Consulatiebureau

Zo, even een weekendje niet online geweest… had zo z’n redenen.
Af en toe afstand nemen van log-land is soms nodig.
Vrijdag was de half-jaarlijkse check-up van de jongens.
Hulptroepen mee, en gaan met die banaan!

Oma ging mee…ze doet dat graag, en er veranderd zoveel
Boy woog 6875 gram, en is 64,5 cm lang.
En Sydney weegt nu precies 6500 gram, en is 63 cm lang.
Alles volgens de “onderlijnen”, maar ze volgen mooi de lijn, en hun ontwikkeling loopt zelfs iets voor.
Boy draait bijvoorbeeld al bewust heen en weer terug!!
Bij Sydney gebeurd het nog per ongeluk, en terug lukt hem nog niet, maar dat hoeft ook niet… Hij brabbelt tegen ons terug als we iets vragen. Zo leuk om te horen!!

Verder ging alles z’n gangetje dit weekend. De oudste 3 zijn weer bij hun vader geweest.
En wat doe je als je van de rechter geen bijbelstudies meer mag doen, en ze ook niet mag meenemen naar dat clubhuis??
Dan laat je ze toch een film zien over het onderwerp??
Ik word er al niet meer boos om…alleen ontzettend verdrietig.
Vooral als ik Siebetje hoor dromen en als hij telkens huilend wakker wordt.
5 jaar is dat mannetje…en probeer hem maar eens de verhalen van Mozes uit te leggen. Van de ongelovigen die door de aarde opgeslokt werden, en de aarde die zich weer sloot??
En van een Jehova? Die zegt dat als je hem niet volgt, je naar de hel gaat??? En over storm en bliksem??
Wil iemand mij dat uitleggen???
Ik mail mijn advocate wel weer…met de mededeling dat vader zich niet aan de gerechterlijke uitspaak houdt, en zich wederom niet kan inleven in de verbeeldingswereld van zijn kinderen. Siebe in dit geval…5 jaar oud….

29 thoughts on “Consulatiebureau

 1. Fijn dat de kids weer door de apk keuring zijn. Over dat andere, dat wil je niet weten wat ik daar over denk, ik heb, ondanks ik zelf niet geloof, nog wel respect voor de wel gelovigen en houd daarom wijzelijk mijn mond. Doe de groeten aan je advocaat πŸ˜‰

 2. Ik heb zeker respect voor een ieder die gelooft, welk geloof dat ook is!! Laat dat aub heel duidelijk zijn voor iedereen. Dat is het probleem ook niet, en dat weet ex ook. Ik heb alleen heel veel problemen met de manier WAAROP het gebracht wordt…. zeker ten opzichte van kinderen. Ik vind dat kinderen geleerd (moet) worden dat er verschillende geloven bestaan, ( en ja, daar hoort ook Jehova’s Getuigen bij) , maar ik wil niet dat kinderen iets opgedrongen wordt, zeker niet als ze daar te jong voor zijn. Ik heb mijn kinderen ook gezegd dat ik hun keuze zal respecteren, maar niet voordat ze 18 zijn, en wat meer gezien hebben van de (geloofs)wereld..

 3. Ha Jolan,

  wat vervelend dat hij nog steeds probeert de kinderen te indoctrineren met zijn geloof, ondanks een verbod van de rechter! Het is een bekend gegeven dat Jehova’s ten koste van alles proberen hun geloof over te brengen. Dat roept bij mij de volgende vragen op; gaan de kinder eigenlijk nog wel graag naar hun vader? Waarom wil vader de kinderen zien, omdat hij van ze houdt of wil hij ze overtuigen van zijn geloof. Doet hij wel dingen die de kinderen leuk vinden etc. Ik vind dit namelijk zo fout wat hij doet. Dit is niet de goede manier om kinderen kennis te laten met maken met wat voor religie dan ook!
  Sterkte er mee meid en ik hoop dat je advocaat hier nog iets tegen kan doen! Ik zou het wel weten, maar ja ik heb makkelijk praten ik zit niet in jouw situatie!

  dikke knuf Har

 4. Wat ik eigenlijk bedoelde is dat ik enorm boos ben op je ex (wie niet inmiddels) omdat overal het geloof maar wordt opgedrongen. Media, aan de deur, via de tuin etc. Ik zat dus inwendig (ook hardop) op je ex te schelden en dat wilde ik hier niet neertypen.
  Ondanks mijn respect naar de welgelovigen, heb ik nog wel mijn mening daarover. Ik hoop dat je dat hebt kunnen begrijpen. Want wat dit betreft sta ik aan jouw kant!

