Mama is BOOS

Zwaar gefrustreerd, boos, verdrietig en absoluut ontevreden.
Wat een aanfluiting!!
Ok, ik heb mijn ‘gelijk’.
Emiel heeft matig ernstig ADHD, zoals dat dan heet, niet zozeer op het hyperaktieve vlak, maar zeker wel wat betrefd het aandacht- en concentratiegedeelte.
Ritalin is DE oplossing, omdat het erfelijk bepaald is. ( Vader heeft het ook).
Dus zodra de rapportage van school binnen is, kan de Ritalin opgehaald worden.

Waarom ik dan zo boos ben?
Omdat er totaal geen onderzoek geweest is!!!
2 weken geleden heeft vader een persoonlijke afspraak gehad met de psychiater. Een gesprek tussen een vader en een hulpverlener.
En wat doet vader??? Tot grote verontwaardiging van moeder en de voogd neemt hij zijn zoon mee tijdens dat gesprek!
De psychiater heeft zich toen al een mening gevormd over mijn zoon.
Niks oefeningetjes of testjes, geen IQ onderzoek, helemaal niks!!
Ja, een half A4tje met meerkeuze vragen, die dus ingevuld is door vader! ( diezelfde man die tot 4 maanden geleden alle problemen van zijn kind ontkende). Bij alle vragen stond dus “soms” ingevuld, terwijl ik daar volmondig “heel vaak” ingevuld zou hebben!
De beste man had al veel ervaring met kinderen met psychische problemen, dus dacht hij dat hij wel genoeg gezien had.

Terwijl Emiel dus vandaag tijdens mijn gesprekje ( 10 minuten..hooguit) van stoel naar stoel sprong, een pen uit de handen van de psyg trok om te gaan tekenen op een willekeurig papiertje dat op tafel lag, 60 keer probeerde in te breken op ons gesprek en zichzelf uitkleede…

Nee hoor, op het hyperaktieve vlak valt hij best mee… ik zie ze hier wel drukker..
Ja hallo!! Dat is jouw werk ook! In mijn gezin is dit gedrag absoluut onaanvaardbaar!!!

Ik ga hier absoluut niet mee akkoord.
Wel gedeeltelijk met de diagnose, maar ik ga een diepgaand psychiatrisch onderzoek eisen!
Ik krijg zeer sterk de indruk dat de man maar gezegd heeft waarvan hij gedacht had dat ik dat wilde horen..ook omdat hij de Raad voor de Kinderbescherming, het AMK, de jeugdvoogd en mij in zijn nek had hangen. Zo denkt hij misschien er snel vanaf te zijn, maar dan kent hij mij niet!
Dit is toch te gek voor woorden??
Er is mij niets gevraagd, ik heb niks hoeven in te vullen, sterker nog, ..ik heb niet eens een gesprek gehad, hij kwam meteen met zijn eindconclusie!!
Mijn opmerking dat Emiel als baby slecht contact maakte, en mij bv niet eens vastpakte als je hem uit de wagen tilde, deed hij helemaal niets mee!!
Het grootste gedeelte van de tijd hebben we het over het verschil tussen Ritalin en Strattera gehad.
( Ritalin werkt maar voor hooguit 5 uurtjes, en moet je dus 2 keer daags geven, maar aan het eind van de dag helpt het dus al niet meer. En later geven kan niet, want dan slaapt hij niet meer.
Strattera werkt 24 uur, hoef je maar 1 keer per dag te geven, maar wordt niet vergoed door het ziekenfonds. En is heel duur natuurlijk)…
Nee, dit kan absoluut niet!!!!
Dus vraag even niet hoe het met mij gaat. Ik ben gevoelsmatig terug bij af.
En ik kan WEER langs start…

12 thoughts on “Mama is BOOS

 1. Oke komt ie dan. Ten eerste is het van de zotte dat jij niet in gesprek bent geweest en dat Emiel niet getest is. Mocht de diagnose anders zijn b.v. net als bij Sanne ADHD van het gecombineerde type en PDD-NOS dan vraagt dat een andere behandeling dan ADHD in milde vorm. Qua medicatie maakt het niet veel verschil, ze starten altijd met Ritalin, is het goedkoopste. Ritalin werkt geen 5 uur zoals je aangaf maar max 4 uurtjes en vaak nog korter. Nadeel is dat de pillen heel precies ingenomen moeten worden. De rebound tussen 2 dosises kan enorm zijn. Naast Ritalin is er ook nog Concerta. Is de langwerkende Ritalin zeg maar, maar hiervoor geld ook een eigen bijdrage van ongeveer 50 euro in jullie geval. Strattera kost je rond 90 euro per maand.

