“Wie ben ik….

wat ben ik.p-88-foto1-1
Dat is het waar het hier om draait”.
Dat liedje gaat alweer een tijdje door mijn hoofd. Want soms is het gewoon tijd om weer eens om je heen te kijken, om te zien of het je allemaal nog bevalt.

Tja.. qua werk kan het allemaal wel iets meer, beter betaald en zo. Maar ik ben vast de enige niet die daarmee zit. Ik zoek dus ander werk. Iets dat lichamelijk niet zo zwaar is als ik nu doe want dat is fysiek gezien wel de grens.
Iets op kantoor dus, dat ligt mij meer. En daar ben ik naar op zoek.

Wie ik ben?
Een vrouw die steeds beter weet wat ze wil. En wat ze niet wil. Dus mensen die mij negatieve energie geven, of mijn energie opeisen terwijl ik mijn grens aangeef, liggen eruit.
Sommige snappen dat, anderen hebben een bord voor hun kop en blijven aandacht vragen en moet ik dus letterlijk en figuurlijk blokkeren.
Heb je mijn vertrouwen beschadigd? Tja.. jammer dan. Ook voor mij!
Want het betekende dat ik je vertrouwde. Dat er iets was waardoor ik je toeliet.
Misschien naïef van mij. Misschien deed ik dat te snel.
Misschien wilde ik te graag. Ja…dat was het inderdaad. Ik wil graag een leven opbouwen waarin rust, vertrouwen en wederzijds respect de belangrijkste pijlers zijn. Vooral nu ik letterlijk en figuurlijk opnieuw mag beginnen grijp ik de kans aan om meteen maar duidelijk te zijn. No more drama!wiebenik1
En dat voelt voor mij best goed!
En ach… vergissen blijft menselijk.

Wie ik ben?
Een collega die niet te beroerd is een stapje extra te lopen. Die graag eigen initiatief toont en heus wel eens een schepje meer op haar vork doet als ze daarmee een ander ontlast.
Maar geef mij niet de schuld van jouw missers want dan ben ik geen collega maar een Spaanse toreador. Olééé! Zoek het uit. Dan doe ik alleen nog wat er van mij verwacht wordt 😉

Wie ik ben?
Ex-partner en een bitch voor sommigen. Een nog-steeds-vriendin-maar-toch-net-ff-anders voor een ander. Een kutwijf voor enkelen.
Maar vooral die vrouw die àls ze je kan helpen, dat ook zal doen voor de meesten.

Wat ik ben?
Vooral moeder. Naast zus, dochter, vriendin en collega. Meer dan alles moeder.
En de laatste paar dagen overviel mij een heel naar gevoel. Want als mijn kinderen (meerdere dagen) niet thuis zijn, is die functie overbodig. Want ze zijn er niet. En wie ik dan ben staat opeens allemaal op losse schroeven. Ik hoef dan even niet te zorgen, bemoederen en op te voeden.
Of ik ze mis? Nou nee…dat niet. Ik vind het heerlijk om ze even bij Marc te kunnen laten en te weten dat ze het daar vreselijk naar hun zin hebben. Ik vind het ook heerlijk om tijd voor mezelf te hebben.
Maar wat ik dan met die tijd doe snap ik zelf ook niet. Want van al mijn plannen komt niets terecht en ik voel me totaal ontredderd en ontheemd in mijn eigen huis.
Mijn functie is weg en daarmee ook mijn identiteit. Een heel raar gevoel.
Niet fijn!! Misschien moet ik de volgende keer eens dingen buitenshuis bedenken, hoewel de kans er dan dik inzit dat ik me dan schuldig voel omdat ik iets leuks doe zonder hen….

Spiegel-hoe-zie-jij-jezelfWie of wat ben ik?
Ik ben soms een beetje raar.
Maar wel steeds beter in haar vel! En steeds meer ikke… een ikke die voor zichzelf en haar kinderen opkomt. Een ikke die ondanks alles nog steeds met haar ‘ex’ meegaat naar zijn moeder in het ziekenhuis. Omdat hij het nog steeds fijn vind om zijn zorgen met mij te delen.
En ik? Ik voel me vereerd. Ondanks onze keuzes, en ondanks de 9 ongelooflijk moeilijke maanden heeft de vriendschap het overleefd!
Ik… ik ben daar blij om.
Ik ben mijn man kwijt. Maar we zijn nog steeds goede vrienden. Dat ben ik!

7 thoughts on ““Wie ben ik….

 1. Marijke says:

  Wat kan je dat toch goed verwoorden. Ik heb diep respect voor je. Ga inderdaad de volgende keer misschien iets voor jezelf doen. Al is het maar bij wijze van spreken een ontbijt bij de Hema.

 2. Dat gevoel “bemoederloos” zijn, dat ken ik wel. Na mate je het vaker doet, gaat het je steeds makkelijker af en ineens kan je al die tijd wel invullen met (voor jou) zinnige dingen. Als dat een hele dag bankhangen is, dan is dat zo!

  En wees vooral jezelf. Erg prettig, zeg maar.

 3. Trudy says:

  Wie je bent: Iemand waarmee ik blij ben te kennen.
  Wat je bent: Een beetje jezelf en een beetje van iedereen die je lief is.

  XxX

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.