Mama is ziek

Mamma is ziek…. mamma heeft de “kop vol snot”……mamma heeft een heeeeele zere keel, en mamma wordt daar niet vrolijk van. Mamma heeft dus eigenlijk best wel medelijden met de rest van het gezin, maar nu even vooral met zichzelf, sorry. Het is gister al begonnen, en ik heb dus meer tijd slapend doorgebracht, dan wakker. Echt een zondag dus. De enigen die het wel best vonden zijn die twee pygmeetjes, die hebben weer een groeispurt of zo, want mijn buik voelt mega-strak aan. Alsof zij wel groeien, maar mijn velletje niet. Ik heb dus nu ook echt geen navel meer, maar een snavel, hij steekt uit!! Zelfs als ik lig, dus het begint nu serieus te worden. Mijn (voormalig) werkgever was gisteravond even hier, maar die schrok wel even van die kogel die ik voor me uit duw als ik probeer te lopen. ;-). En dan denk je: goh, lekker naar bed, lekker slapen… NIET dus. De hele nacht wakker gelegen, niet weten hoe ik liggen moet, en er dus om het uur even uit. Enige voordeel hiervan is, dat ik bijna “bij ” ben met de was. Wat moet je anders doen als iedereen wel lekker ligt te slapen he? Ik had het ook zo warm! Last van klotsende oksels en zo..je kent dat wel. Maar ja, geen koorts. Dus als ik dan in bed lag, dan wist ik ook niet hoe snel ik die dekens van me af moest schuiven. Niet dat Guido daar mee zat, die nam dankbaar bezit van mijn helftje van de dekens. Onder zacht gegrommel ( sorry schat, maar je grommeld echt s’nachts) draaide hij zich nog eens lekker om, totaal ingepakt en dekens tot ver over zijn oren. Ik kreeg het al spaans benauwd als ik ernaar keek!! Uiteindelijk ben je dus BLIJ dat die wekker gaat, dan kun je eindelijk de boel tot leven wekken…..

Niet dat dat je in dank wordt afgenomen trouwens. De kinderen hebben net een week vrij gehad, dus leg dan maar uit om 7 uur dat het nu echt tijd is om op te staan. Dat lukt dus niet, vooral niet met die koters van mij. Vooral mijn dochter is niet op haar best dan. Tjonge zeg, wat een hoofd!! En dat dan lekker afreageren op elkaar. Dus om kwart over 7 liep ik alweer te koken, nu ook figuurlijk dus. Gelukkig dat ze om kwart over 8 naar school gaan, en dat ze dat loopje zelf redden. ( Straat uit, oversteken op zebrapad, en daar de bocht om… dan staan ze al bijna op het schoolplein.)..Maar goed, de rust is wedergekeerd hier. Ik ga zo ff een kopje thee zetten, en dan de douche opzoeken. Na zo’n nacht is dat geen overbodige luxe ;-). Ik hoop dat de rest van de dag in iets meer harmonie gaat verlopen…..

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.