Gebeurtenissen van vannacht

Ik ben weer een klein beetje levend.
Vanmorgen om half 10 stond mijn schoonmoeder al voor de deur om te helpen. Om half 11 lag ik dus eindelijk in mijn bedje.
Om half 3 vond de buurman het wel een leuk idee om zijn kleindochter in de auto te laten spelen, en die had al heel snel de claxon ontdekt.
Leuk joh!!! Nou ja, ik kan er niks van zeggen, want wie verwacht nou dat de overbuurvrouw om half 3 op zaterdagmiddag nog in haar nest ligt???

Maar goed, zoals eerder al gelogd belde Guido om kwart over 12 uit Hoorn op dat het niet goed ging. Zijn onderbeen was tot halverwege zijn kuit en scheenbeen rood aan het worden, en het enige dat de verpleging deed was lijntjes tekenen. Een arts werd er niet bijgeroepen, want tja, het was al nacht.
We hebben overlegd, en omdat ons vertrouwen in dat ziekenhuis sowieso al niet groot was ( lees de logjes over de bevalling en de tijd daarna nog maar eens ) hebben we besloten daar weg te gaan. Gelukkig was Yvette nog wakker en wilde die wel oppassen.
Dus Jootje in de auto om 1 uur en Guido opgehaald. We zijn meteen doorgereden naar Alkmaar en daar naar de EHBO gegaan.
Hele verhaal uitgelegd, en in eerste instantie deden ze er wel moeilijk over. Ook wel logisch als je op die manier aankomt.
We mochten toch doorhobbelen en Guido werd meteen onderzocht. Het eerste wat er gezegd werd was dat dit absoluut niet zo kon en dat meneer mocht blijven. Er is een nieuw infuus geprikt en de nodige buisjes bloed wilden ze ook meteen hebben. Ook kreeg hij nu meteen een spuit morfine en werd de dosis Augmentin verhoogd.
Op de EHBO dus al!! Waarom doen ze er dan zo moeilijk over in Hoorn??
Eenmaal boven werd hij meteen op een kamertje gezet en kreeg hij nog een trombose-prik.
Die had hij dus in Hoorn nog helemaal niet gehad!! Die hoor je elke dag te krijgen, en hij heeft daar 3 dagen gelegen…..
Speciaal voor mij werd er koffie gezet, want ik moest nog 3 kwartier in de auto voordat ik thuis ben. Heel aardig, want de koffie was al op, maar voor mij werd er nog een half potje gezet.
Ik was dus om kwart voor 5 thuis, en compleet kapot. ( weet je dat scheel kijken ontspannend kan zijn?? )
Enige nadeel is dat Guido nu niet te bereiken is. Hij mag geen mobieltje aanhebben daar, en daar zijn ze heel streng in. Maar omdat het nu weekend is, kan hij ook geen telefoon aanvragen of tv ed. En laat ik nou helemaal geen geld achtergelaten hebben, dus hij kan mij ook in de hal niet bellen.
Gelukkig woont een uitgaansmaatje van ons in Alkmaar, en is hij nu met geld en shag op weg naar Guido toe.
Ik hoop dat ik snel wat van hem hoor…..

9 thoughts on “Gebeurtenissen van vannacht

 1. Ondanks alle ellende moet het wel een prettig gevoel zijn dat er nu in ieder geval voor je mannetje gezorgd wordt… Toch? Er gebeurt nu tenminste iets! Zullen jullie ooit nog teruggaan naar het ziekenhuis in Hoorn? Gelukkig heb je WEER je eigen gevoel gevolgd en ben je er weggegaan! Wees maar heel erg blij dat je zo sterk in je schoenen staat, want er zijn echt heel veel mensen die dat niet doen… En wat dan? Daar moet je toch niet aan denken! Probeer zoveel mogelijk bij te slapen, denk aan je kids en laat de boel verder de boel. De wereld draait wel door en de rommel blijft wel liggen, komt allemaal later wel. Ik blijf het zeggen; hou je taai en ik denk aan je!

 2. ik heb niet gereageerd maar heb wel gelezen…wat goed zeg dat je overgestapt ben naar een ander ziekenhuis…*bewondering*
  Ik hoop dat er snel verbetering komt, wat een narigheid zeg! is het echt een schimmel?!!! jeetje…is het geen lyme ofzo?? daar controleren ze niet standaard op. Krijg je ook erg rare dingen van maar ieder mens weer anders..beterschap en sterkte hoor, wat zal jij kapot zijn als het weer rustiger vaarwater wordt…je loopt vast op allerlei reserves dat je het zo goed volhoudt allemaal!! Je klaagt wel eens hier en daar maar jeempie…wat een kracht heb je!!!

 3. *bloos* dank je…..
  Ze zijn nu opnieuw aan het onderzoeken wat het nou precies is.
  Als het schimpie is, had hij nu al dood moeten zijn door de augmentin.
  Het vermoeden is nu dat het een bacterie is, die wel door schimpie is binnengelaten (omdat schimpie dus wondjes veroorzaakt kunnen andere bacterixebn makkelijk je lijf binnendringen. Dat is nog zo’n “fijn” voordeel van schimpie dus…)

 4. roos says:

  brrr…erg vervelend!! Dat is er denk ik toen ook met mijn vinger gebeurd..ik vermoed dat ik een klein wondje had (blaar)en daar een bacterie in is geslopen..als ik nu de fotos van mijn pink zie dan ga ik bijna gillen! Ik hoop dat ze snel weten wat het is dan kunnen ze er wat aan doen!

 5. Hi Jolanda, zoals ik het lees heb je het maar druk! Lijt me gen makkelijke opgave zo’n heel huishouden. Kun je eigenlijk maar beter gewoon op een paar nieuwe longen wachten 🙂 Da’s wat rustiger. Sterkte en ik hoop dat het met die schimmels en of bacterien meevalt.
  Yun

 6. Klinkt als erysepelas.
  Dan is het maar goed dat jullie eindelijk zo doortastend zijn geweest.
  Wat geweldig hoe ze jullie hebben opgevangen.
  Ik zou als alles achter de rug is wel een forse klacht indienen tegen dat eerste ziekenhuis.
  Schandalig gewoon.

  Beterschap en sterkte!

 7. Jee zeg ik ben van stomheid geslagen geen spuitje tegen trombose krijgen, dat is echt ronduit belachelijk en gevaarlijk ook
  1 van de eerste dingen die ik geleerd heb over gevaren van bedrust enz

  fijn dat jullie nu in alkmaar zijn, wel jammer dat het verder rijden is

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.