En als je denkt…

…dat je alles gehad hebt, kwamen gisteren de jeugdvoogd en de gezinscoach ( voormalig ggv-er) op visite.
‘Even kijken hoe het nu met je gaat’
Dus na het verhaal wat er nu gebeurd is en dat ‘hij’ nu van mijn adres is afgeschreven en onze gezamelijke rekening weer op mijn naam komt, kwamen zij met hun blijde nieuws.

Omdat de politie een protocol “Huiselijk Geweld” heeft, waar in dit geval kinderen bij betrokken waren, hebben zij een melding gedaan bij het AMK en de Kinderbescherming.
Op zich logisch, er is heel wat gebeurd…veel te veel.
En omdat vader in dit geval dus een geschiedenis blijkt te hebben, en de kinderrechter de vorige keer ( bij de OTS van Emiel) al vroeg waarom er voor mijn oudste twee kids geen OTS was aangevraagd, komt er ZEKER een onderzoek.

En omdat ik voor de tweeling het een-ouderlijk-gezag heb, en zij ook bij het ‘incident’ betrokken zijn geweest, richt het onderzoek zich nu dus ook op hen.

En bedankt.
De jeugdvoogd heeft mij dus verteld dat het zoals het er nu uitziet, voor 99 % zeker is dat al mijn kinderen een OTS gaan krijgen. En de manier waarop ze dat vertelde, maakt voor mij al duidelijk dat ik ‘hang’.

Ik snap het niet.
Ik doe toch alles goed volgens iedereen?
Ik heb gedaan wat ik moest doen..ik kon alleen de tweeling niet meer bij hem vandaan krijgen tijdens de ruzie.
Want dat is de reden waarom ik geschopt ben.
Hij had de tweeling op de armen, en ik wilde er eentje van hem aanpakken om te troosten. Want dat deed hij niet. Hij liet ze allebei maar huilen.
En nu draait hij het alsof ik hem zou aanvallen!! En dat hij om zich te verdedigen, mij geschopt heeft…….

Klinkklare onzin, en ik weet dat hij dat wel moet zeggen om zijn daad af te zwakken.
Gelukkig heeft iedereen in mijn omgeving dat wel door.
Maar nu wordt er dus wel gezegd dat ik niet in staat was mijn kinderen in een veilige omgeving te brengen.

Ik ben zo boos, zo verontwaardigd…zo machteloos.
Ik probeer het maar zo te zien dat ook deze OTS een extra steun voor mij is. Want ik ga het wel alleen doen verder. Dat is me na gisteren nog duidelijker geworden.

Maar zeg nou zelf: erg mooi sta ik er niet op.
Gescheiden (bijna- bijstands)moeder, met 5 kinderen van 2 verschillende vaders.
Heeft zich in elkaar laten meppen, waarbij de politie nodig was om de boel weer recht te trekken.
1 ‘geestelijk gehandicapt’ kind, dat niet meer thuis woont ( en ook niet meer komt trouwens, kreeg ik ook even te horen) en 4 kinderen die zeer waarschijnlijk wel een trauma hebben opgelopen.

En zo’n type ben ik helemaal niet!!!!
…Lang leve de ‘hokjes-maatschappij’….
bedankt vriend, voor die 2 mooie mannetjes, en de klotemanier waarop je dit verpest hebt.

Bedankt allemaal voor jullie lieve reacties en steun via web-log, en het mail-formulier. Ik kan de mailtjes nog niet beantwoorden, maar misschien komt dat nog.
Liefs Jolanda

35 thoughts on “En als je denkt…

 1. Karin says:

  Tsja die instanties zijn er zogenaamd om je te helpen!??? Maar zolang ze alleen maar in hokjes kunnen denken en niet de specifieke situatie kunnen beoordelen…..wat heb je er dan aan!!!!!???
  Belachelijk zeg…dat je door zoiets dan ineens een stempel opgedrukt krijgt.

