Kinderarts

Vanmorgen de spullen maar weer eens bij elkaar gezocht.. het werd weer eens tijd om bij de kinderarts langs te gaan. Voor Boy is het allemaal niet meer zo noodzakelijk, maar voor Sydney nog wel. Ze zijn nu 2 jaar en 4 maanden…

Boy weegt nu bijna 10,5 kilo, en is 86 cm groot.
Als je gemiddelden van moeder ( ikke dus) en paps neemt, is hij klein, maar wel heel mooi in proporties ( wist ik al * trots* ) en volgt hij zijn eigen groeilijn… heeeel rustig omhoog 😉

Sydney is 9,8 kilo en is 85 cm groot… en dat betekend dat hij maar 100 gram is aangekomen in een half jaar tijd. Niet veel dus…zeg maar gerust veel te weinig!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Zeker als je zo op een gemiddelde dag eens opschrijft wat hij allemaal wegwerkt.. Het enige dat hij echt niet lust is gebakken paprika en witlof 😀 ..
Hij mocht dus ook even langs de prikpolie.. omdat vorig jaar de ‘ schuld’  voor zijn mini-zijn nog bij de COPD- medicatie werd gelegd. Maar wat dat betreft gaat het juist zo ontzettend goed met hem!!
Oke.. 3 weken geleden zaten we nog met hem op de SEH omdat hij weer een saturatie had van 90, maar dat was de eerste keer dit jaar !! Verder krijgt hij alleen nog Seretide als hij verkouden is..ik weet uit ervaring dat dat zijn ‘ gevaarlijke’  periode is. In Seretide zit een kort en een lang werkend middel..dus het korte werkt direct, en het langwerkende is mooi meegenomen, omdat bij elke verkoudheid zijn weerstand naar beneden gaat, en ik dat op de lange termijn op die manier mooi ondervang  ( snapt u het nog?? ikke wel 😀 ).

Maar goed, de kinderarts is niet blij met mijn jongste… omdat ze zelf binnenkort uitgerekend is, had ze gehoopt de dossiers van mijn pygmeeen te kunnen sluiten. Nou ja, dat is dan voor de helft gelukt toch?
Sydney heeft zojuist 7 buisjes bloed in mogen leveren, en zijn schildklierfunctie, leverfunctie, nierfunctie en bloedbeeld worden onderzocht ( wat ik ff zo snel kon lezen dan)..
Dus word ik de 30 ste gebeld door collega Verboom, en kan ik eind oktober hem weer even gaan laten zien.
Ach ja…je bent van de straat he..

4 thoughts on “Kinderarts

 1. Tweelingen hebben ook altijd wat he..hihi. Ik en me tweelingzus hadden dat ook hoor. Ik was te klein en me zus te groot. Ik had slechte ogen en wie moest daarop volgen?? Ja me zuster.

  Alleen lijken wij niet op mekaar. Dus we zijn gemakkelijk uit elkaar te houden. Nu zijn we 2 meiden van 18..dus tgaat sneller dan je denkt hoor. Jou tweeling nu nog 2..maar over een paar jaar zal je nog terug denken…weet je nog die tijd van de 2 in het ziekenhuis??

  Nou goed. ik houd op met me gebrabbel. Ik wens je veel sterkte bij de artsen de aankomende paar maanden. En geniet van je jongens!

  Doedels,
  Roxanne

 2. hier zijn alle medische en gewichtsproblemen vanaf dat Gitte 2.5 jaar was van de baan. En daar zijn we wel blij om.

  Ben benieuwd wat de bloeduitslagen gaan zeggen!

 3. Goed dat je kids zo goed in de gaten worden gehouden door de kinderarts. Hopelijk komt er niets verontrustends uit de bloeduitslagen en gaat Sydney snel wat groeien.
  Ik wens je nog een fijn weekend.

 4. Ik heb me nooit zo druk gemaakt om gemiddelden en kleine afwijkingen daarop. Je merkt zelf in het alledaagse wel of het wel of niet goed met je kinderen gaat.

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.