Opnieuw beginnen

Ik heb een beslissing genomen.

Ik ga eindelijk(!!!) mijn leven weer in eigen hand nemen..
Geen zorgen meer om anderen, geen spullen uitlenen, geen geld meer geven, terwijl ik mijn eigen plannen daarom op een laag pitje moet zetten..Geen rekening meer houden met mensen, als zij niets voor mij doen.
Ik heb eindelijk leergeld betaald..letterlijk en figuurlijk.

Vanaf nu denk ik alleen aan mezelf en aan mijn kinderen. Met Emiel gaat het een beetje beter..tenminste, dat vinden de verschillende instanties die over hem waken. Zelf heb ik daar mijn eigen ideexebn over, maar die tellen al 1,5 jaar niet meer mee.
Hulp voor mijn dochter is er na een jaar nog steeds niet, ‘ze’ vinden het niet ernstig genoeg.
Prima..doe ik het zelf wel 😉

Ik ben druk aan het solliciteren..ik zoek een baan tot 20 uur, maar dat wil allemaal nog niet zo vlotten.  Ik vind het ook heel moeilijk om leuk werk te vinden..er is op zich genoeg te doen, maar ik ken mezelf: als ik niet iets doe dat ik heel erg leuk vind, dan ga ik me toch schuldig voelen tov de kinderen…en dat is helemaal niet produktief 😉

En dan de allergrootste en meest ingrijpende beslissing. Ik stop ook met de reanimatiepoging met ex 2. Oke, hij is de vader van de tweeling, maar alleen in die hoedanigheid laat ik hem nog toe in mijn leven. Het gaat te ver om mijn beweegredenen zo op internet te gooien ( vooral omdat ik weet dat er een aantal mensen zijn die hem en zijn kinderen kennen). Maar reken maar dat ik gewoon helemaal klaar ben met ‘m.
Wij woonden sowieso al niet meer bij elkaar, en dat leek wel te werken, maar helaas pindakaas..de koek is op..

Dus: vanaf nu een wat meer egoistische Jolanda  *grijnzzzzzzzzzzzz*

5 thoughts on “Opnieuw beginnen

  1. Yvette says:

    Jo, ik ken jullie allebei erg goed en ook de situatie.
    Deze keuze is geen makkelijke keuze geweest voor je, dat weet ik.
    Ik wens iedereen dan ook veel sterkte toe met het bovenstaande een plekje te geven…..HEEL snel.

  2. Goed van je dat je voor jezelf en je kids durft te kiezen. Ga ervoor!!
    Die leuke baan die vind je vast wel, is het niet volgende maand dan wel over een maand of twee maanden. De aanhoudster wint 😉

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.