  Nou meid…heel veel kracht voor de komende tijd, en blijf vechten voor je kids en jezelf!
  Je houdt van je kinderen, en heb het beste met ze voor. JIJ zou nooit iets doen om ze schade toe te brengen… en wil alleen het allerbeste voor ze.Dus meid…dan doe je toch alles wat in jouw vermogen ligt? Blijf dat aub onthouden…
  Dikke knuffel van mij..

 2. Onder Toezicht Stelling…. dat betekend dat een voogd vanuit ( in mijn geval Leger des Heils) de mede verantwoordelijkheid krijgt over je kind. Alles wat er met je kind gebeurd, of wat je met je kind wilt, zul je met hem/haar moeten overleggen…een soort derde ouder dus.

 3. je staat er inderdaad niet mooi voor, maar inderdaad Jolanda, hoofd recht omhoog, al moeten we je met 10 man(vrouw) daarbij helpen hoor, blijven staan zal je!
  wat een stempel krijg je gelijk opgedrukt zeg, hopelijk is de inkt niet watervast, want dit verdien je niet hoor! heel veel sterkte hoor!

 4. Mijn hemel zeg..wat is dat nu weer voor onzin, OTS? Jij het toch alles in je macht gedaan om je kinders te beschermen? Ik snap er niks van..hoe kan de maatschappij zo verdraaid zijn dat de onschuldige het nu weer moet bezuren?

  Maar zo’n OTS..is dat blijvend of voor bepaalde tijd? Niet dat dat het minder erg maakt, want je voelt je toch lichtelijk aangetast in je moeder-zijn lijkt mij. Zo zou ik dat in ieder geval wel voelen denk ik.

  Meis, ik wens je heel veel sterkte en ik hoop dat dit nieuwe jaar toch nog een positieve draai voor je/jullie gaat krijgen, want het is je gegund.

  Dikke knuffs van de bende van 5.

 5. In principe gaat dat per half jaar, en dat moet telkens verlengd worden d.m.v een zitting bij de kinderrechter. Als het al jaren goed gaat, zal een rechter de ots afwijzen zeg maar…maar het kan ook tot je kind 18 is, duren.

 6. Hoi.Ik snap best dat ze controle doen op gezinnen waar wat trammelant is.Dat is ook wel goed denk ik,maar in jou geval denk ik daar een beetje anders over.Red je dat allemaal financieel en zo?
  Hoe staat het met de papa`s?hebben die nog rechten ook,want dat hoop ik toch niet.
  Het is in nederland toch altijd zo dat de goede moeten boete.
  Als er ingebroken word dan zit je zelf langer op het buro.Als je werkt moet je meer geld inleveren dan iemand die te beroerd is om te werken.
  Afijn jolanda ik wens je het beste en hoop dat het allemaal te doen is voor je(geestelijk dan).sterkte

 7. godsamme meis.. ik heb dit stukje 3 x nagelezen en ik snap het nog niet… omdat jij je kinderen beschermt… alles doet wat je moet doen en wat ze vragen van je….krijg je dit?
  Toch.. na alle logjes die ik van je gelezen heb weet ik dat jij heel sterk bent en ook hier weer bovenop komt.. wat dat betreft heb ik een onbegrensd vertrouwen in je..
  knufffffffff

 8. De wereld zit krom in elkaar. πŸ™
  Waarom kom je niet achter. πŸ˜•
  Kregen wij maar antwoord op alle vragen
  helaas kan niemand dat je geven.
  Maar bedenk er staan veel mensen achter je
  Nogmaals heel veel sterkte meid
  ps hoe gaat het nu met je kinderen?

