Lang leve de hormonen!!

Tja, moeders is nog steeds bezig bij te komen van haar zwangerschap, maar dochterlief begint nu ook achter de werking van hormonen te komen.
Het arme kind is nu 10 jaar, en ja…het is begonnen.
Vorig jaar begonnen haar borsten al te groeien, en volgens de berichten: “woorden mijn haartjes ook al zwart mam!!”
Dat ze al een duidelijk PMS patroon aan het ontwikkelen is, was ons ook al een tijdje duidelijk , halverwege de maand is ze ronduit niet te genieten, en is niemand veilig voor haar vernietigende humeur.
Haar broertjes weten dit feilloos uit te buiten, en als mama ook niet op haar best is, slaat hier al om 7.05 uur de vlam in de pan! …. Gezellig…..

Gistermiddag kwam ze thuis.

Ik schrok er wel een beetje van, s’morgens was er nog niets aan de hand! ( ehm..hoofd bedoel ik)
Ze heeft ook een grote op haar wang, en die valt dus niet te maskeren onder een ponnie..
Ik heb best met haar te doen.
Blijkbaar heeft ze iets meer geΓ«rft van haar moeder dan haar uiterlijk en haar karakter.
Ik was op mijn 9de al een grote wandelende puist..en ooo, wat ben ik daarmee gepest!!
En iedereen mij maar moed inpraten: O kind, als het zo vroeg begint, ben je er ook weer snel vanaf, en als je naar “de grote school” gaat, ben jij er weer gaaf met een mooi huidje!
Toen was het: ‘als je je eerste vriendje hebt!!’ , daarna: ‘als je eenmaal vaste verkering krijgt, dan krijg je rust in je lijf, en dan gaat het wel over’ ( nog steeds liep Jootje met grote pukkels in het rond, vooral midden in het gezicht, dus er viel niks weg te werken).
Toen was het: ‘als je eenmaal getrouwd bent, dan komt het goed’ . Jo trouwde op haar 22ste, maar nee hoor, ze bleven…
‘Als je eenmaal een kind gekregen hebt, dan is je hormoonhuishouding van de rel geweest, en daarna komt alles goed!!’
Jo was al moeder van 3 kinderen, toen eindelijk op haar 28ste haar huidje ‘rustiger’ werd.
Dus als je dat in je achterhoofd houdt, krijgt dochterlief het nog zwaar!
Ik heb haar meteen uitgelegd dat je ze nooit open moet maken, want voor 1 kapotte krijg je er minstens 2 terug. “Ja, dat heb ik op school al gehoord mam!”
Oke..dat is dus duidelijk..mama hield zich er niet aan, met als gevolg dat ik allerlei lidtekentjes in mijn gezicht heb, waar ik niet trots op ben!
Wat deden jullie vroeger ( of net als ik , nu nog regelmatig) tegen die vervelende bergen in je gezicht??
Aan de pil gaan is absoluut geen optie!! Niet alleen is ze daar nog veel te jong voor, maar als ze echt twee druppels water haar moeder is, geef ik haar geen pil waar ze 7 kg in de week van aankwam

Femke en een slapende Sydney ( uniek moment!!! Pygmeetje valt nooit bij iemand op schoot in slaap!!)

16 thoughts on “Lang leve de hormonen!!

 1. Ha Jolanda, hier wat tips voor je dochter, want de mijne begon op die leeftijd ook al met pukkels.
  Een koop een diepreinigend masker voor haar en Teatreereinigingsmiddelen, verkrijgbaar bij de Bodyshop. Niet te duur en daarmee krijg je het aardig onder controle. Helemaal weg gaat het niet, maar het is wel minder.
  Weet natuurlijk niet of er een Bodyshop bij jullie in de buurt zit. Maar teatree is het beste tegen pukkels.
  Verder sterkte er mee πŸ˜‰ met een puberende dochter πŸ˜€

 2. Ik verstopte mezelf het liefst gewoon helemaal! πŸ˜‰ Michelle heeft er inmiddels ook een beetje last van. Gelukkig is ze er vrij laconiek onder. Maar die is wat ouder en heeft natuurlijk volop lotgenoten in de klas. πŸ˜‰

 3. Echt rot voor haar!
  Voor een deel valt er niets aan te doen, dat is het frustrerende. Voor een ander deel kun je er wel wat aan doen. Pukkels zijn zichtbaar aan de buitenkant maar ontstaan van binnen. Pukkels tegengaan kun je dus alleen van binnenuit, door zo weinig mogelijk vet te eten. En dan nog gaat niet alles weg… πŸ˜•

 4. Ohhhh…..Jolan….jeukpuistjes!!!! Ieeeekkk, 2 dagen voor” m’n maandje” was ik net een boterham met hagelslag!
  En dan riepen m’n Inooz wrede vriendinnen: Tresi heeft een Koetil, tresi heeft een Koetil!!! Gemeen, he?

 5. Opletten met voeding (choco / chips)
  gezicht reinigen met lotion (dagelijks)
  maskertjes van Dr vd Hoog
  en veel geduld als moeder op zien te brengen!!!
  Mocht dit allemaal niet helpen dan komen wij met onze camouflagestiften gewoon op bezoek…je kunt niet jong genoeg beginnen aan make-up!!!!

 6. Ik neem aan dat je als moeder niet wil dat je kind gepest wordt… En dan zet je er ook nog foto’s (lekker fijn inzoomen) op het internet? Wedden dat klasgenootjes van haar die binnen de kortste keren hebben en het allemaal tegen haar gebruikt gaat worden. Sterkte, meisje.

 7. hoi hoi…

  Via de huisarts kun je er ook iets anders voor krijgen….alleen hoe het nog maar heet?? Je moet het in elk geval met een watje 2x per dag deppen. Heb het zelf ook gehad en hielp heel goed bij mij!! Er is dus ook nog iets anders dan alleen de pil, dat je het maar weet πŸ˜‰
  Verder wou ik slechts even zegge dat ik de foto echt bijzonder mooi vind van je dochter en je zoon…”echt een plaatje”!!
  Fijne avond nog!

 8. @ Tresi πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€
  @ Ongenuanceerde lul Gelukkig woon ik in een achteraf gat waar bijna niemand internet heeft, en ben ik NIET afhankelijk van Wanadoo πŸ˜‰

 9. soms kan je er ook teveel aan doen, ik scrubde en maskerde en deed zoveel dat het alleen maar erger werd, mijn tip, kies een of twee goeie producten en leer een goeie routine aan van reinigen, Bij een goeie drogist kunnen ze je vast goed adviseren denk ik . Ik kreeg toen een speciaal setje van mijn moeder van sans soucis.

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.