Onderzoek Raad is binnen!!

Jaja..je raad het al, vrijdagochtend kreeg ik 2 conceptrapporten binnen van de Raad voor de Kinderbescherming.
Logisch ook….
Maar goed, in het onderzoek heb ik dus op alle punten gelijk gekregen
En dat is toch prettig om te weten..
Nu maar hopen dat de rechter het ook zo overneemt

De rechter had de Raad gevraagd “welke verblijfplaats het meeste in het belang van de kinderen was”, en of de “geloofsovertuiging van vader ( Jehova’s Getuige), en met name het meenemen van de kinderen naar de Koninkrijkszaal en het lezen met de kinderen uit de Jehova’s Getuigenbijbel een nadelige invloed op de kinderen had”…….
Nou, de eindconclusie van een 17(!!) pagina’s tellend rapport was dat op vraag 1 het antwoord gegeven was als volgt:
De Raad acht de wijziging verblijfplaats van de kinderen ( nu bij moeder) dan ook niet in het belang van de kinderen ( YESSSS!!!)
De Raad zal de rechter dan ook adviseren het verzoek van vader af te wijzen (nog een keer YESSSSSSSSS!!)
Het feit dat vader alle uitleg van de Raad en gegeven adviezen van de Raad afwijst acht de Raad hierbij bijzonder zwaarwegend.( Goed zo Ex..ga zo door!!)

En op de tweede vraag had de Raad het volgende antwoord: ( ik kort dit stukje ff flink in, want dit antwoord besloeg een half kantje met juridische taal, maar het kwam hierop neer:)
De geloofsovertuiging mag niet beoordeeld worden op schadelijkheid of niet.
Een ieder heeft recht op Godsdienstvrijheid, en de Raad kan die grondwet alleen maar onderschrijven.

Wel kan gesteld worden dat de manier waarop vader zijn geloof overbrengt op de kinderen bijzonder schadelijk is, omdat hij zijn persoonlijke belevingswereld overbrengt op de kinderen.
Hij houdt totaal geen rekening met het feit dat zijn kinderen hier nog te jong voor zijn.
Hij houdt geen rekening met hun belevingswereld, en houdt geen rekening met gevoelens zoals angst…..
…Concluderend kan gesteld worden dat het vaders houding is en met name de wijze waarop hij voorbij gaat aan de gevoelens van de kinderen, die zijn geloofsovertuiging schadelijk maakt voor de kinderen……..

Zo, mag ik even de vlag uithangen??? Ik heb gewoon overal gelijk op gekregen!!!!!!

Nu het volgende gevecht, deze slag hebben we in ieder geval gewonnen!
Want de Raad heeft op eigen initiatief een beschermingonderzoek gestart voor Emiel.
Omdat ik dus al 3 jaar aan het vechten ben om hulp te krijgen voor die jongen, maar pa alles frustreerd.
Daarover zegt de Raad dus dat het beter voor Emiel is om Onder Toezicht geSteld te worden, voor een periode van 1 jaar.
En daar ga ik dus wel tegen in!
Ik heb alle hulp al ‘klaarliggen’ voor Emiel, en 3 jaar werk en inzet is voor niets geweest als er nu een OTS komt. Ik ben nu al bezig het een-oudelijk gezag te krijgen, in de hoop hiermee die OTS te voorkomen. Mocht dat om de een of andere reden toch niet lukken, wil ik een half jaar OTS.
Zodat de gezinsvoogd de hulp kan opstarten, maar ik daarna wel weer het heft in handen krijg. Ik denk dat ik dat aankan, ik denk ook dat ik dat de afgelopen 3 jaar wel bewezen heb.
Maar ja, dan hoor je van enorm veel mensen dat als er eenmaal OTS is uitgesproken, je daar nooit meer vanaf komt….
Ik weet het, misschien is het voor Emiel uiteindelijk het beste, maar ik ga het eerst zelf proberen.
Dan weet ik zeker dat IK er alles aan gedaan heb.
( PS, voor familieleden of bekenden die dit lezen, als je hier problemen mee hebt, dan lees je maar niet. Dit log is mijn uitlaadklep, en ja…dan is het maar jammer dat het MIJN vuile was is…. Ik moet het toch ergens kwijt???)

13 thoughts on “Onderzoek Raad is binnen!!

 1. goed gedaan, jeetje, wat een klus is dit zeg. Knap dat je dat allemaal kunt bolwerken, petje af! Enne, ja we zijn in hetzelfde ziekenhuis bevallen. Je was laatst lekker aan het water met de kids las ik, daar vlakbij Andijk. Ken ik dat plekje. Mijn mans familie van vaders kant komt uit Andijk en wij hadden daar onze zeilboot liggen. Maar ik woon aan de andere kant van de A7, tussen Hoorn en Heerhugowaard.

 2. katkiller says:

  ik hoop dat de Fam. je steunt je bent op de heeeeeele goede weg,schrijf alles maar van je af ,je moet het ergens toch kwijt?laat iedereen in de wereld het maar zien 😉 laat je niet kisten 😀 ga zo dooooooor 😛

 3. perfect.. zo te lezen heb je de slag al half gewonnen, nou de rest nog.
  En t van je afschrijven is goed voor je toch? je moet t idd ergens kwijt en dit is er een prima plek voor..
  En zo vuil vind ik je was niet hoor. heb veel bewondering voor je zoals jij je er doorheen slaat.
  knuffffff

 4. cleo says:

  Gefeliciteerd
  eindelijk zien ze in wat goed is voor een kind,ieder zijn eigen geloof maar inderdaad die kinderen zijn nog te jong n vind dat als de xe9xe9n dat geloof heb en de kinderen wonen bij hun moeder en die heeft dat niet heeft zij te bepalen of ze ook van dat geloof worden tot de tijd dat ze zelf kunnen beslissen

 5. Heel goed dit te lezen….’geweldig man’!!
  Ik kan me erg goed voorstellen dat je het eerst nog zelf wil proberen, ‘daar ben je immers moeder voor toch’?!!!!!!
  Ik hoop het allerbeste voor jullie 😉

  knuff gabriella.

 6. Wat je ook doet: GEEN OTS!! Niet tekenen en blijven weigeren. Je kunt wel zeggen dat je een halfjaar OTS wil maar OTS levert de instanties erg veel geld op dus ze laten je niet snel weer los. Seen it, been there… ook vanwege een ex met psychische problemen. Gelukkig kwam ik er dankzij een rechter met verstand wel weer vanaf maar toch..

 7. Ariënne says:

  Ook mijn mening! Geen OTS!!! Ik ben zo hard aan het vechten om hier vanaf te komen, maar het einde is (bij lange na) nog niet in zicht! Mijn ex werkt ook “goed” mee om hier vanaf te komen… Doe er in godsnaam alles aan om uit de klauwen van jeugdzorg te blijven!

  Ik vind dat je het heel goed doet! Tuurlijk zijn er die momenten, dan mag je sierlijk neerstorten! Maar als vrouwen op welke manier dan ook beschadigd zijn, ontstaat er juist bij deze vrouwen een bovennatuurlijke oerkracht, die maakt dat je bovennatuurlijk sterk wordt! Jij ook! Ik maak een diepe buiging voor je! En ben dicht bij je, mocht je een schouder nodig hebben! XxX

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.