 5. Ik vatte je eerste reactie inderdaad iets anders op ..sorry!!
  Ieder heeft recht op zijn/haar eigen mening, dus jij ook, maar ik wilde mijn mening ook duidelijk maken.
  Bedankt dat je aan mijn kant staat πŸ˜‰

 6. wat verschrikkelijk jammer toch dat die vend zo’n betonnen bret voor zijn kop heeft!! Kan niets en niemand hem dan aan het verstand brengen dat hij zo niet met kinderen, zijn eigen kinderen notabene om mag en kan gaan. Wens jou en je kinderen heel veel succes en hoop dat dit snel tot een einde komt, vind het zo naar voor jullie.

  liefs Gabriella.

 7. inlevingsprobleempje? kun je wel zeggen! arme Siebe, wat een probleem zeg. ik heb respect voor je, want moet dit moeilijk zijn. dat je ex toch niet inziet dat zijn eigen kinderen nachtmerries krijgen door zijn verhalen. jij zit er maar mee, zo’n klein mannetje nog, hij begrijpt er nog helemaal niets van. onbegrijpelijk hoor! πŸ˜•

 8. Hoi! Ben nog steeds een beetje ziek maar ik zal geen virus achterlaten ;)! De hele dag zowat geslapen en nu dus errug wakker… Wat een rare vogel die ex van je! Ben het helemaal eens met Meta! Gelukkig hebben ze jullie nog! πŸ˜€ Ik ben eigenlijk van mening dat je de andere ouder en wat-ie gelooft niet af mag kraken tegenover de kinderen, maar dit toch echt te gek voor woorden! Onvoorstelbaar hoe ver die man gaat. Ik ben verbijsterd. πŸ™

 9. Hele preken enzovoort vind ik wel ver gaan, maar ik heb vanaf mijn geboorte ook altijd het bidden voor en na het eten en voor het naar bed gaan aan moeten horen, ik denk niet dat ik er slechter van ben geworden (beter ook niet) Mooi dat het zo goed gaat met de tweeling πŸ˜‰

 10. Even een knuppeltje in het hoenderhok: ik heb helemaal geen speciaal respect voor gelovigen. En let wel: ik beschouw mezelf als gelovig, maar ik wil geen respect vanwege mijn geloof. Ik wil wel respect voor wie ik ben. En ik geef respect aan mensen voor wie ze zijn. Niet vanwege de aanwezigheid van een geloof.

  Als er xe9xe9n zinnig ding over geloven te zeggen is, dan is het volgens mij dit: geloof is per definitie persoonlijk en kan en mag daarom nooit worden opgedrongen aan anderen, xf3xf3k (of: vooral) niet aan kinderen. Mensen die dat wel doen maken zich wat mij betreft schuldig aan ernstige (geestelijke) kindermishandeling.

  Ik heb de gevolgens al zo vaak gezien. Ik was de afgelopen dagen nogal ontdaan door een verhaal over een zelfmoordpoging (zie mijn weblog). Altijd hetzelfde liedje: de combinatie puber-geloof-strakke regels.

  Maar zolang we omzichtig blijven omgaan met alle mensen die iets doen ‘vanwege hun geloof’ laten we dit soort kindermishandeling kennelijk gewoon toe. Vraag eens aan een willekeurige therapeut hoeveel mensen problemen hebben vanwege een opgedrongen geloof…

  enne… oh ja… sorry voor dit knuppeltje!

 11. Mo says:

  Jeetje wat gestoord om dat geloof op te dringen aan een 5 jaar oud mannetje. Heb er geen woorden voor. Weet je al wat van je advocaat?
  Maar fijn dat het goed gaat met je twee kanjers!
  groetjes,
  Mo

 12. Dames, ik ga stoppen…anders ga ik misschien nog zeggen dat als dat gebeurd, hij nog een toontje hoger kan zingen in dat clubhuis van hem??
  Hihi, en dat is natuurlijk helemaal niet aardig van mij en ook ontzettend hatelijk.
  En zo ben ik natuurlijk helemaal niet…ik sta erboven!! πŸ˜‰
  * Jootje gaat nu snel naar haar bedje en hoopt dat ze nou niet van haar imago afkletterd hier πŸ˜€ *
  Nieuw logje komt morgen wel, en dan heb ik jullie advies nodig Diva’s ..

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.