  Raap jezelf bij elkaar als je daar weer aan toe bent en ga vooral ten strijde! Het gaat om je zoon.

  hele dikke knuf en ik denk aan je
  Har

 2. nou ja zeg dat is helemaal fraai, nee tuurlijk heeft vader er geen last van want dat is op mijn werk ook altijd zo opvallend dat twee ADHD-ers de drukte goed kunnen hebben van elkaar

  Ik hoop echt dat je er verder mee komt, veel kracht gewenst!

 3. sterkte hoor Jolanda, dit schiet niet op zo. terug bij af. waardeloos joh!
  een hele dikke knuffel voor jou, alweer, maar je hebt hem dubbel en dwars verdiend hoor. ik kan me voorstellen dat hier weer even de moed van in je schoenen zakt. probeer toch vol te houden, de aanhouder wint,

 4. Je ex werkt echt nergens aan mee he 😕 Ziet hij dan niet dat het in het belang van jullie kind is. Blijkbaar niet. Erg spijtig 🙁 Hopelijk krijg je snel het onderzoek! Sterkte.

 5. Jeetje zeg, denk je eindelijk goede hulp te krijgen wordt je zo weer onderuit getrapt. Belachelijk dat zo’n man, voor wie het zijn werk is, zich er zo makkelijk vanaf maakt en denkt het allemaal wel te weten zonder alle kanten van het verhaal te horen.
  Ik wens je heel veel kracht en sterkte, want ik vrees dat je dat nog hard nodig zal hebben.

 6. wat is me dat daar voor een rotzooi! Das precies nog erger dan in Belgixeb!

  Dat ze nu eindelijk hun werk eens doen zoals het hoort!
  Anders blijf je toch gewoon in rondjes draaien!!!

  Sterkte Jolanda, je draagt dit allemaal erg goed, een echte oermoeder vind ik jou!

 7. katkiller says:

  het is van de zotte,waar jij jaren aan geknokt hebt,gaat er bijna iemand anders met jou veren pronken ,jij hebt het nog steeds voor het zeggen,laat hem thuis komen ,met begeleiding die kan zien wat er zoal in jullie huis afspeelt ,maar ik was s:middags t.v aan het kijken ik kwam op ned.1 terecht en ik zag net 5.min. {tussen ouders en kinderen zo heet dat programma} en het leek net zoiets als bij jullie thuis gebeurd, maar kan het ook mis hebben hoor die 5 min. dat ik gekeken hebt. 😉 ongeveer 3 uur of zo begint het,op maandag of dinsdag.sorry dat ik het niet meer weet de dagen vliegen hier zo voorbij.een dikke knuf voor het hele gezin. 😛

 8. Heb je al eens gedacht aan een boksbal of zoiets…? Want boos? Ik zou zo langzamerhand helemaal over de rooie zijn en echt even flink van me af moeten slaan! Jemig, wat is dit nou weer?!?! Blijven hijgen in die nekken van die hulpverleners (of wat daarvoor door moet gaan) is het enige wat je kunt doen…
  Ik denk aan je!

  P.S. Als je echt iedere keer een berg geld kreeg als je langs START kwam, was jij nu wel minstens miljonair… 😉

 9. @ ikbenmama: Wij hebben een boksbal op zolder hangen. Maar dat ding is van manlief, en is de grootste die verkrijgbaar is ( en ook de zwaarste). Ik krijg er netaan beweging in als ik me superkwaad maak. 😉
  En ik vind het de pijn in mijn polsen daarna niet waard .. 🙂

 10. Hier zakt je broek toch van af???? Wat is dit allemaal voor waanzin? Ik had al geen hoge pet op van die instanties maar dit is echt waardeloos! Pffff, nogmaals veel sterkte!

Een reactie is fijn! Daar kan ik wat mee :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.