Rust voorbij

Ja, de rust is voorbij.
Emiel is weer thuis en meteen zijn de poppen weer aan het dansen.
Ruzie met de buurt.
Wildplassen.
Spullen van mij in de sloot gooien, omdat meneertje boos is omdat hij nog even de hond moet uitlaten.
Dan alweer de hele dag aan de telefoon gehangen met de Kinderbescherming en het AMK, en omdat ‘mijn’vaste medewerkers lekker allemaal op vakantie zijn, moet ik het doen met plaatsvervangers.
Die dus geen ene malle moer weten van wat er aan de hand is.
Vader blijft weigeren toestemming te geven voor medicatie en hulp aan Emiel.
Hij heeft nog steeds niet op papier gekregen wat er nou precies aan de hand is, en wat de voorstellen zijn om Emiel te helpen.
Zegt hij……
En dus maar weer bellen met het GGZ. Of ze nou EINDELIJK eens actie willen ondernemen.
Maar ja, er moet eerst een nieuw psychiatrisch onderzoek naar Emiel komen.
Want de vorige is “verlopen”.
En dan zal er eerst een gesprek met Pa moeten komen, waarin hem uitgelegd wordt waarom een onderzoek nodig is.
En dan moet die l*l ook nog zijn toestemming geven.
Wat hij dus niet gaat doen, want hij heeft mij al geschreven dat hij het GGZ niet vertrouwd, en dat ze: “natuurlijk op zullen schrijven dat Emiel ADHD heeft, om hun gelijk te halen”..
Dus Pa eist een onderzoek door een onafhankelijke psychiater.
Iets dat ook nog maaaaaaaanden kan gaan duren natuurlijk.
En ondertussen is het onderzoek van de Raad afgerond, en is mij dinsdag verteld dat er maandag een rapportage naar mij is opgestuurd met daarin de eindconclusie. ( advies is zeer waarschijnlijk toch een OTS) En dat ik tot uiterlijk 9 augustus de tijd heb daarop te reageren.
En dan mag je er toch vanauit gaan dat dat dinsdagmiddag of uiterlijk woensdagmiddag in de bus ligt…toch??
Nee hoor, vandaag nog steeds niks.
Dus WEER de Raad opgebeld: “Hallo, ik heb nog steeds niks ontvangen hoor!”
Mevrouw, hoe komt u daarbij dat wij het afgerond hebben??
Omdat ik dat dinsdagmiddag van de meneer hoorde die mij toen te woord stond….
Ik weet van niks hoor Mevrouw…..( stilte)…. o, wacht even, hier heb ik het. Zal ik het dan maar even voorlezen??
NEE IK WIL HET ZWART OP WIT!!!!!!! IK WIL DAT RAPPORT!!!
Maar dat is maandag naar u opgestuurd mevrouw.
( IK word nu langzaam witheet he..)
Juist, daarom bel ik dus, ik heb nog steeds niets ontvangen!
Goh, dat is vreemd, want dat wordt verstuurd in een grote envelop.
(zucht….ik begin het langzaam op te geven)
Weet u wat mevrouw? Ik stuur het u gewoon opnieuw op, dan heeft u het morgen.
(………………………………)
Ik zucht diep en probeer met mijn allerliefste stem te vragen of ze wel een aantekening wil maken dat ik het dus nog steeds niet ontvangen heb, en dat ik onmogelijk voor 9 augustus hierop kan reageren.
Ja, dat wilde ze wel doen…….

Ik ga maar bij het GGZ of de Kinderbescherming werken denk ik…
Kan ik tenminste ook 3 weken op vakantie

18 thoughts on “Rust voorbij

 1. katkiller says:

  zijn ze blond!!!! of ze lopen langs elkaar of de rechterhand weet niet wat de linkerhand doet.enz. enz.enz.nou jij zit er maar mee,succes in de vakantie tijd laat je niet van het veld slaan. ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜‰

 2. Dank je wel, ik denk dat ik hier zeker wat aan heb. Het is toch algemeen bekend dat als je xfcberhaupt bezwaar wil maken ( tegen wat dan ook) je 6 weken de tijd hoort te krijgen?? Dus hoezo 1 weekje???
  De ots is geopperd door de Raad omdat vader op geen enkel punt wil meewerken, en hij zijn zeggenschap over Emiel ‘misbruikt’ door alles tegen te werken.
  Hij onthoudt zijn zoon medische zorg…en dat is al genoeg reden voor een OTS. Blijkbaar zijn ze even vergeten dat IK op dit moment een procedure heb lopen voor een-ouderlijk gezag, zodat een OTS helemaal niet nodig is….. snappie??

 3. om van te kotsen zo slecht als het hier in nl. allemaal is geregeld met de kinderbeschermeing enzow.. Bleeeeeeeeeeegh maargoed.. Er maar doodvermoeiend flink acheraan zitten en dan maar HOPEN dat het weer goed komt.. vastbijten jolanda en lekker hier schrijven als je het zat bent.. wij lezen het toch wel en papier is geduldig..(pc in dit geval hehe)

  knuffeltje nousha

 4. Zou het wat zijn als de hulpverlening gewoon een “web-log” zou openen?

  Hier begrijpen we elkaar …. hebben we raad en daad voor elkaar …. Een luisterend oog …. Gewoon er zijn als je nodig bent …. en niet alleen van dinsdag t/m donderdag tussen 9 en 16 uur.

  Hulpverlening ….. ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜›

 5. Ik ken het gezeik (als ik dat zo mag neerzetten) van de GGZ. Heb ook gezegd, toen zij vertelden dat het kwam door personeelsgebrek en onwetendheid, dat ik per direct kon beginnen daar. Ik ben al vanaf 10 januari bezig om een PGB rond te krijgen…… het is al augustus en er is nog niets rond. Sterkte, anders beginnen we zelf wel een bureautje toch?
  Groetjes Nathalie mmmm… een weblog beginnen met hulpverlening??? Geen slecht idee. Maar vrees dat dat ook jaaaaaaren gaat duren. ๐Ÿ˜•

 6. taart in de snufferd van de instanties!!!
  Kregel word je daar toch van!! en het beroerdste is dat je ook nog es vriendlijk “moet” blijven…..grrrrrrr je zou ze toch!!

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.