Vrijdag de 13de

Hmm, blijkbaar zijn Nous en ik de enige die vinden dat de jongens op elkaar lijken, ik heb nog helemaal geen reakties

Oke, volgende blogje dan maar…. voor de tweeling was het echt vrijdag de 13de vandaag. Nee, ik heb ze niet van de commode laten stuiteren, of een aanrijding met de wandelwagen gehad, maar we moesten naar het consultatie buro. Ze zijn nu 2 maanden, dus ( nou ja, dus?? nee hoor, we hebben het wel overwogen) was het tijd voor de vaccinaties. Het blijft een sneue bedoening vind ik hoor. Het zijn dan mijn 4de en 5de kindjes, maar ik kan er niet aan wennen. Die kleine tegenstribbelende mensjes en dan zo’n pijnlijke spuit in die kleine pootjes……
Eerst wegen en meten, en de groeilijn lijkt nu opeens rechtomhoog te gaan… Dus Nousha, jij bent niet de enige die commentaar kreeg dat je kindje TE HARD groeit. Zo’n domme opmerking vind ik dat! Ik voed op verzoek, ze trekken de flessen goed leeg, en ze slapen steeds langer….wat is daar nou mis mee??? Boy woog vanmorgen 4430 gram en is nu 52,5 cm lang. Sydney weegt 4030 gram en is precies 1 cm korter. Toen naar de kinderarts en die was wel zeer tevreden over wat hij daar binnen zag komen. Ze ontwikkelen zich goed ( wisten we al) ze zijn heel sterk ( wisten we ook al) en hij vond dat de mannen heel alert en wakker uit hun oogjes keken ( what’s new??). Ik had wel een vraagje…. De jongens hebben allebei een navelbreukje. Zeg maar gerust een breuk!! Het is gewoon een pingpong bal die boven dat luiertje uitsteekt!! De kinderarts uit het ziekenhuis zei al dat daar tegenwoordig niks aan gedaan wordt, maar toen waren ze nog niet zo groot. Je hoort en voelt gewoon die darmpjes borrelen als je je hand erop legt. Best een eng gevoel. Ook deze kinderarts vond de situatie niet bijzonder en wist ons te vertellen dat kinderen met een kleurtje, zoals negroxefde kindjes en chineesjes heel erg vaak een navelbreuk hebben, en dat blanke kinderen dat bijna nooit hebben. En hij wist ook te vertellen dat dit nog meeviel!! Nooit geweten, zo zie je maar weer, zelfs als je al zoveel kinderen hebt, en je bij voorbaat al met oordopjes op naar het consultatie buro gaat ( want geef toe, meestal slaat het nergens op wat ze je proberen wijs te maken) dan NOG is er iets te leren. Het goede nieuws was wel dat het meestal vanzelf binnen een jaar wegtrekt. Ik ga nu stoppen, ze beginnen nu pijn te krijgen geloof ik, want er komt gekreun uit het bedje… Tijd voor de pijnstillertjes, want dat ze die pijnlijke spuiten krijgen..oke. Maar de tegen de napijn kunnen we iets doen gelukkig!!!

10 thoughts on “Vrijdag de 13de

 1. Vrijdag de dertiende. Ik zal mijn dag in gepaste ernst, met afwachtende houding en vooral in voorzichtigheid doorbrengen. En ik wens iedereen sterkte vandaag! Liefs, tweeling, pingpong en spuit voorzichtig!
  Xxxx kissie van cissie

 2. Robin had ook een planeet van een navelbreuk maar dat is ook goed gekomen al heeft hij niet echt een diepe navel ofzo,zoals de andere kindjes van me…lova had een mongolenvlekje wat ook meestal alleen bij negroide kinderen voorkomt, dus wat hebben wij voor rare genen dan???
  Is igor een gebleekte neger? Hij heeft wel dikke lippen…misschien was hij ooit een blanke man die zich niet thuisvoelde in zijn negerlichaam en heeft zich laten ombouwen?????

 3. roos says:

  Waarom zeg je nou dat het vrijdag de 13e is?? ik wist dat niet en nu ik het weet gaat natuurlijk van alles mis!!!!!!!ik durf niet eens meer op te staan dus plaats nu nog maar een reaktie!!! Maar ja..de computer kan ook ontploffen dus kan ik beter wel opstaan misschien..wat moet ik nou?? In bed?? Maar dan stikken mijn kindjes waar ik dan niet op kan letten!!!! hellup!!!!

 4. Het navelbreuk verhaal is ook heir aan de orde.. als je op het naveltje srukt voel je de darmpjes borrelen druk je wat harder dan voel je de darm in het gatje bij de buikspieren de darmen terug verdwijenen.. Moet je eens proberen als ze slapen.. de navel terug drukken en dan de huis ernaast even iets rollen zodat je de navel neit eer ziet.. hebben ze geen last van.. laat het na en mminuutje los en je ziet dat de navel plat is tot ze de spieren aanspannen en de darm naar buiten gedrukt word..

  Ja?? Nou ik kreeg hetzelfde verhaal van mijn kinderarts blabla alleen donekre kindjes heben het heel erg.. Einde verhaal ik plak dat peipmuis naveltje ondertussen WEL gewoon af en ik zie dusdanig resultaat dat ik er toch mee blijf doorgaan..

  Oh ja sam heeft een mega wijvlekje op zijn rug.. Dus ach mijn kindje is ook niet “perfect”voor arts ogen.. voor mij des te unieker!!!

 5. vinke says:

  mijn is verteld dat couveusekindjes dit vaker hebben… ons Gitte heeft het ook, June niet want die navel hebben ze meteen weggedaan voor de catheters, al staat er ook wel een ‘bolletje’ op…

  Inderdaad ze doen er niks aan en het zou weggaan maar dat is hier na 10 maanden nog niet het geval…

  grtz

 6. Nooit geweten dat je op het consultatiebureau echt iets kon leren! 😀 Hoe is het nu met je mannetjes? Hebben ze nog veel last gehad van de inentingen? Ik vind het ook altijd zo zielig… Nog steeds hoor, maar gelukkig hoeft Luna voorlopig niet meer!

  Groetjes,
  Anja

  Ik realiseerde me net pas dat jij mijn naam volgens mij helemaal niet weet… Wist, want nu weet je het wel. Sorry hoor, niet expres verzwegen, maar gewoon vergeten te vertellen! Hoezo hormonen?? Hihihi! 😉 🙂

 7. Hoi Anja!! Nee idd, dit is de eerste keer dat ik je “echte” naam zie!! 😀 . Het gaat enorm goed met de mannen. Ze hebben gisteren de hele dag liggen slapen, en ja hoor, na de laatste voeding waren ze er weer helemaal!! Vrolijk en lachend gingen ze hele gesprekken aan met de lamp, de kat en hun flessen. Gelukkig hebben ze s’nachts ook goed geslapen. En wij dus ook 😉

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.