Instanties….grrrrrrrrrr

Ik heb weer eens wat…
Het begon al zo leeg te worden op mijn betaalrekening….
Nog leger dan normaal eigenlijk…
Ik had al zo’n vreemd voorgevoel.
Mijn zwangerschapsverlof is per eind juni afgelopen, en afgesproken was dat mijn baas me dan nog ziek zou melden.
Geen vuiltje aan de lucht, het GAK wist er ook al van, en vonden het geen probleem. Ze hadden me zelfs al gebeld om te vragen of ik alweer instaat was om te werken, zij dachten namelijk van niet. Net bevallen van een tweeling, en nog 3 kids thuis… het zou bijzonder zijn.
Nee, zo bijzonder ben ik inderdaad niet.
Ik zou best wel weer aan het werk willen, maar niet het aantal uren dat ik voorheen wel werkte. Daar komt bij dat ik sowieso ander werk moet gaan zoeken, want mijn baas is failliet gegaan in de tussentijd.
Maar ook dat was geen probleem, het GAK zou evengoed de betalingen overnemen, maar nu door de afdeling faillisementen, en niet door de ziektewet.
Dat was mij verteld in ieder geval…
Je raadt het al: Niet dus!!!
Ik vorige week geprobeerd te bellen, en ja hoor, al na 20 minuten had ik de juiste persoon aan de telefoon. Een huppelkutje die me eerst nog even naar haar werkplek moest doorverbinden ( huh??/ waar sta je dan muts?? Bij het koffieapparaat zeker???).
Deze dame wist me te vertellen dat ik geen recht meer had op een uitkering van het GAK, want ook mijn contract was inmiddels afgelopen. ( Ja, tijdens mijn zwangerschapsverlof… niet tijdens de ziektewet die ik voor de bevalling kreeg vanwege complicaties).
Ik moest me maar melden bij het CWI, een WW-uitkering aanvragen en me meteen ziekmelden…dan kon ik nog wel geld krijgen.
Dus ik maandagochtend naar het CWI.
Dat is geen pretje.
Maar oke, na 1.5 uur wachten was ik aan de beurt. Hele verhaal uitgelegd en je raadt het alweer:
“Nee Mevrouw (jakkes, zie ik er zo oud uit…vast wel na alle slapeloze nachten), U moet toch echt bij het GAK zijn, want vanuit de WW kunt u zich niet eens ziekmelden. U heeft er gewoon recht op ziektegeld hoor. Ik kan u wel per vandaag inschrijven, maar dan moet u wel 1 keer per week solliciteren. Niet dat iemand u zal aannemen hoor, met 5 kinderen, maar ja….regels zijn regels. En van het GAK kunt u dan toch met terugwerkende kracht nog geld krijgen”.
Dus kan ik nu een brief naar het GAK gaan schrijven..alles op papier zetten en bidden dat ik mijn geld krijg. En een WW aanvraag duurt ook nog 6 tot 8 weken voordat je daar wat van ziet. En dan hoop ik dus maar dat er niemand op vakantie gaat.
Weet er iemand nog een makkelijk te overvallen bank of zo???

6 thoughts on “Instanties….grrrrrrrrrr

  1. helaas ken ik ..op de 5 kids en de bevalling na ;).. t verdere verhaal ook vrij goed..overal vragen of ze er spoed achter zetten omdat je kids moeten eten meis.. dan heb je vrij grote kans dat t sneller gaat .. succes

  2. gatsiedarrie……wat een gedoe zeg 😕
    Daar word je inderdaad niet vrolijk van, je zou ze toch met secondenlijm aan de muur plakken niet…..succes

    (ps: wij hebben een nieuw weblog)

  3. Oh nee… zijn ze weer bezig?! Ik wacht nog steeds op de beslissing op mijn bezwaarschrift van begin oktober… De hoorziting was begin februari, als ik mij niet vergis… En, o ja, vorige week kreeg ik (naar aanleiding van mijn zwangerschapsverlof) twee geheel tegenstrijdige brieven over mijn bevallingsuitkering… Ik krijg het wel xe8n ik krijg het niet… eh… Ben te moe om ze wxe8xe8r te bellen, maar ik hoop dat het bij jou wel allemaal goed komt. En heeeeeel snel ook! Succes ermee! En laat je vooral niet gek maken door die *censuur* 😉 !!

  4. Mo says:

    Nee, wat zijn ze weer lekker bezig daar, NOT. Wat een gedoe toch altijd met die instanties. Ik hoop voor je dat er snel duidelijkheid (en geld!) is voor je!

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.