regels hebt, en dat hij zelf dingen moet doen , dat komt later voor hem ,als hij op zijn eigen gaat wonen , geen 2 linkse handen heeft.nou meid veel sterkte ๐Ÿ˜‰

 2. Ik vraag het me steeds af en neem me niet kwalijk als het er te bot staat, maar is jouw ex nou gewoon een eikel die het expres allemaal verkeerd doet of is hij simpelweg zo stom als het achtereind van een varken en heeft hij het zelf niet eens in de gaten? Er is natuurlijk ook nog een gulden middenweg… misschien heeft hij een enorme plaat voor zijn kop…
  Meid, hou je haaks en probeer je hoofd koel te houden als Emiel er straks weer is. Het gaat jullie lukken, dat weet ik zeker! Als je het even niet meer ziet zitten, kun je altijd nog even voor de spiegel tong-gym doen, dan valt er tenminste nog wat te lachen! ๐Ÿ˜‰ Ik denk aan je.

 3. koekoek,

  haha ik zie het helemaal voor me met die tongetjes alelmaal uit de mond! Hihi lachen-gieren-brullen!
  Maar hopelijk komt het wel helemaal goed natuurlijk he!

  het zal weer hrd werken worden om je zoon te laten aanpassen aan de regels bij jullie thuis, jammer dat z’n vader zich niet aan dezelfde regels houdt!

  groetjes!

 4. heb nou maar geloof in je kinderen…. ondanks de stoere praat kiezen ze toch vaker voor duidelijkheid en de plaats waar hun hart ligt, dan dat ze kiezen voor vluchtige verwennerijen

  Overigens is een ex van mij logopediste, dus ik weet precies wat je bedoelt. De wachtlijsten snap ik overigens niet; zij heeft flink moeten knokken om voldoende uren te krijgen.

 5. Ha Jolan, daar krijg je weer een hele kluif aan. Je moet weer opnieuw de structuur bevechten en jouw regels moeten weer de zijne worden. Een proces waar je al eens eerder mee begonnen bent en dat kan je nu weer opnieuw doen. Laat je niet chanteren, denk aan nanny Jo van eerste hulp bij opvoeden. En die tweeling die kletst de oren van je kop voor dat je het weet, met deze vooroefeningen

  Meid ik snap ook dat je nog steeds niet de oude bent, alle vermoeidheid komt er ineens uit en die ben je niet zomaar kwijt.

  P.S. blijkbaar ben ik een ervaringsdeskundige wat ADHD betreft (ja Sanne schijnt het van mij te hebben) dus je vragen mag je bij mij kwijt ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜‰

  Heel hele dikke knuf
  Harriet

 6. Oh wat moeilijk allemaal…je moet het allemaal zo machteloos toezien…
  Maar probeer je alsjeblieft niet te laten chanteren (hoe moeilijk dat ook is) want dan gaat hij jullie tegen elkaar uitspelen en dan krijg je dadelijk dat iedere keer als hij zijn zin niet krijgt, hij naar zijn vader gaat.
  Uiteindelijk trekt je ex toch aan het kortste eind…
  Ik wens je heel veel sterkte!

 7. ik heb hem gehoord bij mezelf de S met brede tong. ik zie het helemaal voor me dat jullie lekker aan het oefenen zijn en dat Boy en Sydney ook mee deden, prachtig zeg!
  het mindere nieuws is inderdaad minder lachwekkend, daar zul je een zware dobber aan krijgen. alvast veel sterkte hoor meid! ik begrijp dat je zo niet van je rust kan genieten. ๐Ÿ˜•

 8. Beter formuleren dan ikbenmama kan ik niet.
  Het feit dat hij met een open mond vol snoep langs je loopt maakt dat hij zich heel bewust is van waar hij mee bezig is.

  Kan de schoolverpleegkundige een voorlichtende rol spelen wat betreft suikergebruik?

  Het zal inderdaad een flinke kluif worden om hem bij je in het gareel te krijgen, maar als hij ouder is zal hij je superdankbaar zijn.

  Het feit dat hij z’n grenzen zo verkent maakt duidelijk hoeveel behoefte hij heeft aan pure liefde.
  En die zit niet in suiker en ook niet in gesmeerde boterhammen.

  Sterkte meis!!!

  Knuffs

 9. gewoon iemand says:

  Wat ik niet begrijp is dat iedereen er klakkeloos van uitgaat dat dit de waarheid is. Aan elk verhaal zitten 2 kanten, zeker bij gescheiden mensen; die wijzen zo vaak meteen naar de ander; de ander heeft het altijd gedaan en is altijd fout……….en dat is vaak helemaal niet het geval……..steek je hand eens in eigen boezem en durf jezelf eens recht in de spiegel aan te kijken…….eerlijkheid duurt het langst

 10. Nu wilde ik een reactie geven op “Gewoon Iemand”, maar als ik daar aan begin zit ik hier over een uur nog!!
  Jolanda, ik denk dat je jezelf recht in de ogen kunt kijken ! Daar ben ik van overtuigd!!

 11. Klopt, Wendy!

  Die ‘mislukte -S’ klinkt nou juist zo schattig, maar goed ik snap ook wel dat er iets aan gedaan moet worden. Grappig dat de tweeling het zo’n leuk spelletje vindt!

  En zoonlief is misschien straks wel zo blij dat hij weer bij jullie is, dat het misschien wel meevalt! Het kan natuurlijk zijn dat hij zich nu alleen maar groot houdt en lekker stoer doet! Ik duim voor je! ๐Ÿ˜‰

 12. laat ik maar wijs me mond houden over de reactie van gewoon iemand. want anders barst hier een discussie los.
  nog even over de prikken van roos en floor met 2,3,4 en 11 maanden dktp en hib. en dan weer met 14 maanden. hoe gaat het met je zusje? nou fijne dag liefs brenda

 13. Ik ben het met mama eens..en laat je niet chanteren meis..hoe moeilijk t ook is..
  en wat die gewoon iemand betreft.. als je je al niet kenbaar wilt maken hier moet je niets tikken.
  mijn zoon heeft dat hij klein was ook logopedie gehad.. ik zie t voor me ๐Ÿ˜€
  knuffffffffffffffffff en veel kracht meis.

 14. ik heb even tong oefeningen gedaan sorry ik kan het niet bij mij krult alles mee(zit ik hier in mijn eentje met mijn tong buiten bord)

  Het tweede is idd. erg ik wil je er veel sterkte mee wensen je hebt er nu niks aan maar als je zoon oud genoeg is zal hij jou goede bedoeling wel inzien (hoop ik echt hoor)

  Ik kom wel vaker langs hoor de titel spreekt mij aan gek gezin doet mij aan mijn gezin denken. ik geloof ik voor het eerst reageer maar ja weet dat dan weer niet zeker he.

  Fijne avond verder

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.