Zo heerlijk rustig…..

Wat is het heerlijk om thuis te zijn!! Ik kom eindelijk een beetje bij. Ok, het is nog steeds rennen en vliegen om je aandacht te verdelen tussen “al” de kinderen, maar ik moet zeggen dat het me tot nu toe goed afgaat allemaal. Ik heb toch nog kraamhulp gekregen. Omdat het couveuse-kindjes waren heb ik volgens de verzekering toch nog recht op 4 keer 3 uurtjes. Niet gedacht dat ik daar recht op zou hebben, mijn ziekenfonds is meestal niet zo gul, maar oke…..als je er recht op hebt, moet je er gebruik van maken toch? Betty komt dus tot en met zaterdag, van s’morgens negen tot twaalf. Ik heb gevraagd of ze vooral op de kleintjes wil letten ( nee, de boodschappen doe ik zelf wel ..handig als je in een dorpje  woont, iedereen weet dat ik niet mag tillen nu, dus  alles wordt in de auto gezet ;-).. Het huishouden draait wel weer, de andere kids zitten toch op school, en ik vind het een fijn idee dat de eerste dagen er iemand meekijkt die er verstand van heeft. Het is toch een heel verschil of je een 8-ponder krijgt of 2 prematuurtjes. Ik dacht altijd baby is baby, en de verzorging blijft redelijk gelijk, maar dat werkt dus niet zo. Ik heb vooral geleerd dat je met die kleintjes heel erg op HUN energie moet letten… Als ze bv gebadderd zijn moet je niet denken dat ze nog top-prestaties gaan leveren aan de borst. Terwijl Siebe ( die 8-ponder van mij dus) daar zijn handjes niet voor omdraaide. Maar goed, ze doen het heerlijk, zijn levendig, hebben goede natte luiers, en Boy was zelfs 50 gram gegroeid gister!!! Goed he?? Sydney helaas nog niet, die blijft een beetje hangen op moment, maar zoals ik al zei: Hij heeft goede natte luiers, dus hij zal zijn energie op moment gebruiken om bij te komen denk ik.

Gisteren hebben ze ook hun eerste test al gehad: de gehoortest! Heel vreemd om babytjes te testen die amper een paar dagen oud zijn, maar het schijnt nieuw te zijn. Normaal krijgen ze die test meteen bij het hielprikje, maar ja, toen lagen die van mij in de couveuse. Dus de wijkzuster stond gister op de stoep. Nou, zoals ik haar meteen wel kon vertellen, mankeerde er niks aan hun gehoor. Ze krijgen dan een soort oortje in, die een signaaltje naar het middenoor verstuurd. Dat wordt geresoneerd via de haarvaatjes, en dat vangt dat oortje dan weer op. Zo weten ze dat het middenoor in aanleg in ieder geval in orde is. Je wordt wel gewaarschuwd dat er met oorontstekingen en dergelijke alsnog van alles fout kan gaan, maar op dit moment is alles oke. ….. Wisten we toch…. :-))

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.