Wiskunde en rekenen met lettertjes

Ja…ik had daar ook moeite mee. Hoe kun je nou een som uitrekenen als je niet weet wat de waarden zijn??
Wie heeft kwadrateren en worteltrekken uitgevonden??
Oke, dat worteltrekken zal wel door een hongerige boer zijn ontdekt, of door een overijverige tandarts..maar ik bedoel maar..wat moet je ermee?

Die vragen stelt Gideon zichzelf ook….avonden zit hij nu aan zijn (wiskunde) huiswerk..Havo-VWO niveau…
en hij zal zijn uiterste best moeten gaan doen, want anders heeft hij een serieus probleem aan het eind van dit jaar. Ik heb heel enthousiast mijn hulp aangeboden. Het was tenslotte ooit mijn vak 😉
Vroeger…toen ik nog geen moeder was bedoel ik :-D…

Gelukkig kwam hij al eerder zijn boeken brengen, zodat ik even een beetje kon inlezen. Het viel me mee… het kwam me allemaal nog bekend voor. Dus gisteravond, met de ruggen naar de tv en een pot thee in de keuken, hebben we ons gebogen over wiskunde en algebra.

Na 2 uurtjes vond ik het wel ff welletjes.. hij snapt het truukje, nu moet de routine erin komen…en die sommen mag hij toch echt zelf maken 😉

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Nog even een update, Ellen en Gideon wonen nu allebei bij hun eigen vader ( ook de paps van Boy & Sydney). Ellen woonde hier nu 10 weken, en ik moet eerlijk toegeven dat dat meer energie van me heeft gevraagd dan ik gedacht had. Ze is een heerlijke meid, die heel veel liefde, aandacht, knuffels en energie nodig heeft. Ze komen alle dagen nog hier ( al is het maar om het huiswerk, de pc, msn en hun broertjes 😉 ) en dan is het verschrikkelijk gezellig en vol. Nou ja…dat is ook wel te zien op de foto bovenaan he??

9 thoughts on “Wiskunde en rekenen met lettertjes

 1. Hoi jolanda ,leuk dat je een reactie achter liet op mijn log ,oh dus jij hebt ook een probleem met je wasmachine ,en je zit te wachten op de monteurs ,ik zit op een telefoontje te wachten ,ook mijn wasmachine heeft het opgegeven.Gistermiddag gebelt om twee uur en binnen twaaluur zouden ze een afspraak maken ,nu nog steeds niets gehoord .We wachten af hxe9 .Fijne dag GR ida.

 2. Yvette says:

  ff off topic: wat is dat toch met wasmachines? zijn ze in algehele staking of zo? Mijne ghad t ook al begeven :S

  maareh Jolanda,
  Jammer dat je het niet meer trok met Ellen, wel begrijpelijk, maar toch.
  Ik ken haar en het is een schat van een meid, vol liefde, lef en alle goede eigenschappen meer.
  Maar met helaas een erg grote rugzak door alles wat er gebeurd is.
  Doordat zij nu bij d’r paps woont kun jij weer tot rust komen en een “anker” zijn voor ze, wat niet mogelijk geweest was als ze bij jou was blijven wonen.
  En ik denk dat Ellen en Gideon dat ook wel zullen inzien (net als paps).

  Enne als je nog een wiskundefreak nodig hebt bij t huiswerk van Gideon….ik meld me bij deze aan voor WI, EN, BI, SK en NA. 😉

 3. Hey, wat leuk om een berichtje van je te krijgen..was je na al die tijd uit het oog verloren.

  Wat zien je boys er supergoed uit zeg!! En jij klinkt ook opgewekt! Helemaal top!

  Euhm..die nieuwe fiets he..staat nog steeds in de schuur. We missen wat dingetjes om de stoetltjes erop te monteren, maar die zijn besteld..hopelijk heb ik ze vrijdag in huis en kan het sjeesen beginnen.

  Ga nu gauw in actie komen..mijn twins liggen op xe9xe9n oor, was ze spuugzat. Diegene die mij ooit verteld heeft dat jongens zoveel makkelijker zijn dan meiden moet z’n hersenpan na laten kijken..geef mij maar 10 meiden hoor. Die zoon van mij..kleine donder, ik blijf roepen dat iets niet mag en meneer blijft maar lachen.

 4. Wiskunde! Mijn favoriete schoolvak (echt waar, geen geintje)! Ach joh, is toch wel goed om je kennis weer een beetje op te halen?! 😉
  Wat heerlijk dat het op deze manier goed gaat met Ellen en Gideon. Nu kun je er meer voor ze zijn dan als ze bij je inwonen. Twee parttime kinderen, prima toch?! Enne… op die foto ziet het er inderdaad verschrikkelijk druk maar o, zo gezellig uit! Geniet van die momenten!

 5. Oh ja… om bij te komen, ga jij je dus lekker in wiskunde verdiepen? Brrrr, daar kan ik me niks bij voorstellen. Ik had altijd een drie voor wiskunde (en dat kwam omdat ik mijn naam foutloos kon spellen!)

 6. Bedankt voor je reactie op mijn weblog.
  Fijn dat je via de kinderarts een test kon laten doen, maar als mijn huisarts mij geen doorverwijzing geeft schiet het niet op. En zij houden het voorlopig nog gewoon op weerstand opbouwen helaas.

  fijn weekend! henriette

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.