 9. Met de tweeling gaat het goed… die zijn gaan zitten en vallen pas om als ze slapen πŸ˜‰
  Met Femke gaat het ook prima, die is vanmorgen eventjes bij haar vader ‘ontsnapt’ om naar de winkel te gaan en die kwam langs met een kadootje: een pakje English Tea (mama’s favoriet, en zo leif van haar πŸ˜‰ )
  Hoe het met Siebe gaat weet ik niet, maar ik neem aan dat hij zich prima vermaakt dit weekje bij papa…

 10. Jeetje, ik was even afwezig en dan dit………Ik leef met je mee en snap niet waar je dit aan hebt verdient!!Ik weet eigenlijk niet wat ik zeggen moet of kan …..weet dat ik aan je denk. Z’on klein gebaar van Femke maakt denk ik een boel los in je moederhart πŸ˜‰ Ik denk dat de tweeling het snel is vergeten, ik hoop het in ieder geval wel.Dikke knuffel van mij πŸ˜‰

 11. Jeetje wat een krom gedoe allemaal πŸ™ .
  Je wilt je kinderen beschermen en dan krijg je dit als beloning.
  Heel veel sterkte Jolanda, en ik hoop dat het allemaal op z’n pootjes terechtkomt.

  Liefs,
  Ilona en de meiden.

 12. Tjonge… wat een gedonder weer. Laat het beantwoorden van je mail maar lekker even zitten en zorg dat je op de been blijft! Da’s veel belangrijker. Veel sterkte!

 13. Heel veel sterkte met alles, Laat je niet op je kop zitten. Vroeg of laat komen ze er toch wel achter hoe het in werkelijkheid zit. Laat zien dat je het kan!!!!!

  Marijke

 14. katkiller says:

  he jolanda ik weet dat je altijd eerlijk bent ,ben nu ook eerlijk,jij wilde NIET een van de kleintjes pakken….maar waarschijnlijk de keuken deur dicht doen omdat guido met de kleintjes te dicht bij waren gekomen bij de keuken omdat jij rookte ,wat de gewoonte is .jij gaf guido een duw terwijl guido de kleintjes in zijn armen had en toen schoot guido uit met zijn voet en schopje je ,uit reactie of expres dat laat ik in het midden ,ik mag je nog steeds erg graag en je kinderen ook , maar dit wilde ik je toch even vertellen.

 15. Goh…toch fijn dat je in mijn gezicht als je in mijn huis bent mijn verhaal bevestigd, en me steunt.
  Mijn peuk was allang uit, en hij stond iemand anders even “de waarheid” te vertellen. Al die tijd heeft hij geen enkele moeite gedaan, om zijn zoontjes te troosten.
  Ik heb hem absoluut geen duw gegeven, met twee uitgestoken, opengesperde handen lijkt me dat ook vrij moeilijk.
  De keukendeur dichtdoen??
  Dat kon al maanden niet meer, omdat hij die bij een eerdere ruzie al in tweexebn geslagen had.

  En zijn voet schoot uit?? Sorry?? Tot 2 keer toe zeker, dat doe je echt niet per ongeluk!!

  Ik ben zo eerlijk geweest om je reactie niet weg te halen, en er gewoon op te reageren.
  Hopelijk heb jij dan lef genoeg om er gewoon over te praten met mij persoonlijk, en niet zo laf je mening te geven in mijn dagboek. Zonder dat wij daar ooit met z’n tweexebn over gepraat hebben. Deze reactie verbaasd me dan ook zeer…… vooral als JIJ me aanspoord om aangifte te doen en hem uit mijn leven te zetten.
  Ik vraag me echt af wat je hiermee wilt bereiken.

 16. O ja… jouw verhaal klopt voor geen meter ( letterlijk) want op het moment dat hij mij die trappen gaf, stond hij recht voor de kast…. dan had ik hem NOOIT hoeven duwen om de keukendeur dicht te krijgen….
  Maar goed, ik denk dat je je aan alle kanten aan het indekken bent, bij hem en bij mij.

  Jammer dat nu blijkt, dat mijn grootste steunpilaar me in mijn gezicht voorliegt. Degenen die mij kennen, weten dat je dat ( nu zeker!!!) niet moet doen!!!

 17. Jeetje meis,ik heb met je te doen…….Je kunt er lang en breed over praten, maar fysiek geweld is nooit goed te praten volgens mij!! Zeker niet als dat gebeurd door iemand die je “lief hebt”( πŸ˜• ) en vertrouwd. Ik hoop wel voor zowel jou als katkiller dat jullie er samen uit kunnen komen.
  liefs Wendy

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.